Раѓањето на антихристот

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Let3,

Вистината Е сам Христос, а вистината е во Црквата, така да...
E па почитувај го Исус и неговите учења а не на Павле измислиците

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
а не на Павле измислиците
Со оваа изјава, сигурен сум дека членовите-муслимани од форумов, ќе Те затрупаат со „лајкови„...:icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Со оваа изјава, сигурен сум дека членовите-муслимани од форумов, ќе Те затрупаат со „лајкови„...:icon_lol:
Шо толку уплав од муслимани?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Шо толку уплав од муслимани?
За уплавот-на друга тема, а ги споменав муслиманите затоа што Св.Ап. Павле им е омилениот изговор и „извртувач„ на изворното Христово учење.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
За уплавот-на друга тема, а ги споменав муслиманите затоа што Св.Ап. Павле им е омилениот изговор и „извртувач„ на изворното Христово учење.
Павле му беше извртувач на изворното Христово учење и на првите христијани и на јаков - братот на исус кој ги водеше.
Ваљда не мислиш дека првите христијани - ученици и следбеници на Исус биле муслимани??

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
http://www.youtube.com/watch?v=5lUy1z28P3A

eve eden interesen link za tretata svetska vojna i za teoriite sto celiot svet e vo kanzite na jesutiite pa eve papata e franjo jezut, a adolfo nikolas e generalot ako e tocno ova togas ne ostana uste mnogu do krajot, vednas zad 3 svetska vojna se pojavuva antihrist , a potoa i doaga bog

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.269
Поени од реакции
12.272
http://www.youtube.com/watch?v=5lUy1z28P3A

eve eden interesen link za tretata svetska vojna i za teoriite sto celiot svet e vo kanzite na jesutiite pa eve papata e franjo jezut, a adolfo nikolas e generalot ako e tocno ova togas ne ostana uste mnogu do krajot, vednas zad 3 svetska vojna se pojavuva antihrist , a potoa i doaga bog
Веќе сковаа нов крај на светот и повторно доаѓање на нечиј бог?
Аман бре...
Исус пак ќе доаѓа?

Член од
26 јули 2013
Мислења
287
Поени од реакции
180
Павле му беше извртувач на изворното Христово учење и на првите христијани и на јаков - братот на исус кој ги водеше.
Ваљда не мислиш дека првите христијани - ученици и следбеници на Исус биле муслимани??
Да те прашам од каде ги црпиш своите знаења од емисиите на National Geografic.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Господ рекол По делата нивни ќе ги препознавате.
Иван има издадена книга полу неписмено напишана со антихристијанска содржина.
Константин ја проповеда Христовата вера а всушност ја искористува еден третман чини 100еур..
Апостолите велат бесплатно добиваме бесплатно даваме...
Многу лесно може да се препознаат...
зашто се наплаќа влез во црква? домашни 50 денари странци 100 денари? јас не знам кога рекол господ исус христос да се наплаќа влез во божја куќа која треба да служи за молитва.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Веќе сковаа нов крај на светот и повторно доаѓање на нечиј бог?
Аман бре...
Исус пак ќе доаѓа?
Постои поголема веројатност да го клонираат доколку најдат негова ДНК,отколку по 2000 год,да дојде.Еве и да дојде сега кога човекот е на поголемо цивилизациско ниво отколку додека бил жив за неговото време, како би се снашол сега,кога веќе е вселенско доба,кога постои нанотехнологија,3Д принтери,и еден куп работи што не е можно да биде свесен за нив доколку некој не го учи.И како сега Господ би се свел во ситуација да биде нечиј ученик.

Член од
26 јули 2013
Мислења
287
Поени од реакции
180
зашто се наплаќа влез во црква? домашни 50 денари странци 100 денари? јас не знам кога рекол господ исус христос да се наплаќа влез во божја куќа која треба да служи за молитва.
Сето тоа е направено од страна на луѓе кои имаат длабок џеп кој сакаат да го наполната ете јас сум од околината на Битола ниту во градските ниту во селските цркви се наплаќа влез.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Савле, пред да му се отворат очите за Првороденото Чедо БОЖЈЕ и Неговата прачиста Инкарнација (Исус), беше исто така антихристијанин, сличен на тебе и на многумина други на форумов и вон него. :)

Кога Бог, Кој ме избра уште од мајчина утроба и ме повика преку Својата благодат, благоволи
во мене да Го открие Својот Син за да благовестувам за Него меѓу незнабошците ...!

(Галат. 1:15+)

п.с. Ако зборот муслиман значи оддаденик на Единствениот Вистински БОГ, Тогаш отелотворението на Мудроста БОЖЈА (Исус) и Неговите вистински Апостоли и следбенци, се единствените вистински муслимани!:)

.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ако знаеш кога ќе се роди Антихристот ќе знаеш и кога ќе почне да доаѓа крајот на светот. Во Библијата се вели дека никој не знае кога ќе дојде крајот на светот и дека тоа ќе биде изненаџење. Со други зборови, библиски гледано, никој не знае кога ќе дое антихристот и не треба да знае.
во библијата пишува дека крајот на светот нема да дојде додека не се открие нечестивиот и не седне на божјиот престол и не се прогласи себеси за бог.

ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО СОЛУНЈАНИТЕ
Глава 2

3 Никој да не ве измами ниту по каков начин, зашто тоа не ќе се случи додека првин не дојде отпаѓањето и не се појави човекот на беззаконието, синот на погибелта,

4 кој се противи и се воздига над сè што се наречува Бог или светина, така што ќе седне во Божјиот храм и ќе се претставува себеси дека тој е Бог.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
.

Савле, пред да му се отворат очите за Првороденото Чедо БОЖЈЕ и Неговата прачиста Инкарнација (Исус), беше исто така антихристијанин, сличен на тебе и на многумина други на форумов и вон него. :)

Кога Бог, Кој ме избра уште од мајчина утроба и ме повика преку Својата благодат, благоволи
во мене да Го открие Својот Син за да благовестувам за Него меѓу незнабошците ...!

(Галат. 1:15+)

п.с. Ако зборот муслиман значи оддаденик на Единствениот Вистински БОГ, Тогаш отелотворението на Мудроста БОЖЈА (Исус) и Неговите вистински Апостоли и следбенци, се единствените вистински муслимани!:)

.
Павле нема врска со Исус
--- надополнето: 31 јули 2013 во 22:04 ---
Да те прашам од каде ги црпиш своите знаења од емисиите на National Geografic.
не бе имам една протестантска брошура :D пиле мало јас го проучував христијанството и историјата на рим кога уште немаше кабловска телевизија а ни компјутери. Национал географик мислам дека и не постоеше. Постоеа книги. И уште постојат.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Како деца игравме една игра, не знам точно како беше, ама нешо се пееше "Пет часот помина, вештерката ја неееема!"
И ова со Антихристот ме потсетува на тоа...2000 години поминаа, Антихристот го нееема! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom