Рамна Земја?

Член од
4 октомври 2019
Мислења
569
Поени од реакции
1.131
6K.. dali e ramnabili okrugla zemja.... sto menuva toa kaj poedinec osven egoto da se bide vo pravo....

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.488
Поени од реакции
13.707
You dont need an astronomer to explain why the earth is round, you need a psychiatrist to figure out whats wrong with flat earthers.

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Автоматски споено мислење:

#Antarctica Expedition Project

#Secret Lands Behind Antarctica
Ич не сакам да навлагам во вакви дискусии, ама морам само на едно прашање да добијам одговор.
Како ја објаснувате лунарната еклипса (која што можеш да ја видиш од секаде на земјата без дополнителна опрема) ако месечината зрачи а не рефлектира?

Значи кога земјата е помеѓу сонцето и месечината, зошто месечината не свети? Ја гасат во тие моменти сијалицата или што е работата? Не се потсмевам, озбилно прашувам.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.129
Поени од реакции
9.805
Значи кога земјата е помеѓу сонцето и месечината, зошто месечината не свети? Ја гасат во тие моменти сијалицата или што е работата? Не се потсмевам, озбилно прашувам.
А што е со оние лунарни еклипси кај што се гледаат и сонцето и месечината во исто време над хоризонтот? Замрачувањето не е заради "сенката на земјата" тоа е смешно да се помисли затоа што дури и да е земјата топка не може да проектира таква округла сенка која би ја замрачила месечината. Нешто друго ја замрачува месечината на момент и јас би сакал да знам што е тоа.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
867
Поени од реакции
2.011
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom