ако на народот му се големи тие цени,никој нема да цапне во тие дискотеки шо значи дека нема да ги зголема.Примерот со италијанските дискотеки и со посебните кафичи за пушачи се најдобра идеа.И ко че ти опна 500-1000 влез, и пијачка 300+ ќе видиме дали ќе викаш совршено....ќе гледаш журки по клипој од youtube, или ќе чекаш владава да организира нешто на плоштад за да го растресиш газето:smir:
А имаш пари на цигари да троши 100-150 денари секој ден така?А немаш еднаш во неделата 500?И ко че ти опна 500-1000 влез, и пијачка 300+ ќе видиме дали ќе викаш совршено....ќе гледаш журки по клипој од youtube, или ќе чекаш владава да организира нешто на плоштад за да го растресиш газето:smir:
Секаде каде што го има истиот закон така викаа,па еве ги на исто си се вратија.Месец два ќе се бунтате после пак назад во кафичот.Законот е чисто дискриминаторски спрема пушачите (меѓу кој сум и јас) и се надевам нема да издржи многу зошто ке опадне прометот во угостителските објекти (неможам да пијам пиво без цигаре, па ке пијам сокче).
Сите ќе мора да се прешалтаат на органски и вештачки засладувачи. Не сакате лажни вкусови? Кој ве тркала! Тоа ќе биде закон. Некое време потоа, за храна која што сега вреди колку кутија цигари (органската, онаа што има вкус на хартија и се расипува за 24 часа), ќе плаќате колку за цела штека цигари.
јеби га...дури и Св.Кирил и Методи отишле нив да ги праат луѓе, виделе дека од овие овде ништо не бидува.... кај се праи флејта од врба...евентуално само шупелка...Додека ЕУ и некои нејзини членки кој немаат соодветно поднебје за одгледување тутун,либерализираат производство и промет на други психотропни супстанци и наркотици,Македонската влада реши да се “справи“ и со тутунот кој носеше девизен прилив од 100 милиони евра.Забраната за пушење со драконски казни за прекршителите,ќе допринесе побрзо да се имплементираат некои други либерални мерки како пример од ЕУ.
Eве всушност зошто се става во сила законот за забрана на пушење цигари:
Чешката влада ја одобрила листата на хаулциногени тревки и печурки, кои луѓето ќе имаат право да ги одгледуваат. Чесите сега слободно ќе можат да поседуваат до 15 грама марихуана или 1,5 грама хероин, без да бидат кривично гонети.
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=65522&kategorija=6
прашањето околу ЗДРАВА нација..никого не го интересира, богатите мислат дека се бесмртни, нормално додека не ги трефне, па после докторите ги дерат, па стануваат богати доктори, па почнуваат да мислат дека се бесмртни...и така у круг...., а сепак сите кој тивко , кој бучно си умираат..коа ќе им светне судениот ден....Како не, жими таквоото- во ред бил законов-
кажи ми ти дали у Австралија во сред центар- во населени места имате фабрики,? дали си поминал навечер , па се до раните утрински часови да видиш како во полна пареа работат ОЏАЦИТЕ кај Усје( а преку ден се мртви)подалеку од очите на народот, тука е и Охис, па Железара, па Окта, ...... што испуштаат тие- ПАРФЕМИ ????- или освежувачи за воздухот- кои не се штетни ни по здравјето на луѓето- тука имаш избор ??? ке бидеш активен вдишувач на истите или пасивен- ???? Ми дава ли мене некој опција да бирам - ????? НЕ,е а со цигарите е поинаку- сакаш пуши, сакаш не- Што е овде нејасно- па требало ЗАКОН да носат- гарант- некои непушачи- ..... ИНАКУ ТУКА СЕ НИ Е СРЕДЕНО- ОСТАНА УШТЕ ОВОЈ ЗАКОН па да се докомлетира-
здрава нација- хахахахах-