Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
nikoj nikogo ne tera da trpi, ama rabotata e sto kade i da otides e zacadeno, ne mora da e kafic ili diskoteka ides vo restoran vlagas da jades mesto na hrana mirisa na cigari
Е кога ќе нема пушачи и после кога ќе мириса на прдежи и пуфежи само што праиме а?

S

StereoLove

Гостин
Дај боже да успее а не како претходниот кога беше за јавни места простории за пушачи и непушачи и гледам колку се применуваше.Од тој чад ненормална кашлица добивам.Секогаш кога се вракам од некој кафич се вракам со засмрдени алишта од цигарите.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Законов каков таков се применува во цела Европа...
Многу поголема дискриминација е во дискотека 10 луѓе да троват 1000...вклучувајќи се и себе...Незнам не сум го читал законот но се надевам дека пред локалите ќе има место отворено каде што може да се пуши, исто е и на јавните места каде што треба да се обезбедат пепеларници и места за пушачи...Ги гледам Македонците во Германија кога се воведе законот јануари 2007 беа многу скептични се противеа но го прифатија , а денес е рутина кога сакаш да запалиш да излезеш до надвор...
Мислам дека овој закон влијае позитивно и врз пушачите затоа што навистина се пуши помалце , кога се знае дека за секоја цигара треба да се излегува до надвор..Од економски аспект во почетокот имаше загуби кај малите локали но полека мислам дека и тие си ги вратија гостите , така да ништо страшно...Ако под ЕКОНОМИЈА се подразбират производителите на тутун тогаш КУСА НЕКА е таква економија која се заснова на тровење на луѓе...

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Забрануваат пушење а продаваат цигари! Еве јас мрзам дебели и масни човеци и дебелината е штетна по здравје ама никој не забранил јадење ниту пак цајканиве ги тераат дебељуците да вртат орбитрек. Чиста прохибиција целиот живот ни е строго контролиран.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Кој бе не е штетен, јас имам другарче кое умре од турбо - фолк.
А знаеш ли зошто умрел, го погодила песната в срце а тој не носел панцир :vozbud:

Е кога ќе нема пушачи и после кога ќе мириса на прдежи и пуфежи само што праиме а?
Како што јас не му прдам никому додека јаде така и јас сакам некој да не ми пуши додека јадам...:nenene:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
И јас сум против пушењето... на јавни места и затворени простории, кафики, канцеларии каде има проток на луге, а најмногу ме нервира кога на улица ке видам жени, девојки со цигара во рака:nenene::nenene:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Како што јас не му прдам никому додека јаде така и јас сакам некој да не ми пуши додека јадам...:nenene:
Што бе.........си се уплашил да не се задавиш (од јадењето) во не/згодниот момент:pos2:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Кој те тера да трпиш? Не оди во такви простории и решен е проблемот.

И јас не сакам турбо фолк или кич музика по клубовите и да гледам прост народ.

Нема правда.
Што треба ако тебе некој не може да те трпе,треба да те затвориме или?

А за чадот,се чадит од кога постоит човештвото,него сега изгледа на некого му требат пари па само нешто измислуваат,како да немаме други проблеми на кои што треба да им се даде предност...

Како може на некого што плаќа кирија за некое кафуле да му се нареди да не се пуши во тоа кафуле,дали државата ќе преземе дел од таа кирија,Ако на некого не му одговарат тој чадот не мора ни да влегува,нека бара некоје друго место каде што не се чади.

За крај,тие што не пушат мене ми сметат,е што да правиме сега со нив каков закон тука да се измисли за да ги казниме и нив?
Дали се читате вие? Кој ви забранува да слушате музика каква што сакате? Со пушењето наштетувате на сите. И да даде Господ да забранат да се произведуваат цигарите.:helou:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Дали се читате вие? Кој ви забранува да слушате музика каква што сакате? Со пушењето наштетувате на сите. И да даде Господ да забранат да се произведуваат цигарите.:helou:

Амин

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Палам едно цигаре на муабетов..."амин".

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Не сакам да се праам паметен нит сум бил на страна нит ништо ама имам другар у Италија и бика на пример у дискотека не се пуши ама таму кај вецињата имаш просторија буквално со 4 ѕида и пепелари и си отидеш испушеш едно и се вренеш на масата е кај нас тоа е мишн импасбл ама некако нека направат сепак има луге шо се буквално зависни од никотин има некој кој не можат без цигаре колку и да е штетно шо со тие....Да и на непушачите факт дека им смета и тоа е ок треба да бидат заштитени ама и на пушачите нека се обезбеде нешто ..Овака ке биде срање

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Не сакам да се праам паметен нит сум бил на страна нит ништо ама имам другар у Италија и бика на пример у дискотека не се пуши ама таму кај вецињата имаш просторија буквално со 4 ѕида и пепелари и си отидеш испушеш едно и се вренеш на масата е кај нас тоа е мишн импасбл ама некако нека направат сепак има луге шо се буквално зависни од никотин има некој кој не можат без цигаре колку и да е штетно шо со тие....Да и на непушачите факт дека им смета и тоа е ок треба да бидат заштитени ама и на пушачите нека се обезбеде нешто ..Овака ке биде срање
Да бре, ако е така нека идат инспектори пред да имам секс нека ми ставаат кондом. Случајно да не заразам некоја.

Kajgana Shop

На врв Bottom