Рамна Земја?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.191
Поени од реакции
9.904
А за чудото според кое целата Земјна атмосфера е „залепена„ за Земјата и нејќе да се оддува во Вселенскиот вакуум...за тоа во друга прилика.
Ќе ти бидам благодарен ако најдеш повеќе време и за ова да напишеш...(y)
Глобусарите ќе се вадат на "гравитација" да си знаеш да не се изненадиш :pos:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.198
Поени од реакции
5.418
Штом се најдам во тесно и останам без текст, веднаш ќе го употребам магичниот израз „гравитација„...и сите ќе ми поверуваат...

Колку се сеќавам, и самиот Хокинг (во книгата „Кратка историја на времето„) вели дека гравитацијата, поради својата еднонасочност во делувањето, не може да се вклопи во онаа позната група од 4 основни природни сили.

Чудо е како една природна сила, за која повеќе се верува отколку што се знае, може да има такво „универзално„ делување, па нека е тоа и случајот со Земјината атмосфера, која никако нејќе да одлета во меѓуѕвездениот вакуум.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.198
Поени од реакции
5.418
Ма све е тоа „научно докажано„, а ние „само„ треба да им веруваме на науките и на научните „догми„.

Доказите пак, некако се невидливи...или некој намерно нејќе да ги објави...или ако ги објави, ќе станат предмет на побивање...ако бидат побиени, ојде вер(б)ата во науките...

А тоа ќе значи дека ќе мора(ме) да извршиме радикална промена на тековно општо прифатениот светоглед, во кој е исклучена можноста за изразување сомнежи и недоверба во неговите вистинчиња...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.198
Поени од реакции
5.418

Kajgana Shop

На врв Bottom