Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541
сакате во ЕУ е сега ете ви ЕУ
ќе се селам во Холандија барем мастраф рает ќе чадам :salut:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
За пушачите:
Ве трпевме цело време,се гушевме,алиштата ни корена,очите пуни со солзи ни беа.....е сеа малце и вие ќе трпите.:vozbud: :)

Trpam turbo folk ,trpam idiotizam , trpam kretenizam,trpam ignorantnost, trpam sofisticirani ubistva, trpam lazen svinski grip , trpam majmuni od studenti -kolegi , trpam sistemski i kancelariski gluvci , trpam plateni stranski i nevladini gubrinja ,trpam mnoooooogu raboti i sum navistina toleranten ....vie nepusacite moze da istrpite dim od edno rastenie koe veke se koristi iljadnici godini od covekot
И јас ги трпам истите работи плус димот ваш.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.413
Поени од реакции
8.541

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Во Чешка ќе се дозволи поседување и уживање на опојни дроги

15 грама марихуана и 5 грама хероин :tv:

Ај сега најди им крај

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
искрено за законов сум неутрален...јас сум непушач и од една страна ми смета пушењето особено по дискотекиве,кафичиве итн., меѓутоа секој си има право што сака да си прави со својот живот па така и оние што пушат...мислам дека законов нема многу да се почитува ќе летаат само казни на сите страни а народов пак ќе си тера по свое а до кога ќе видиме:nesum:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Точно тие што пушат, пушат за себе ама, во јавна просторија немаат никакви привилегии да ги трујат останатите, што значи дека законот е праведно спроведен. Нормално за пушачите е неправедно но јас како непушач после долги години на труење на цигари од тие околу мене и фактот што се умирисував енормно редно беше да се забрани на јавни места.
Сите што пушат можат да си пушат дома во кола каде што одговараат во ситуацијата односно не се во јавна просторија.
И на крај ова е "Европски" закон не знам зошто на некои сеуште не им е јасно ќе има многу пострашни закони едноставно владата е приморана да го спроведе.

Значи во тие Јавни простории има Газда, а тој Газда дозволува да се пуши!
Така да мислам дека нема шо да барате веке во тие јавни установи!:toe:

Ако некој сака да не пуши или па да се “труе“ тогаш нека се отвори “Јавна Просторија“ за непушачи и ние таму нема да пушеме туку ке пушеме на местото каде шо се пуше.

Дескриминаторски Закон, не оделуваат од општеството како да сме лепрозни!:nenene:

За пушачите:
Ве трпевме цело време,се гушевме,алиштата ни корена,очите пуни со солзи ни беа.....е сеа малце и вие ќе трпите.:vozbud: :)

И јас ги трпам истите работи плус димот ваш.

Никој не ве тераше да седите во кафана шо се пуши, никој не ве тераше во дискотека каде шо се пуши!:toe:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Никој не ве тераше да седите во кафана шо се пуши, никој не ве тераше во дискотека каде шо се пуши!:toe:
Ако си решил ти да си се труеш никој не ти дава за право и мене да ми го уништуваш здравјето.Плус како што викаш,ние непушачите да не идеме во дискотеки и кафани,тогаш газдите ќе имаат многу поголеми загуби него ли да не доаѓаат пушачите.Во тој случај самите газди би го барале овој закон.

Буни си се колку сакаш,во сите земји се бунеа,се правеа демек нема да идат веќе во кафани.Ги траеше тоа 2-3 месеци после тоа си се вратија по старо,народот си се навикна.:helou:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Мене па многу ми е мерак за законов...
Да бидеме реални кај нас без усул е! Се чади насекаде, неверојатно многу... И луѓето како мене (на кои им пречи чадот) мораат да го трпат тоа за да не испадне дека ве „дискриминираат“. Не зезајте, како Коче педерот со „угнетувачките поплаки“ сте.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ако си решил ти да си се труеш никој не ти дава за право и мене да ми го уништуваш здравјето.Плус како што викаш,ние непушачите да не идеме во дискотеки и кафани,тогаш газдите ќе имаат многу поголеми загуби него ли да не доаѓаат пушачите.Во тој случај самите газди би го барале овој закон.

Буни си се колку сакаш,во сите земји се бунеа,се правеа демек нема да идат веќе во кафани.Ги траеше тоа 2-3 месеци после тоа си се вратија по старо,народот си се навикна.:helou:

Ако ти си решил да живееш здраво никој не ти рекол да бидеш другар или не знам шо Пушач!

Така да претходниот закон шо беше за поделени простории беше според мене најдобар.

Ова е веке дискриминаторски!:toe::mist:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Така да претходниот закон шо беше за поделени простории беше според мене најдобар.
Немаше поделени простории. Имаше маси за пушачи и маси за непушачи. Се беше во иста просторија и ефект немаше ама баш никаков.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Немаше поделени простории. Имаше маси за пушачи и маси за непушачи. Се беше во иста просторија и ефект немаше ама баш никаков.

Да се оставеше повеке време за средување, ке ја бидеше работата, а не вака на 3 месеци ги менат истите закони.
Шо ке прават некои угостители кои веке инвестирале за такви простории, без разлика шо се малку?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Значи во тие Јавни простории има Газда, а тој Газда дозволува да се пуши!
Така да мислам дека нема шо да барате веке во тие јавни установи!:toe:

Ако некој сака да не пуши или па да се “труе“ тогаш нека се отвори “Јавна Просторија“ за непушачи и ние таму нема да пушеме туку ке пушеме на местото каде шо се пуше.

Дескриминаторски Закон, не оделуваат од општеството како да сме лепрозни!:nenene:

Без оглед на се законот ќе биде спроведен заклучно од 01.01.2010. И под јавна просторија се подразбира просторија во која може било која особа да влезе да седне да јаде да пие или не знам што, значи не се работи за приватна куќа па јас туку така да влезам кај тебе и да пушам. Нормално дека има сопственик и сопственикот ќе биде приморан да го спроведе бидејќи кај него влегуваат личности во таа јавна просторија.
Кај тебе или кај мене дома јас ќе кажам тоа е ИСТО како да кажам оној кафич има сопственик и ај таму може да се колат бидејќи така кажал споственикот. Која глупост исто е и со законот за цигари оправдувања нема.

Kajgana Shop

На врв Bottom