Vnuce
http://abix.mk
- Член од
- 20 март 2006
- Мислења
- 2.602
- Поени од реакции
- 223
А... за какви точно услуги збориме?ДОПЛАКАШ ЗА УСЛУГИТЕ.
Пакет од правни услуги и еротска масажа?
А... за какви точно услуги збориме?ДОПЛАКАШ ЗА УСЛУГИТЕ.
Да бе и плакање такси и автобус 53-ка не ме заебавај.А... за какви точно услуги збориме?
Пакет од правни услуги и еротска масажа?
Sledniot pat koa ke ti treba advokatska usluga javi mi se, ke ti dadam na rati i 5% popust, a firmata gratis ke ti ja registriram.Да брат депозитот е минимум 5000 евра,пред две недели ја регистрирав фирма,може депозитот да е материјален а може да е во банка. И знаеш како е кај нас можеш да платиш на некој адвокат и он ке ти осигури се. Доколку знам фирма се регистрира за 200-300 евра а мене ми земаа искрено 1 000 евра ама не мрднав со прст, се ми заврши адвокатот, само бев да се потпишам кај нотарот и фирмата беше готова за три неполни дена, тоа е сега за сега ако има нешто нејасно тука сум. Поздрав.
Во кратки црти ....а да не случајно некој знае која е процедурата за регистрација на туристичка агенција?се отепав од барање никаде не најдов конкретно кои услови треба да се исполнуваат,
па ако некој има некоја информација/линк слободно нека го сподели :smir:
фала однапред
фала за информацијата :smir:Во кратки црти ....
1. Регистрираш најобична фирма (да рецеме ДООЕЛ) со претежна дејност туризам.
2. Вработуеш 4 лица (ако сакаш А лиценца). Еден мора да има Лиценца за туристички менаџер, и двајца со уверение за странски јазик.
3. Праис осигурање од одговорност на 50000 Еур (за А лиценца)
4. Договор праиш со сојуз на туристички водичи.
5. Зимаш барање за лиценца од министерство за економија, попунуес, приложуваш докумнети што ги пишуе таму и .....
Горе доле тоа е тоа.
Од кога ке добиеш лиценца, и најдеш простор, после пријавуеш почеток на работа во Собрание на град скопје, Трудова инспекција и ДПИ.
Ова горе е се ако сакаШ да работиш by the book, а може и само со обична фирма на диво без лиценца (нема да бидеш еденствен)
www.economy.gov.mk па после иди у туризам делот и имаш и сите закони правилници, минимални технички услови итн...
Каде се плаќаова, во централен регистар?Вака до сите што незнаат фирма за да регистрираш сега се плака 8000 денари :helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou:
Каде се плаќаова, во централен регистар?
i ne go uhapsile ova gwujovistive...??? za sudir na interesi i neovlasteno bogatenje...???Татко ми работи со тоа тој толку си бара за да регистрира фирма инаку во УЈП работи
1. Да си прочита кодексот.Татко ми работи со тоа тој толку си бара за да регистрира фирма инаку во УЈП работи