Раѓањето на антихристот

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е зошто де?
Е ајде де?...
--- надополнето: 29 јули 2013 во 22:53 ---
Нели секоја власт е од бога дадена, како тоа сега болшевичката не била?
Чек‘, нели си атеист, зашто наведуваш протестантски финти?...
--- надополнето: 29 јули 2013 во 22:53 ---
Основна цел.... :pos:Ма дај.... што би рекол Кили.
....Дај де?...
--- надополнето: 29 јули 2013 во 22:54 ---
Можеш со некаков документ (а да не е тоа твојата ти „омилена“ википедија) да го поткрепиш црниот и плавиот болд? Јас мислам дека е само измислица твоја и на твои „соборци“.
Ехххх, а златната рипка за што служи?...:unsure:
Да е ова, ама да не од онде...Ајдееее...
--- надополнето: 29 јули 2013 во 22:55 ---
А бе бог му прати на земјата и шпанскиот грип од кој умреа 50 милиони луѓе жени деца стари, православни католици... прати земјотреси, цунамија. Веројатно казнува грешници така да го чисти светот од ереси и грешниции. Ете посебно се окомил н аправославието, иузгледа не го бендиса па им праќа на Срби, Грци, Руси, војни, глад, страданија, комунисти.... Види само католици, православни и англикани... и најголемите кризи ги поминуваат со помалце страданија и жртви. Али еден ден ќе одговараш за својата ерес пред Бога кој јасно покажал дека е против православието.
И ова е одговор на моето прашање?...

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
НЕ забегвите, се вративме од по одмори, ќе летет клучој и баној. ЗначиТ дајте со збор да се разбериме. пис!

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Мики, ај ваљда ќе го видиш прашањево.
Прво нешто....си стаил „поставувач на неодговорени прашања“, а имаш одговор отприлика за се, малку нечесно од твоја страна, ама ај да не се фаќаме здраво за готово....

Еве имаме ситуација во која религијата очекува таков лик - антихрист. Ај да не се фаќаме за „ситници“, дали официјално црквата/црквите се изјасниле околу ваков „настан“....не е ни битно...
Не-религијата, нерелигиозните луѓе објективно немаат противници, не толку директни барем, такви со кои војувале (освен комунизмот може, но не во денешно време). Можеби повеќе затоа што не се организирани во така цврсти јадра како католичката црква и другите поединични национални цркви. Овие апокалиптични предвидувања, колку и да изгледаат смешни, кога ќе се согледа реално нивото на религиозна отруеност и задоеност низ цел денешен свет, мене ми изгледаат многу реални.
Зошто не одговараш на така есенцијални прашања што ти ги поставуваат горе?
Ако ти е Богот толку семоќен и цело време интервенира, зошто без страдања не го среди светов? Ај не малтретира нас што „не веруваме“.....ама вас што верувате? Што има потреба вие да давате жртви кога си верувате? Јас не би убивал никого дека не е религиски определен, ама затоа вие би се испоклале меѓусебе со муслимани, евреи....
Кај тебе препознавам еден класичен американски синдром на заслепеност од силна пропаганда - како им биле претставувани Русите во 50-ти и 60-години во времето на студената војна, кога масовно се продавале атомски скривници за во двор........како одвај да чекате да дојде до некоја нова војна, нов голем инцидент од типот на 9/11.....
Горе ги нарекуваш луѓево поклоници на демонот, заведени, а генерално никој од нив не би сакал таква иднина, додека во твоиве редови се чита очекување, трљање раце, терање некаква правда....на некаква општа скала на морал и хуманизам, со овие работи што ги пишуваш не котираш многу високо....
Не ти вадам никакви цитати од евангелија и друг црковен материјал, затоа што размислувам како 5 годишниот син на човекон - очекувам малку од социолошка страна да одговориш.....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
И ова е одговор на моето прашање?...

Твоето прашање беше зошто бог дозволи да се убие царската фамилија Романови, православни цареви и да дојдат на власт комунисти кои истребија милиони православци и православни попови.
Па Мики еве пак ќе ти одговорам, Бог ги казнува православците, нешо не ги бенедиса, има против нив нешто... ги третира како неприатели.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Подобро овие прашања да се поставуваат во Прашање за Хрисијанството, пошо админите се бунат и стварно претеравме.
Let 3,
Во библијата јасно пишува дека 'рисијаните ќе бидат протерувани и убавани.
Самиот Бог рекол мене ме протеруваа и ќе ме убијат.тоа ќе ви го направат/прават и вас.
Значи добро е тоа што мислиш дека православните Бог ги гонел односно се сведува дека Бог ги сакал!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е ајде де?...
Епа ајде де.... ама немет пиво.....
Чек‘, нели си атеист, зашто наведуваш протестантски финти?...
(З)грешка си. Финтите се шамански, немам ништо со ствоите полубраќа што протестираат.
....Дај де?...
Серафим Роуз бил по тој спорт, не јас. Ќе бараш на друго место.
Ехххх, а златната рипка за што служи?...:unsure:
Да е ова, ама да не од онде...Ајдееее...
За да ти фабрикува документи по твоја потреба.

Него, што толку ги напизми болшевициве? Има некој Антихрист од нив или? Или некој си нео-комунизам ќе роди антихристи?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Па Мики еве пак ќе ти одговорам, Бог ги казнува православците, нешо не ги бенедиса, има против нив нешто... ги третира како неприатели.

Аааааа, значи, Бог, кој ја одредува секоја земна власт (оти така пишува во Библијата, нели...), на рускиот и на другите словенско-православни народи во склоп од СССР, им одредува власт, која беше изразито Богоборечки настроена, така?...

На овој парадокс, и Диоген би му позавидел , заедно со бурето...
--- надополнето: 29 јули 2013 во 23:40 ---
Серафим Роуз бил по тој спорт, не јас. Ќе бараш на друго место.
Атеист,
ударите по појас, ниту во боксот не се сметаат за чесен потег...:sneaky:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Подобро овие прашања да се поставуваат во Прашање за Хрисијанството, пошо админите се бунат и стварно претеравме.
Let 3,
Во библијата јасно пишува дека 'рисијаните ќе бидат протерувани и убавани.
Самиот Бог рекол мене ме протеруваа и ќе ме убијат.тоа ќе ви го направат/прават и вас.
Значи добро е тоа што мислиш дека православните Бог ги гонел односно се сведува дека Бог ги сакал!
Ништо полесно од колку да даваш одговори од “рисјанска“ гледна точка, ако страдале православните - то оти бог ги сакал, ако страдале комунистите - то оти бог ги мразел ако некој живеел 100 години - оти бог го сакал па му дал живот долг, ако некој умрел млад - то оти бог го сакал па си го зел при себе, ако мани некоја несреќа или катастрофа кај друг народ и вера - бог ги казнувал, ако мане во православна - бог ги сакал.
Само то е краткорочна и многу ограничена логика, важи само за дадениот случај ако се обидеш истата логика да ја пренесеш на друг - сличен - одма нешо не чини, не се вклопува во идејата, не пасира...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не ти вадам никакви цитати од евангелија и друг црковен материјал, затоа што размислувам како 5 годишниот син на човекон - очекувам малку од социолошка страна да одговориш.....
Одговор од социолошка „страна„, ќе бараш во и од социлогија и од социолозите-веројатно така полесно ќе ги разбереш состојбите во Светов.

Световните науки не познаваат и не признаваат духовност па од таму залудно е да пишувам за духновноста, како одговр на прашања кои се изразито овосветовни.
--- надополнето: 29 јули 2013 во 23:45 ---
Има некој Антихрист од нив или? Или некој си нео-комунизам ќе роди антихристи?
Болшевиците се само предслика за начинот на кој ќе владее ликот кој е споменат во темава...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Аааааа, значи, Бог, кој ја одредува секоја земна власт (оти така пишува во Библијата, нели...), на рускиот и на другите словенско-православни народи во склоп од СССР, им одредува власт, која беше изразито Богоборечки настроена, така?...

На овој парадокс, и Диоген би му позавидел , заедно со бурето...
--- надополнето: 29 јули 2013 во 23:40 ---

Атеист,
ударите по појас, ниту во боксот не се сметаат за чесен потег...:sneaky:
Павле тоа го кажал во време кога власта (царот и царството биле изразито богоборечки. И тоа многу повеќе богоиборечки од колку комунистичка власт на пример во Полска, СФРЈ, Унгарија... Ако на Павле му изгледаше дека власта во негово време кое не дозволувало христијани кое сечело глави и фрлало во арени христијани кое ниту дозволило една црква да се подигни - тогаш СССР во кој имаше 7000 активни цркви, патријаси, собори, попови и верници е вистинско богобојажливо уредување. Кутар павле да живееше во СССР место во царство немаше толку да страда.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Павле тоа го кажал во време кога власта (царот и царството биле изразито богоборечки. И тоа многу повеќе богоиборечки од колку комунистичка власт на пример во Полска, СФРЈ, Унгарија... Ако на Павле му изгледаше дека власта во негово време кое не дозволувало христијани кое сечело глави и фрлало во арени христијани кое ниту дозволило една црква да се подигни - тогаш СССР во кој имаше 7000 активни цркви, патријаси, собори, попови и верници е вистинско богобојажливо уредување. Кутар павле да живееше во СССР место во царство немаше толку да страда.
Дај потсети не‘ што му одговори Христос на Пилата кога овој (Пилат, нели...) Му се исчатали дека имал власт за ова и за она...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Болшевиците се само предслика за начинот на кој ќе владее ликот кој е споменат во темава...
Интересно, болшевиците се антихристи, кој друг? Будистите? Хиндуистите? Шаманите?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Ништо полесно од колку да даваш одговори од “рисјанска“ гледна точка, ако страдале православните - то оти бог ги сакал, ако страдале комунистите - то оти бог ги мразел ако некој живеел 100 години - оти бог го сакал па му дал живот долг, ако некој умрел млад - то оти бог го сакал па си го зел при себе, ако мани некоја несреќа или катастрофа кај друг народ и вера - бог ги казнувал, ако мане во православна - бог ги сакал.
Само то е краткорочна и многу ограничена логика, важи само за дадениот случај ако се обидеш истата логика да ја пренесеш на друг - сличен - одма нешо не чини, не се вклопува во идејата, не пасира...

Нормално дека ќе добиваш одговори од рисијанска гледна точка кога се пишуваш со истите.Ако се пишуваш со доктори на наука ќе добиваш одговори од гледна точка на атоми,честички итн.(жал ми е на мене ми се многу малку познати)не можам да ти одговорам.

Да Бог ги сака своите чеда не го спречи нивното страдање од едноставна причина што самиот го прати својот единороден син кој пострада за нас.

Комунистите не страдаат од Бог,од проста причина зошто Бог нема гневна човечка особина.Страдаат поради нивната похота,нивниот грев кој самите си го избраа и ги влече,сепак кнезот владее со нив а не Бог.

Ако некој живеел 100 години немора да значи дека Бог го сака.Бог дава и зема а тој сака сите да се покаат пред да умрат од причина за да се спасат.

Ако мавне несерќа некаде може да значи дека Бог ги сака сите луѓе не го сака гревот и за тоа делува предупредувачки или возпитно за чуѓето да се покајат.

Таа логика како Бог делува на нас не ни е позната и недостижна е за нас.На нас ние откриено само дека Бог е добар,праведен и совршен.
За сите случувања на земјата и некој зошто умрел никој не може да знае и кажува освен човечки мудрувања и шпекулации.:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Комунистите не страдаат од Бог,од проста причина зошто Бог нема гневна човечка особина.
Римјани 1:18
Бог го излева Својот гнев од небото против сите безбожни и неправедни луѓе, што ја отфрлаат вистината.

Римјани 12:19
Драги пријатели, немојте да се одмаздувате. Препуштете му ја одмаздата на Божјиот гнев. Во Светото Писмо, Господ вели: “Одмаздувањето е Моја работа. Јас ќе возвратам!

Евреите 9:22
Всушност, според Мојсеевиот Закон, се се исчистува преку попрскување со крв; и без пролевање на крв нема простување на гревовите.

Лука 12:5
Да ви кажам од Кого треба да се плашите: плашете се од Бога, Кој, откако ќе убие, има моќ да ги фрли луѓето во пеколот! Ве уверувам дека од Него треба да се плашите!

Егзодус 20:5
немој да им се клањаш, ниту да им служиш, оти Јас сум Господ, Бог твој; Бог ревнител, Кој за гревовите на татковците ги казнуваа децата до третото и четвртото колено, оние, кои Ме мразат;

И уште мноооогу други.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Нормално е човекот на Бог да му се придава човечки особини затоа и така му е откриено, бидејки Божјиот наречен гнев и пеколот не се матријалени како што го размилсува и гледа човечкиот мозок туку нешто многу поголемо и опасно за нас луѓето неразбирлово а за безбожниците дури и невидливо.

Kajgana Shop

На врв Bottom