- Член од
- 21 септември 2016
- Мислења
- 831
- Поени од реакции
- 1.136
Треба да биде задолжителна и за машки и за женски.
http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/277/132127023Дали некој знае, дали во Отоманската империја, пред Балканските војни, имало општа воена обврска ( регрутирање по годишта )? Ако имало, колку траел воениот рок?
3aдолжителен воен рок би значило некаде околу 10-14.000 војници во Македонија, рачунај на уште отприлика 3-4.000 старешини.Треба да биде задолжителна и за машки и за женски.
Ti si bil vo vojska?Само враќање на воен рок да станат мажи воа чупканиве и депилирани дечишта... Јас кога ги гледам ми се блуе... Сите чупкани и депилирани па ќе сме се бранеле ние... Оооо страшно...
Ја ги чупкам веѓите!Само враќање на воен рок да станат мажи воа чупканиве и депилирани дечишта... Јас кога ги гледам ми се блуе... Сите чупкани и депилирани па ќе сме се бранеле ние... Оооо страшно...
Тоа значи дека гзот ти е под кирија.Ја ги чупкам веѓите!
Што би значело тоа?
Сум бил[DOUBLEPOST=1489422904][/DOUBLEPOST]И не е проблем у чупкани и депилирани, туку у стилот на живот шо го тера денешната младина... тој е муабетот. Од телефон потешко немаат кренато. Ја сум наставник и гледам учениците шо праат... Не знаат шо се маалски игри и сл.Ti si bil vo vojska?
Тоа ли значело?Тоа значи дека гзот ти е под кирија.
Ти немаш веѓи за чупање, ја не знам што чупаш...Ја ги чупкам веѓите!
Што би значело тоа?
А што потешко си кревал ти кога си бил на нивна возраст, 6то-7мо одделенец?И не е проблем у чупкани и депилирани, туку у стилот на живот шо го тера денешната младина... тој е муабетот. Од телефон потешко немаат кренато. Ја сум наставник и гледам учениците шо праат... Не знаат шо се маалски игри и сл.