Редовна војска повторно?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Од каде го знаеш?[DOUBLEPOST=1488670618][/DOUBLEPOST]
Благодарам,
А која е предноста на готската коњица, во однос на римската легија ( Битка кај Адријанополис 378 година )
Тешко опремена Готска коњаница и пропустите на Валенс, мада повеќе е моментот тешка коњица vs. тешка пешадија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Благодарам,
А која е предноста на готската коњица, во однос на римската легија ( Битка кај Адријанополис 378 година )
ееееее сега пак и ти не ја знам ни јас секоја битка и условите. некогаш ќе те спотера баксуз некогаш не одговара терен некогаш е моралот во прашање, обученост......[DOUBLEPOST=1488670750][/DOUBLEPOST]
Од каде го знаеш?
не го знам

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Де бе, еден низок, црноманест?
Нон стоп му светат очите...
од друго време е тој, од попознати ликови кои јас лично ги запознав се Кукањац, Пехар и Аџиќ. Други ти се непознати иако вршеа високи должности по разноразни армии
Со Пехар последно се сретнав пред околу месец дена си напраивме муабет, уште е витален. Беше начелник на Воената Академија во Београд

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
од друго време е тој, од попознати ликови кои јас лично ги запознав се Кукањац, Пехар и Аџиќ. Други ти се непознати иако вршеа високи должности по разноразни армии
Со Пехар последно се сретнав пред околу месец дена си напраивме муабет, уште е витален. Беше начелник на Воената Академија во Београд
Супер, кога ќе ја формирам КШК (Кајгана Шовинистичка Кру) те барам министер за одбрана и напад. :)

P.S. де раскажи нешто за скривниците - одсекогаш ме интересирале.
(у кој си бил во мкд или воопшто во југославија цивилни и во склоп на касарни или други воени објекти како се уредени која е разликата итн - не пост ЈНА)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Koj ве знаел дека сте војници
Јас мислев дека @Let 3 e свештеник или учител
Сум бил јас појќе работи. Учител и свештеник не али еден полковник кој го знаев имаше секогаш со себе верски календарчиња и православен и католички, па кога некој ненадејно ќе побараше отсуство или слободен ден да си провери да не е на некоја верска основа :D[DOUBLEPOST=1488671601][/DOUBLEPOST]
Супер, кога ќе ја формирам КШК (Кајгана Шовинистичка Кру) те барам министер за одбрана и напад. :)
ко диме спасов сакам да бидам да јурам со службено возило низ град а до мене секси млада колешка....

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
@Let 3
што мислиш да отвориме Тема за тактички игри
На пример:
Одбрана на римска легија од напад на 3000 вандалски коњаници

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
@Let 3
На пример:
пффф лесна работа, викам газдата на вандали му давам сандак злато и тој станува моја помошна единица

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
пффф лесна работа, викам газдата на вандали му давам сандак злато и тој станува моја помошна единица
Неможе, истрошен си поради револтот на Прокопиј и конфликтот со Сасанидите на исток.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Неможе, истрошен си поради револтот на Прокопиј и конфликтот со Сасанидите на исток.
е де и колешката не мора да е во цут на младост и некоја лепотица
ете на крај краева и колега нека е

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.445
Поени од реакции
5.942
@Let 3
На пример:
Ве гледам дека ве интересираат тактики па сакав да ги споделам овие youtube канали со вас
Historia Civilis - Организација на Римската држава, освојувањата на Цезар како и детално опишување на важни историски битки.
BazBattles - Историски битки и тактики

Последно уредено:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
и година дена е малце да од младо момче направи искусен војник. Затоа е најдобро професионална војска па кој сака и има желба и страст да си го посвети животот во униформа, чизми, оружје и постојани обуки да си биди вистински војник а тој кој е зафатен со стресни бизнис начин на живот да не си губи време со работи кои не го занимаат и не му требаат
Тоа и јас го имам пишано низ темава, така е најдобро од проста причина што веќе не живееме во век каде војувањето е нешто постојано низ целиот свет, туку живееме во време кога човекот дава приоритет на многу други нешта, значајни за неговиот живот. Но сепак стојам на тоа дека обука за како да се постапи во време на војна и како се користи оружје во рок од недела две, не е на одмет и колку и да не е исто како обука од една година, сепак е некакво знаење. И точно, скап е влогот во сето тоа, но кога се даваат големи пари за се и сешто, тоа и не би било некој голем трошок.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тоа и јас го имам пишано низ темава, така е најдобро од проста причина што веќе не живееме во век каде војувањето е нешто постојано низ целиот свет, туку живееме во време кога човекот дава приоритет на многу други нешта, значајни за неговиот живот. Но сепак стојам на тоа дека обука за како да се постапи во време на војна и како се користи оружје во рок од недела две, не е на одмет и колку и да не е исто како обука од една година, сепак е некакво знаење. И точно, скап е влогот во сето тоа, но кога се даваат големи пари за се и сешто, тоа и не би било некој голем трошок.
па шо знам, денес ко шо има интернет и пристап до информации може и медицински факултет да се направи 2 години, градежен година ипол а овие полесните, 3-6 месеци. Така да пример доктор може да внесе во гугл симптоми и да му излезе шо болест има пациент или преку фејсбук да види шо значат некои резултати од крв, или да прави операција гледајќи клип на јутуб како се прави, а градежен инженер има на располагање стотици иљади готови и испробани проекти.....

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Koj ве знаел дека сте војници
Јас мислев дека @Let 3 e свештеник или учител, а @Beric Dondarrion техничар или инженер
Ај објасните ми зошто тактиката која ја користеше македонската фаланга беше послаба од тактиката на римската легија
vo manevrot e razlikata Falanga e statichna.

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
sto znam ajde ke kazam sum za povtorno vojska za mladinata da stanat mazi a ne pederi e sea za sluzenje podobro da im odrzat casovi po oruzje, obuki slicno trcanje vezbanje sto znam dali ke treba

Kajgana Shop

На врв Bottom