хахаха....јас сум од верата на Тесла..
Не бе озбилно настрана мајтапот.хахаха....јас сум од верата на Тесла..
Оти не е озбилно...ти свати ли која вера е Тесла?Не бе озбилно настрана мајтапот.
Искрено не , знам само дека давал голема почит кон Будизамот и Христијанството .Оти не е озбилно...ти свати ли која вера е Тесла?
Епа си разбрал тогаш која религија сум...Искрено не , знам само дека давал голема почит кон Будизамот и Христијанството .
А бил одгледан како Христијан .
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 13:30 ---
Исправи ме ако грешам .
Од суфите имам доста научено...Ме интересираше затоа што често пати луѓето ги помешуваат поимите па мислат дека Суфизамот е религија . А всушност е педагогија во која човекот си го воспитува внатрешното дете .
Јас сум Муслиман кој се труди да практикува тесаввуф односно суфизам .Епа си разбрал тогаш која религија сум...
+ имам респект према сите религии..
А ти која си?
Не би рекол дека е религија , затоа што нема свои правила и прописи туку се потпира врз правилата и прописите на друга религија .Од суфите имам доста научено...
Можеш да го крстиш нивното учење како сакаш....
Суфизмот е научна религија....
Ова што го напишав за пајтонот е од суфите....Јас сум Муслиман кој се труди да практикува тесаввуф односно суфизам .
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 13:42 ---
Не би рекол дека е религија , затоа што нема свои правила и прописи туку се потпира врз правилата и прописите на друга религија .
Може да се каже правец ,пат начин на совладување на сопственото јас .
Основа на секоја религија е вербата, следењето на одредена религија е преку каноните , правилата и прописите , помошта за да можат да се следат правилата и прописите и притоа човекот да се чувствува слободен а не затворен , да биде задоволен со Божјата одредба и Бог да биде задоволен од него , да трага по Божјата Совршена Чиста Љубов е Тесаввуфот .Ова што го напишав за пајтонот е од суфите....
Го имаш ли разберено? Го имаш ли сретнато некаде?
Околу Егото можам цела книга да ти напишам ...ама тоа не е за на форумов.
Се лажеш дека тоа околу егото не е религија....токму тоа е основата на сите религии
Gurdjo kakvo ego brat kakva religija so ti e ?Се лажеш дека тоа околу егото не е религија....токму тоа е основата на сите религии
Основа на секоја религија е вербата, следењето на одредена религија е преку каноните , правилата и прописите , помошта за да можат да се следат правилата и прописите и притоа човекот да се чувствува слободен а не затворен , да биде задоволен со Божјата одредба и Бог да биде задоволен од него , да трага по Божјата Совршена Чиста Љубов е Тесаввуфот .
Ебе не ми правите смешки...Gurdjo kakvo ego brat kakva religija so ti e ?
Ajde koga velis deka e osnovata na site religii i taka i taka ama deka e religija...
Gurdjo,sega jas ke ti otkrijam edna tajna.Ебе не ми правите смешки...
Прво требе да сватиш што е Бог за суфите, потоа да се отргнеш од задоеноста на монотеистичките религии, па потоа можеби и ќе ви објаснам некоја тајна на Суфите...
Не знаете ни една тајна на дервишите....
Ве прашав убаво...го имате ли сретнато и разберено ова што го напишав околу пајтонот?
брат, моето не е навреда, не сакам да вреѓам никого.Gurdjo,sega jas ke ti otkrijam edna tajna.
Malku sramota e koga velis deka tajna na sufiite ke ni otkries.