И јас ги трпам истите работи плус димот ваш.Trpam turbo folk ,trpam idiotizam , trpam kretenizam,trpam ignorantnost, trpam sofisticirani ubistva, trpam lazen svinski grip , trpam majmuni od studenti -kolegi , trpam sistemski i kancelariski gluvci , trpam plateni stranski i nevladini gubrinja ,trpam mnoooooogu raboti i sum navistina toleranten ....vie nepusacite moze da istrpite dim od edno rastenie koe veke se koristi iljadnici godini od covekot
за ова второто па сега можите и втор дел од The Tournament да снимите..tiranijata pocnuva ... so noviot zakon ne moze i na tvojta terasa da pusis :pusk:
vo sklop na ova ropstvo pocnuva i big brother vo Makedonija ..ama ne serijata
http://vest.com.mk/?ItemID=ADD6A7DB2DE8114A960D596B03773701
Точно тие што пушат, пушат за себе ама, во јавна просторија немаат никакви привилегии да ги трујат останатите, што значи дека законот е праведно спроведен. Нормално за пушачите е неправедно но јас како непушач после долги години на труење на цигари од тие околу мене и фактот што се умирисував енормно редно беше да се забрани на јавни места.
Сите што пушат можат да си пушат дома во кола каде што одговараат во ситуацијата односно не се во јавна просторија.
И на крај ова е "Европски" закон не знам зошто на некои сеуште не им е јасно ќе има многу пострашни закони едноставно владата е приморана да го спроведе.
За пушачите:
Ве трпевме цело време,се гушевме,алиштата ни корена,очите пуни со солзи ни беа.....е сеа малце и вие ќе трпите.
И јас ги трпам истите работи плус димот ваш.
Ако си решил ти да си се труеш никој не ти дава за право и мене да ми го уништуваш здравјето.Плус како што викаш,ние непушачите да не идеме во дискотеки и кафани,тогаш газдите ќе имаат многу поголеми загуби него ли да не доаѓаат пушачите.Во тој случај самите газди би го барале овој закон.Никој не ве тераше да седите во кафана шо се пуши, никој не ве тераше во дискотека каде шо се пуши!
Ако си решил ти да си се труеш никој не ти дава за право и мене да ми го уништуваш здравјето.Плус како што викаш,ние непушачите да не идеме во дискотеки и кафани,тогаш газдите ќе имаат многу поголеми загуби него ли да не доаѓаат пушачите.Во тој случај самите газди би го барале овој закон.
Буни си се колку сакаш,во сите земји се бунеа,се правеа демек нема да идат веќе во кафани.Ги траеше тоа 2-3 месеци после тоа си се вратија по старо,народот си се навикна.:helou:
Немаше поделени простории. Имаше маси за пушачи и маси за непушачи. Се беше во иста просторија и ефект немаше ама баш никаков.Така да претходниот закон шо беше за поделени простории беше според мене најдобар.
Немаше поделени простории. Имаше маси за пушачи и маси за непушачи. Се беше во иста просторија и ефект немаше ама баш никаков.
Без оглед на се законот ќе биде спроведен заклучно од 01.01.2010. И под јавна просторија се подразбира просторија во која може било која особа да влезе да седне да јаде да пие или не знам што, значи не се работи за приватна куќа па јас туку така да влезам кај тебе и да пушам. Нормално дека има сопственик и сопственикот ќе биде приморан да го спроведе бидејќи кај него влегуваат личности во таа јавна просторија.Значи во тие Јавни простории има Газда, а тој Газда дозволува да се пуши!
Така да мислам дека нема шо да барате веке во тие јавни установи!
Ако некој сака да не пуши или па да се “труе“ тогаш нека се отвори “Јавна Просторија“ за непушачи и ние таму нема да пушеме туку ке пушеме на местото каде шо се пуше.
Дескриминаторски Закон, не оделуваат од општеството како да сме лепрозни!:nenene:
Никој не ве тераше да седите во кафана шо се пуши, никој не ве тераше во дискотека каде шо се пуши!