Рамна Земја?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.052
Поени од реакции
5.236
П.С.
Сепак се врти! ;)
Што се „врти„ и околу што „се врти„?

Ако излезеш во дворот (или на отворен простор), можеш да видиш со своето вродено око дека Сонцето се „врти„ околу Земјата.

Ако сметаш дека е поинаку (дека Земјата се „врти„ околу Сонцето), како ти успева да го видиш тоа „вртење„?...

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.012
Што се „врти„ и околу што „се врти„?

Ако излезеш во дворот (или на отворен простор), можеш да видиш со своето вродено око дека Сонцето се „врти„ околу Земјата.

Ако сметаш дека е поинаку (дека Земјата се „врти„ околу Сонцето), како ти успева да го видиш тоа „вртење„?...
Рече лажниот пророк рамноземjaш.

Земи една ракета и камера за да ни покажеш дека не е округла / дека не се врти и тогаш ќе ти поверуваат луѓето. ;)

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.052
Поени од реакции
5.236
Рече лажниот пророк рамноземjaш.

Земи една ракета и камера за да ни покажеш дека не е округла / дека не се врти и тогаш ќе ти поверуваат луѓето. ;)
Ха-ха-ха...

Но, кога сме кај фантазирањето и наметнувањето неостварливи предлози, еве еден таков од мене до тебе:
- „качи„ се на едно 150 мил. километри оддалеченост од Земјава,
- постави се во однос на Земјата и Сонцето во позиција од рамностран триаголник, со идентична оддалеченост едни од други и,
- види со своето вродено око кое небесно тело се „врти„ и околу кого се „врти„, а кое не се „врти„.

Ќе сториш ти тоа, нели?...

Утре сабајле...:icon_lol:

Член од
3 септември 2022
Мислења
66
Поени од реакции
25
Фризби,хомосапиенс и пентаграм од сега сите сте на игнор кај мене :pos:
Пробав со убаво без токсични коментари и додатоци...... неможам повеќе дека немате доволно фантазија да ја замислите големината на работите за кои станува збор
Автоматски споено мислење:

Фризби,хомосапиенс и пентаграм од сега сите сте на игнор кај мене :pos:
Инаку е хомолункус човрк представен преку нервен систем. Сапиенс е др. Кромањонец би бил ако можам да бирам

Секоја чест на љубопитноста само што на погрешно место ги бараш одговорите

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
#THE TRUTH SHALL MAKE YOU FREE

#THE 10 THINGS CHALLENGE

Дали освен јаболкото на Њутн и пердувите на "глобусарите" низ воздух паѓаат со брзина од 9.8m/s на квадрат?

#Падобранци?
Јас иам поинтересно прашање.

Двајца падобранци скокаат од авион во исто време. Имаат иста тежина, иста градба на тело и исти падобрани. Едниот го отвора падобранот во моментот коа скокнува, другиот не го отвара воопшто.

Кој ќе стигне на земјата прв и зошто?

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.134
Поени од реакции
9.805
Јас иам поинтересно прашање.

Двајца падобранци скокаат од авион во исто време. Имаат иста тежина, иста градба на тело и исти падобрани. Едниот го отвора падобранот во моментот коа скокнува, другиот не го отвара воопшто.

Кој ќе стигне на земјата прв и зошто?
Јас имам неодговорени прашања па никому ништо.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Јас имам неодговорени прашања па никому ништо.
Ајде, истражувај малку. Ќе ти се одговори некое прашање.

Или ако сакаш да го реформулирам прашањето?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Само ти остани овде вака во први редови и учи.
Епа, дај научи не ова:

"Двајца падобранци скокаат од авион во исто време. Имаат иста тежина, иста градба на тело и исти падобрани. Едниот го отвора падобранот во моментот коа скокнува, другиот не го отвара воопшто.

Кој ќе стигне на земјата прв и зошто? "

:)

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.012
Епа, дај научи не ова:

"Двајца падобранци скокаат од авион во исто време. Имаат иста тежина, иста градба на тело и исти падобрани. Едниот го отвора падобранот во моментот коа скокнува, другиот не го отвара воопшто.

Кој ќе стигне на земјата прв и зошто? "

:)
Како што гледаш, рамноземjашот не одговара на тие прашањa затоа што го знае одговорот...но што си знае баба, тоа си бае...тоj ќе си стави нова сликичка, некоj хаштаг, некое теоретско видео и ќе продолжува со неговата небулоза.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.052
Поени од реакции
5.236
Како што гледаш, рамноземjашот не одговара на тие прашањa затоа што го знае одговорот...но што си знае баба, тоа си бае...тоj ќе си стави нова сликичка, некоj хаштаг, некое теоретско видео и ќе продолжува со неговата небулоза.
Не можам да се сетам на некој твој одговор на од мене поставено прашање, ама ај...вака ти е полесно.

Што се однесува до прашањето од „фризби„, одговорот е прост, совршен, непобитен и недокажан и се нарекува-„гравитација„.

Така, ако се најдеш „во тесно„ и не знаеш да одговориш, само ти употреби го наведениот магичен збор...

Моја грешка; не е прашањето од „фризби„, туку од „Сталкерот„.

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Не можам да се сетам на некој твој одговор на од мене поставено прашање, ама ај...вака ти е полесно.

Што се однесува до прашањето од „фризби„, одговорот е прост, совршен, непобитен и недокажан и се нарекува-„гравитација„.

Така, ако се најдеш „во тесно„ и не знаеш да одговориш, само ти употреби го наведениот магичен збор...

Моја грешка; не е прашањето од „фризби„, туку од „Сталкерот„.
Абе види, со @Red Zurla се договоривме дека гравитација не постои. Темава е за рамна земја. Логично е поставените прашања да бидат одговорени од следбениците на дотичниот култ/вера/религија/шо-ти-знам-јас-шо.

Фино ќе беше кога прашањето од погоре да е одговорено. Ама некако тешко ви оди. Ти се "тепаш" со гравитација, Зурла си постира линкови. Одговор - нема.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.134
Поени од реакции
9.805
Јас пред тебе поставив барем две прашања на кои се уште немам одговор од никого.

1. На кој начин физиката практично докажува дека сонцето е поголемо од земјата?

2. На кој начин практично е откриено дека во средишниот дел на земјата се наоѓа цврсто метално јадро?

Kajgana Shop

На врв Bottom