Раѓањето на антихристот

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Никој не знае што Исус му одговорил на Пилат
Види во Јован, 19.11. Таму е одговорот...
--- надополнето: 30 јули 2013 во 15:23 ---
Нели гледате дека се одредува раѓањето на тој антихрист, кој што ќе биде против христијаните и нивната вера за мир, братство и обожување на највисокото?
Антихристот ќе владее со цел човечки род, а не само со христијаните.
--- надополнето: 30 јули 2013 во 15:25 ---
Уште да дознаеме што моќи ќе има и од каде сето тоа и со која цел - и ете не на правиот пат!
Антихристот ќе владее со основната демонска моќ, а тоа е лагата. Тој (антихристот, нели...) ќе ја добива својата моќ на два начини:
- од самиот ѓавол, кој ќе му биде „покровител„ и
- ор тогашните/идните технолошки достигања, особено од мас-медиумите и можностите за изведување масовни измами.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Антихристот ќе владее со цел човечки род, а не само со христијаните.
Да де, како што твојот бог владее со сите, како што муслиманскиот владее со сите... без разлика дали си верник или не или дали припаѓаш на религијата која ти нуди закони!
Јасна ми е таа потреба за нај нај и со се! :D
Тамам си е... :)

Антихрист немало нема и ќе нема. Реков тоа е излитена фраза која денес ја враќаат на сцена со онаа изјава: ѓаолот те совладал кога ќе почнеш да веруваш дека не постои :) Абе ајде :D

Ој Богови соберете си вересијата бидејќи ми скисна христијаните да ме судат според нивниот закон, а муслиманите според нивниот.
Кој ли бог да го следам Алах или Христос? Ај мајката... антихристу, дај среди ги и двајцата или едниот...
Дај доста раѓање, појави се и да завршиме со овој верски циркус!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Антихрист немало нема и ќе нема.
Е па токму тоа и сака да го постигне ѓаволот: да всади кај луѓето свест дека (тој, ѓаволот, нели...) не постои. Според Твојов пост, уште сега можам да видам дека лукавиот веќе го постигнува тој, од него посакуван реултат...

Последично, ако не постои ѓаволот како лажен бог, нема да постои ниту антухристот како лажен месија, пратен од лажниот бог.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
и Св. Ап. Марко и Лука не беа со Христа па ги напишаа своите евангелија...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Замисли колку се неточни, затоа и си убеден и убедуваш дека треба да се верува само!
Можам и јас да напшам евангелие, ниту сум видел ниту сум бил присутен!
Ама нема да ми веруваш премногу се други времињата!
Марш таму :)
Е па токму тоа и сака да го постигне ѓаволот: да всади кај луѓето свест дека (тој, ѓаволот, нели...) не постои. Според Твојов пост, уште сега можам да видам дека лукавиот веќе го постигнува тој, од него посакуван реултат...

Последично, ако не постои ѓаволот како лажен бог, нема да постои ниту антухристот како лажен месија, пратен од лажниот бог.
Токму тоа сака да всади црквата... еден бог, христијански и куп неверници под палката на некаков си ѓаол и антихрист кој што постојано се раѓа и никако да се роди! :)
Или со нас или против нас. Имаш си волја ама... :D
Абе ајде...
Ако не постои Исус како лажен бог, ќе нема никаков проблем светот. Но лажниот бог под закрилата на моќта на царот и власта - мора да биде обожуван!
Антихристот ќе го направите вистински спасител вие, христијаните ако продолжите како што терате...
Не знам што ви е филмот... чудни сте ми некако...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Авторите на евангелијхате беа родени многу по смртта на Исус, ни еден од нив ни го видел а камоли слушнал Исус што кажувал. Се е тоа собрани народни прикаски легенди и бајки, нешто како за Крале марко кој од историски турски вазал станал 50 метра висок јунак со златен боздоган и крилат коњ

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Авторите на евангелијхате беа родени многу по смртта на Исус, ни еден од нив ни го видел а камоли слушнал Исус што кажувал. Се е тоа собрани народни прикаски легенди и бајки, нешто како за Крале марко кој од историски турски вазал станал 50 метра висок јунак со златен боздоган и крилат коњ
А ти од таму доаѓаш па имаш матична книга на родените и ЕМБ па знаеш кој кога е роден.
Дали знаеш дека беа испратени 72 апостоли по светот уште пред распетието!

Ете ги луѓе на дело хулителите кој се најавувани во евангелијата кој заради нив ќе се појави антихристот и заради нив ќе се сруши светот!
При очи не гледаат при уши не слушаат туку заслепени од земното самите ќе се погубат.
многу пророштва се исполнуваат но зради вашата затапеност и слепост не гледате..
ПС/Не сум офтопик.:)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А ти од таму доаѓаш па имаш матична книга на родените и ЕМБ па знаеш кој кога е роден.
Дали знаеш дека беа испратени 72 апостоли по светот уште пред распетието!

Ете ги луѓе на дело хулителите кој се најавувани во евангелијата кој заради нив ќе се појави антихристот и заради нив ќе се сруши светот!
При очи не гледаат при уши не слушаат туку заслепени од земното самите ќе се погубат.
многу пророштва се исполнуваат но зради вашата затапеност и слепост не гледате..
ПС/Не сум офтопик.:)
Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или пророците, не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам. Зашто, вистина, ви велам дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни се. И така оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се наречи во царството небесно , а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно
Матеј 5 17-19
Ете ради кој иди антихристот, кој отфрли закони за Саботата, забранетите јадења, обрежувањето, клањањето и принесувањето жртви во храмот, цртање на идоли и ликови ....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Авторите на евангелијхате беа родени многу по смртта на Исус,
Ваквија рабоќе, чувај „за по дома„.

Св. Апостоли Матеј и Јован беа очевидци Христови и Негови делумни придружници, во текот од евангелските проповеди. а своите евангелија ги пишуваа како непосредни очевидци и уче(с)ници. Марко и Лука беа Христови очевидци, не и придружници, а евнагелијата ги пишуваа според кажувањата од другите Апостоли. Марко и Лука се дел од 70-те Апостоли, не од 12-те.

Сега, врати се на темава...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ваквија рабоќе, чувај „за по дома„.

Св. Апостоли Матеј и Јован беа очевидци Христови и Негови делумни придружници, во текот од евангелските проповеди. а своите евангелија ги пишуваа како непосредни очевидци и учесници. Марко и Лука беа Христови очевидци, не и придружници, а евнагелијата ги пишуваа според кажувањата од другите Апостоли. Марко и Лука се дел од 70-те Апостоли, не од 12-те.

Сега, врати се на темава...
Не беа, тие само запишаа она што го чуле и прибрале како митови и легенди за Исуса од 50-100 години по смртта на Исус. Подоцна нивните пишувања беа подвргнати на преправки кога се составуваше новиот завет , 3 века подоцна.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во ред, еве и јас велам дека Христовие евангелисти се родени во 23-от век од н.е. а евангелијата ги пишуваа седејќи пред мониторите, „симнувајќи„ и компилирајќи туѓи постови од интернет-форуми...

Ајде сега, врати се на темава...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Во ред, еве и јас велам дека Христовие евангелисти се родени во 23-от век од н.е. а евангелијата ги пишуваа седејќи пред мониторите, „симнувајќи„ и компилирајќи туѓи постови од интернет-форуми...

Ајде сега, врати се на темава...
Дај Мики некој линк на Евангелие од 30 сета година пишано на Арамејски.
У ствари дај линк до најстарото сочувано евангелије и од која година датира
И не бегај од темата

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или пророците, не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам. Зашто, вистина, ви велам дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни се. И така оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се наречи во царството небесно , а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно
Матеј 5 17-19
Ете ради кој иди антихристот, кој отфрли закони за Саботата, забранетите јадења, обрежувањето, клањањето и принесувањето жртви во храмот, цртање на идоли и ликови ....

И што сакаш да кажеш дека го преувелечуваш словото:

1 Јован 4:3
A sekoj duh, {to ne priznava deka vo
telo do{ol Isus Hristos, ne e od Boga;
toa e duhot na Antihristot, za kogo ste
slu{ale deka doa|a, pa i sega e ve}e vo
svetot.

Чекам уште извод от матична книга на родените.
--- надополнето: 30 јули 2013 во 21:23 ---
Матеј 5:17-19
Nemojte da mislite deka sum do-
{ol da go poni{tam Zakonot ili Prorocite;
ne sum do{ol da gi poni{tam,
tuku da gi ispolnam. 18 Za{to, vistina, vi velam: duri postojat
neboto i zemjata, nitu edna bukvi~
ka4 ili crta od Zakonot nema da se
izmeni, dodeka ne se ispolni s#!
19 I taka, onoj {to }e naru{i edna od
tie najmali zapovedi i taka gi nau~i
lu|eto, }e se nare~e najmal vo carstvoto