Редовна војска повторно?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Има да, ќе те викаат твои години луѓе веќе се повикани :)
:vozbud:Мислев да не се меша власта, туку чисто информативно за војската да се збори и новости да се даваат, па го потенцирав насловот:pos2:

Инаку, нека ме викаат. Ако ме снема на студии во странство, нема да ме најдат:pos2:
Образование да си ништам јас за да служам во војска - ноуп. Теоретски (а и практични) шанси нема.

Едит: Чисто информативно, кога пишувате кратенка за и така натаму пишувајте ја ИТН не ИНТ. Само мал хинт.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кхм, темата е редовна војска повторно?
Беше, сега е “Редовна војска повторно, ние бевме - можете и вие“
не е битно дали јас сум живеел во лага дека “нема веќе редовна војска“ и планирал во иднина да се запишам на факс...

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
не се навредив, ама ако некој сака да ме земе у војска нека ми каже кога ќе имам 18 години или кога ќе завршам средно. ја не можам да испуштам настава зашто на некој му се ќефнало да идам у војска. со кој памет?
Може не е редовна војска,може е некоја проба господ знае.Со тој памет што НЕМОЖЕШ ПРОТИВ ДРЖАВАТА.

S

smart ass

Гостин
да ама легално не смеам да сум у војска. немам 18 години
Епа нема потреба да се замараш,отиди во општина,побарај министерство за Одбрана(не за култура...не ги бива) таму има лица надлежни кои ќе го решат проблемот.....едноставно ќе одиш првен школо а после 18 правец војска.

Инаку за она што легално не се смее воска.....абе 15 годишни нацијуген го бранеле Берлин од Црвената армија...а и денес 15 годишни уште војуваат...на појќе места во светот-војната не оди по дефиниции и правила.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
не се навредив, ама ако некој сака да ме земе у војска нека ми каже кога ќе имам 18 години или кога ќе завршам средно. ја не можам да испуштам настава зашто на некој му се ќефнало да идам у војска. со кој памет?
За ова си во право. Ама, нашава редардирана власт помалку донесува смешни одлуки кои според мене немаат голема продуктивност. Дисциплината се стекнува во војска ама сепак целта на редовна војска е армијата а не дали некој служел или не.
Значи денес ова прашање треба да се постави на глобално ниво. НАТО ти е батка диригент и сите слушаат нема што тука, значи Македонија не е моќна и со војска тоа е една голема заблуда.
Башка трошоци кажи ми...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Епа нема потреба да се замараш,отиди во општина,побарај министерство за Одбрана(не за култура...не ги бива) таму има лица надлежни кои ќе го решат проблемот.....едноставно ќе одиш првен школо а после 18 правец војска.

Инаку за она што легално не се смее воска.....абе 15 годишни нацијуген го бранеле Берлин од Црвената армија...а и денес 15 годишни уште војуваат...на појќе места во светот-војната не оди по дефиниции и правила.
Знаеш мене колку ми е гајле што правеле 15 годишњаци во Берлин? Ама воопшто.
Како што на германците тогаш не им било гајле за цел геноцид што го правеле.
А некој под школо не подразбира само средно, па ајт готово.
Некој планира факултет, па дај Боже и нешто повеќе.

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66

да али ја сум завеедн у општина Охрид. ја сеа треба да цепам до Охрид за да се расправам со тие таму. Неам време за тоа. и плус 18 кога ќе напунам ќе сум 4та година средно и пак нема да можам да идам додека не завршам, а откако ќе завршам идам за Америка на факс.

Х

Ханзо

Гостин
Зад пламената badass фасада ви се тресат гаќите, а? Што се буните како на фронт да ќе не праќаат бе, ни кундак нема да видиме, камо ли цела пушка. Ќе чистиме снег (во лето, на 40 степени) и ќе помагаме на баби да поминат улица. Туку ај да не провоцирам хардкоровци, да си прашам: има конкретна информација за ова? Мене ништо не ми стигнало за сега.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Беше, сега е “Редовна војска повторно, ние бевме - можете и вие“
не е битно дали јас сум живеел во лага дека “нема веќе редовна војска“ и планирал во иднина да се запишам на факс...
Да де, кој си ти и твоите желби и планови:uvo:

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Епа после факултетот во војска.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Како што рече гладиус: ако не отидам негде у странство..

А во план ми е..
Војскава и да биде како што кажаа горе нема да биде ништо спектакуларно.
А за тоа ако одиш во странство можда може ќе ти пратат воена тужба па поголема беља затоа на служење директ со 16 години шо ќе ти е средно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom