- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.323
- Поени од реакции
- 26.261
Или... изговор за нови колонизаторски војски.По се изгледа дека протестиве се всушност кукавичино јајце кое им се подметнува на Србите, односно на РС.
Зоте утре кога ќе немаш леб за јадење и ти и децата твои речи пак дека е божја воља и помири се со тоа.Значи има друг начин за искажување незадоволство а тоа се избори со гласање. Ако мнозинството изгласа некоја влада тоа е божја воља и со тоа треба да се помириме. Еве што ќе промениме со агресија? Јас не викам да не се браниме ако некој воено не нападне, туку внатрешна агресија против било која власт не носи подобри и позитвни промени.
п.с. Со сила убавина нема.
Или... изговор за нови колонизаторски војски.
„Ние ќе ја разгледаме ситуацијата во Босна и Херцеговина во вторник, 11 февруари, во Меѓународниот управен одбор. Австрија ќе го зголеми бројот на своите војници во БиХ. Ако ситуацијата ескалира, евентуално ќе треба да се размислува и за трупи на ЕУ, но не сега“, рекол Инцко, пренесува Новости.
Гаврило Принцип Јави се!!!
Сега веќе го гледаме ефектот на тие спин групации, а сосема се заборавија оригиналните причини за протестите.Значи за неколку дена демонстрантиве со нивните барања јасно покажаа кој се и што се.
Тие повикуваат на војна и уништување на РС.
Не ме јеви, револуција во Македонија е еднакво на некој научно-фантастичен филм !Гледам повеќе членови на форумов кажуваат дека во Босна и во сите држави каде има демонстрации сите тие се платеници од некој надворешен...... Добро можи е тоа така не се противам . Но ако погледнеме од другата страна , што ако токму вие сте платениците во Македонија да ширите таква пропаганда , за народот да нема желба за такви демонстрации и да го угушувате тоа уште од самиот старт? Исто некој имаше прокоментирано дека за идеали гинат само будали. Аман бе луѓе за какви и идеали? Во Босна е помал стандардот дури и од нашиов и половината од нив живеат од луѓето кои имаат емигрирано во европските земји. И исто ке пофторам еден член сто имаше напишано . Сега ми е јасно зашто турците останаа тука цели пет века.
Инаку на кратко ке објаснам една ситоација која нема врска со ова во босна туку каков народ живее тука .
-Со друштво во студентски запознавме еден помлад дечко , мислевме дека е студент во домот и онака додека чекавме ред да земеме јаденје дечково почна да прашува за тоа како се живее во домот . И нормално кажавме се негативни работи и само се жалевме , тогаш ни се престави дека е новинар од некоја си телевизија да не откривам сега која и ни кажа дека правел емисија за студентските домови , каде ако сакал некој да излезе пред камера и да објаснел се што не е ок со студентските домови. Во исти момент сите онемевме и прекинавме да зборуваме , и ако тој ни гарантираше дека ке бидеме заштитени и дека гласот ке го преправел а нашите лица заматени . И пак никој не сакаше да зборува за тоа јавно. Сакам да кажам дека сме таков народ кој никој неможи да ни направи толку лошо колку што ние можеме да издржиме.
Се жалам затоа што моето време за кратко ке дојде , и сум завршил факултет ,тогаш неможи некој да ми рече дека јас ке сум крив што сум се нашол во тешка ситоација за работа пошто нели сум успеал да дипломирам и мојот труд ќе сакам да биде ценет. А не да бегам и јас од оваа држава како татко ми кој за да ми овозможи студиранје кидна од Македонија. Ако ме свати што сакам да кажам . А најпогодени ке бидеме ние студентите кои треба за некоја година да станеме на нозе и да можеме да издржуваме семејство . И да тогаш ке видиме дали е паметно да се чути или да се превземат некој работи , ако ништо повеке барем ке ни е мирна совеста и ќе си кажеме самите себе дека сме сториле се што можеме .Не ме јеви, револуција во Македонија е еднакво на некој научно-фантастичен филм !
Незнам зошто се жалите кога мама и тато ве плаќаат и ви го средуваат животот !
ич не сум наивен и верувам дека некој некаде ги бара своите човечки права,некој кој му е смачено да гледа како власта работи само за нивно добро,додека граѓаните ги плаќаат сметките за нив.