cYb3rc0re
~ место за реклама
- Член од
- 3 мај 2005
- Мислења
- 914
- Поени од реакции
- 170
Не се разбирам многу од оваа проблематика, ама јас еднаш поминав слично искуство, требаше да отстапам од ДОО како управител, и да не ми беше пријател адвокатот, дебело ќе ме кошташе. Требаше триста документи (од свикување на собрание на содружници, носење одлуки за истапување на содружник, до формулари од централен, промена на сите до еден итн итн). Требаше една недела само да се координира адвокат-документи-централен и да бидат во согласно со прописите.Вака имам еден проблем и ми треба решение. Со еден другар отворивме фирма ДОО ама сеа сакаме да ја префрлиме на друго лице и да ја направиме ДООЕЛ. Ми рекоа дека ако го направиме ова на крај на година во ујп ке сме требеле да платиме по 250 евра двајцата неам појма зошто. Значи фирмата не оставрува никаков промет. Значи ми треба совет, некое најбезболно решение. Ве молам за помош
Мое мислење (можда други ќе ти дадат друг совет) е да ја ликвидирате (не под стечај, него да покриете се долгови и да ја ликвидирате) и да си отвори другар ти нова. Така помалце мака и помалце документи. Иначе ќе ти треба адвокат со добри нерви (од централен за запирки му ги враќаа документите) и пријател, оти иначе ќе те кошта дебело за такво малтретирање.