Рапот и 2pac

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 февруари 2006
Мислења
27
Поени од реакции
0
Ова го напишав за да го прочита тој што го интересира.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
MC Skeptic напиша:
Ова го напишав за да го прочита тој што го интересира.

Не слушам рап. И сепак ме заинтересира пошто видов дека се обидуваш да објасниш нешто.
А никоаш не моеш да знаеш доволно.

Член од
15 февруари 2006
Мислења
27
Поени од реакции
0
Тачно :icon_lol: , ама полека , полека , се учат нови работи .

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
MC Skeptic напиша:
Тачно :icon_lol: , ама полека , полека , се учат нови работи .
kazi mi sho rap slushash
ps ne me interesira makedonski kazi od strana sho slushash

Член од
15 февруари 2006
Мислења
27
Поени од реакции
0
Моментално , ова што го спомнав пред некој пост :

Atmosphere , Abdominal , Gift Of Gab , Lyricz Born , Jurassic 5 , Ugly Duckling , Del DA Funky Homosapiens , a onaka slusam najmnogu ONYX , Sticky Fingaz mi e omilen , postarite albumi od DMX , Mobb Deep , Wu Tang (Enter Da Wu Tang) , Big L , Kool G Rap i drugi . Najbitno e toa shto go slusham da ima neshto od koe moze da se izvleche pouka , odnosno da ucish na greshkite shto na primer gi napravil artistot i si gi kazuva vo pesna . E sega nekoi pesni gi slusham i od keif ili nekogash za da otkacham :icon_lol: ,zavisi od raspolozenie , ama momentalno sum skoncetriran na onie , spored mene , pokvalitetni artisti sto gi spomenav na pocetokot .

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
dmx I wu tang ~ TIE NI se slichnite inache slushame 2 razlichni vida na rap :) ako ako me interesirashe

Член од
15 февруари 2006
Мислења
27
Поени од реакции
0
Pa vidi , rekov deka se zavisi od raspolozenieto . Koga sakam da otkacham , slusam ONYX ,DMX, Kool G Rap , koga sum so zenska ili zaljuben :icon_lol: slusham Common ,A Tribe Called Quest , koga sakam da naucham neshto novo slusham kvalitetni artisti za koi ne sum chul . Taka da ,sekoj si ima svoj vkus , pa zatoa i postojat razlicni artisti .

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Bacillus gagous напиша:
И рапот и металот си имаат своја убавина , али се сосема различни
Металот припаѓа на група музички насоки каде големо значење му се придава на инструментот , а во рапот на текстот-рециталот.
Сепак како заедника точка (знам дека сега ќе мрчите сите) на двете насоки е воглавно искажување револт на еден или на друг начин, значи и двете насоки се некако бунтовнички.
Ако негде сум згрешил поправете ме.
П.С. Денес повеќе се слуша хипхоп кој ми делува како комерцијализирана варијанта на рапот, и да се разбереме не пишував погоре за хипхоп туку за оној правилен рап.
Moram da te ispravam Bacillius..Hip Hopot e nachin na zivot, odnosno svoevidna kultura, shto podrazbira povekje elementi:rap, breakdance, crtanje grafiti, shiroka obleka.itn...hip hopot ne e muzika..Drugo, se soglasuvam so tebe deka dvete pravci na muzikata rap i metal se butovnicki i tie se napraveni od nezadovolstvo..Ama, gledam tuka lugje shto se dojdeni samo za raspravanje, demek rapot ne bilo muzika i slichno..Jas po4ituvam HC muzika shto e napravena od dushata ( nezavisno dali e metal, rap, rok ) ama slusham rap bidejki sam si se pronajdov vo nego..Epa ne mi dozvoluva 4ove4koto da seram za drugite, ne mozat site da slusaat rap, metal, pop ili ostalo...Po4ituvam i drugi muziki,ama sam za sebe si preferiram rap..koj me svakja neka me svati , a za drugite ne mi e gajle!!

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
od rap najvise slusam makedonski i americki ama poveke makedonski deka e podobar

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Рапот според мене е најдобра музика, а Тупак е татко на рапот. После него рапот ја доби заслужената слава

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Абееее како се нервирам вакаа... коа зборат луѓе што врска си немаат од рап, само Тупак го знаат и толку. Да не должам пошто стварно ептен многу иам коментирано за оваа тема, али Тупак си го бива ептен, али у никој случај не е само тој заслужен за огромната популаризација на рап музиката. Рапот од кога е маинстрим? Од 85та година. Така да направите математика дали Тупак све почнал или некои пред него. Кај ви се Biggie, NWA, Public Enemy, Naughty by Nature, Biz, итн итн да не ги листам сите. Според мене овие луѓе имаат сто пати повеќе направено за рап музиката отколку Тупак. Да не беа они, Тупак немаше да постои уопште. Али он си направи најголема кариера, и за тоа некои копуци што врска си немаат од рапот, само знаат за Тупак и мислат дека тој е господ на рап музиката. Тоа нема врска. Ај малку попрочитајте за рапот и преслушајте некои олд скул песни од 80тите и ке видите за што зборам. А Тупак секако дека направил многу за рапот, али во никој случај не е толку многу колку што викаат луѓето.

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
Рапот е најЅВЕРСКАТА музика која некогаш постоела а 2пак е човекот кој го прошири рапот насекаде

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
BeBe11 напиша:
Абееее како се нервирам вакаа... коа зборат луѓе што врска си немаат од рап, само Тупак го знаат и толку. Да не должам пошто стварно ептен многу иам коментирано за оваа тема, али Тупак си го бива ептен, али у никој случај не е само тој заслужен за огромната популаризација на рап музиката. Рапот од кога е маинстрим? Од 85та година. Така да направите математика дали Тупак све почнал или некои пред него. Кај ви се Biggie, NWA, Public Enemy, Naughty by Nature, Biz, итн итн да не ги листам сите. Според мене овие луѓе имаат сто пати повеќе направено за рап музиката отколку Тупак. Да не беа они, Тупак немаше да постои уопште. Али он си направи најголема кариера, и за тоа некои копуци што врска си немаат од рапот, само знаат за Тупак и мислат дека тој е господ на рап музиката. Тоа нема врска. Ај малку попрочитајте за рапот и преслушајте некои олд скул песни од 80тите и ке видите за што зборам. А Тупак секако дека направил многу за рапот, али во никој случај не е толку многу колку што викаат луѓето.
Stvarno !!!SO mi iznakaza ako mislis deka nie ne gi znaeme tie sto gi navede SE LAZIS:bip: .TEmata e strikno za Rapot i 2PAC ako dobro ja procita:kez:.A toj sto stvarno slusa rap sigurno ne go znae samo 2Pac .Daj molimte ne drzi predavanja za Rapot. Jas licno slusam se od Rap samo 2Pac go postovam najmnogu. I za ona sto go kaza deka 2Pac nemase da postoi ako ne bea tie sto gi navede sigurno ne si bas dobro informirana za ovaa rabota :nesvest: KAZETE MU BE RAPERI:blabla:

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Ilidan напиша:
Рапот е најЅВЕРСКАТА музика која некогаш постоела а 2пак е човекот кој го прошири рапот насекаде
Za ova si vo pravo ako ne bese Tupak rapot nemase da bidi rap samo sto sega go izvilicija malku:je:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom