Не манипулирам и се покажувам како христијанин со тоа што говорам вистина, вистина која што ти ја предочувам пред очи, вистина пред која што мижиш и затвораш уши. Ако зборувам лага, повели демантирај ме. Оној што манипулира со тебе е МПЦ која што пред очи ти го менува Божјиот Збор, без ронка страв Божји.
Нејсе и многу поупатени православци од тебе го признале ова манипулаторство и узурпирање на Библискиот текст од страна на МПЦ со цел да си оправда некои свои анти-библиски догми. Еве гуглај колку сакаш, советувај се со православни теолози, сите ќе ти кажат дека презбитерос значи старешина, а хиереј значи свештеник, а архиереј првосвештеник. Во цитатите што ми ги даде стои „старешина“.
А и твојот соверник MIKI1 пред извесно време призна дека во Новиот Завет не се спомнуваат свештеници, па мораше да оди со неговиот популарен џокер што го вади од ракав за секоја паганска новотарија во православизмот: „Епа и моето име го нема во Новиот Завет, па што значи дека ни јас не постојам“
Сакаш да кажеш свештениците во МПЦ погрешно ги нарекуваме.
ОК обелодени голема вистина че ги викаме старешини благодарение на тебе
--- надополнето: 6 август 2013 во 22:45 ---
.Што ми се случи, се случи. Да ти кажам ќе се исмејуваш со мене и пак ќе ме правиш дека сум антихрист, дека бладам и дека не сум нормален ...
Јас сум спремен роде во секое време да се откажам од секое сведоштво, учење и откровение што не е Апостолско учење посведочено во Евангелието!
А, што е со тебе?
Вреѓањето покажува нешто што многу ме натажува!
Нема и јас сум Христијанин.како тебе би требало!А најмалку сакам некго да навредам а камо неговите религиски чуства било какви дури и во Буда да верува некој,Тоа никако!
Повеќе би те исмејувал додека збориш вака одпамет личиш како да си творец на сопствена религија и потенциален пациент.
и ти да не си пратеник???