Раѓањето на антихристот

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Нешто кое многу пати сум го посочил, поставуваш прашање од типот: "колку е часот", добиваш одговор - "трактор".
Јас те прашувам зошто злото е допуштено да постои како можност, како опција, ти ми даваш одговор:

"Е зошто правиш зло кога можеш да правиш добро!Зошто така ти одговара или зошто така сакаш.И самиот Бог не е огранчен да биде тоа што сака.
Е сега ќе речеш зошто е тој семоќен а ние не сме?
Ете го злото"

Ne go razbra odgovorot.(n) znaci ne sakas da razberes.
Bog ne e ogranicen ne e i covekot.

Заради нас? Ти се дрзнуваш да ме судиш бре, рисјанину?
Ај ако сакаш сврти си го образот да ти опалам една :)
Бог да чува од вас... ни се терате ни се водите!
Ne ti sudam zal mi e sto pogresno me razbra i ako te navrediv,ti kazuvam deka zaradi tie sto ne veruvaat vo nego a voedno i gresat pravat zlo.a so samoto toa itaat kon satanata.

Ako spored tebe e rakovodeno toa, togas samiot si priznavas deka toa samiot covek koj rakovodi zlodela po pokrovitelstvo pod satanata.
Ako mislis deka si masina rakovodena od sofer neka ti bide. teraj si.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Ako spored tebe e rakovodeno toa, togas samiot si priznavas deka toa samiot covek koj rakovodi zlodela po pokrovitelstvo pod satanata.
Ako mislis deka si masina rakovodena od sofer neka ti bide. teraj si.
Како да ви објасни вам верниците човек не знам...
Значи вака, на најпрост македонски јазик: НЕ МОЖЕ ЧОВЕК ШТО НЕ Е ВЕРНИК ДА ПОДЛЕЖИ ПОД ЗАКОНИТЕ И ВЕРУВАЊАТА НА РЕЛИГИЈАТА НА КОЈА НЕ ПРИПАЃА!
Судење за делата после смртта или во некоја далечна иднина - не постои за нехристијанинот.
И вие како и муслиманите да не велите дека сите сме христијани од раѓање?
Дај договорете се: сме христијани или муслимани! И решете го проблемот со будистите, хиндуисти...

Значи уште попросто кажано: антихрист не постои за нехристијанин! Не постои богот, не пак анти-богот! :)
А светот не е само за христијаните! Антихрист не дошол, не доаѓа и нема да дојде! Ова парче карпа што се тркала низ бесконечноста, не е толку битна, само треба да погледнеш од перспектива на сонцето.
Сменете си ја целта за да бидете христијани: стравот и антихристот се излитена фора.

Каков сатана бре момак ти споменуваш?
Какво е ова навредување од твоја страна! Што, не сум христијанин или го критикувам христијанството и тоа мене твојот анти-бог ме потикнува?
Ако тоа ти е верата - штета, да ти кажам право.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
И јас се потрудив да ти одговорам.
Е зошто правиш зло кога можеш да правиш добро!Зошто така ти одговара или зошто така сакаш.И самиот Бог не е огранчен да биде тоа што сака.
Е сега ќе речеш зошто е тој семоќен а ние не сме?
Ете го злото

Затоа што нивната секта ѓи тера да прават зло. Тие се синови на сатаната и мораат да пијат крв од мачки за да имаат слободна воља и да прават секс на гробишта.
Нив Бог нема да ги казни, сатаната жив ѓи јаде додека се живи.
--- надополнето: 30 јули 2013 во 13:57 ---
Како да ви објасни вам верниците човек не знам...
Значи вака, на најпрост македонски јазик: НЕ МОЖЕ ЧОВЕК ШТО НЕ Е ВЕРНИК ДА ПОДЛЕЖИ ПОД ЗАКОНИТЕ И ВЕРУВАЊАТА НА РЕЛИГИЈАТА НА КОЈА НЕ ПРИПАЃА!
Судење за делата после смртта или во некоја далечна иднина - не постои за нехристијанинот.
И вие како и муслиманите да не велите дека сите сме христијани од раѓање?
Дај договорете се: сме христијани или муслимани! И решете го проблемот со будистите, хиндуисти...
.

Ти не си од раѓање христијанин, барем тоа е сигурно.
И неверниците подлежат под исти закони како и верниците и сатанистите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Затоа што нивната секта ѓи тера да прават зло. Тие се синови на сатаната и мораат да пијат крв од мачки за да имаат слободна воља и да прават секс на гробишта.
Нив Бог нема да ги казни, сатаната жив ѓи јаде додека се живи.
Уф што сакам да завршиш во некоја христијанска варијанта на задгробен живот, па да те видам што ќе правиш со лагиве и клеветиве тогаш бедо мизерна!
--- надополнето: 30 јули 2013 во 14:01 ---
Ne go razbra odgovorot.(n) znaci ne sakas da razberes.
Bog ne e ogranicen ne e i covekot.
Одговорот немаше врска со тоа што те прашав. Јас те прашав зошто злото како можност - како опција е допуштено да постои?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Уф што сакам да завршиш во некоја христијанска варијанта на задгробен живот, па да те видам што ќе правиш со лагиве и клеветиве тогаш бедотијо мизерна!
Грешка си фратер, ако знаеш што е нирвана, ќе сватиш која варијанта ме чека.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Ти не си од раѓање христијанин, барем тоа е сигурно.
И неверниците подлежат под исти закони како и верниците и сатанистите.
Е конечно нешто да се сложиме јас и ти :) Точно, секој е роден како ЧОВЕК, а во иднина станува она што му е волја!
А другите може да досадуваат само како овој или оној ќе му се фати на човекот! ;)

А за вториот дел од твојата сказна: тоа е само пуста вера на верникот (и е неточно), со скриена желба различниот од него да си добие казна и да страда бидејќи е... па бидејќи е различен!
Човечката желба за измачување на другите секоја религија си го држи во самиот центар!

Туку да ве прашам сите: антихристот ќе биде муслиман, атеист, будист...? Христијанин што ќе избега од христијанството? Како е тоа замислено?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Одговорот немаше врска со тоа што те прашав. Јас те прашав зошто злото како можност - како опција е допуштено да постои?

Затоа што ако не постои зло нема човекот да знае што е лошо. законот за дуалност.
Бог дозволил човечката воља да биде слободна и секој сам да прави добро или лошо, да го следи патот на религијата или на некои секти, потоа секој сам ќе си ѓи сноси последиците за тоа што направил

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Затоа што ако не постои зло нема човекот да знае што е лошо. законот за дуалност.
Бог дозволил човечката воља да биде слободна и секој сам да прави добро или лошо, да го следи патот на религијата или на некои секти, потоа секој сам ќе си ѓи сноси последиците за тоа што направил
Тебе никој ништо не те праша. Прашањето е до христијаните.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Тебе никој ништо не те праша. Прашањето е до христијаните.
ЈАС СУМ ХРИСТИЈАНИН
--- надополнето: 30 јули 2013 во 14:10 ---
Туку да ве прашам сите: антихристот ќе биде муслиман, атеист, будист...? Христијанин што ќе избега од христијанството? Како е тоа замислено?

Ќе го чекаме кроули да се реинкарнира и ќе му се поклониме.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Христијанин си? Се мислев дека си дервиш... така рече еднаш, ама си се шегувал сигурно :)

И ете, чекаш антихрист, чекаш Кроули, чекаш судење, чекаш спасување...
Од чекање фајде нема!

П.С. Не би те советувал да се поклонуваш пред никој! ;) Антихристот ги води тие што потклекнуваат везден пред некој! :unsure:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ЈАС СУМ ХРИСТИЈАНИН
хахаха....јас сум од верата на Тесла..
Еве за да бидам појасен....околу болдираното...
Суфизмот не е вера..суфизмот е знаење.
Пази...јас сум дервиш
Уште да си признаеш дека си трол, и комплетна дефиниција ќе имаме за тебе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.268
Поени од реакции
12.271
Држете се до раѓањето на антихристот да не ве размавтам од ќотек еј :)
Нели гледате дека се одредува раѓањето на тој антихрист, кој што ќе биде против христијаните и нивната вера за мир, братство и обожување на највисокото?

Уште да дознаеме што моќи ќе има и од каде сето тоа и со која цел - и ете не на правиот пат!

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Gurdjieff

:facepalm:Сум нашол со кого да се пишувам и да му објаснувам за добротел.
Тие размислуваат исто што и самиот сатана дека ќе успее да избега и да се сокрие.
Нив нема живi да ги јаде туку ќе зажалат што постојат.

Kajgana Shop

На врв Bottom