Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.156
- Поени од реакции
- 9.843
При изведување на тој сомнителен "експеримент" дали земјата под пендулумот се движи?Го имаш тој со пенделум.
Последно уредено:
При изведување на тој сомнителен "експеримент" дали земјата под пендулумот се движи?Го имаш тој со пенделум.
Во однос на прицврсувањето на пенделумот како референтна точка не. Но се движи површината на земјата во однос на центарот на земјата.При изведување на тој сомнителен "експеримент" дали земјата под пендулумот се движи?
Како можеш да го докажеш движењето на земјата ПРАКТИЧНО ? Секојдневен доказ или некаков експеримент за движење или ротирање на земјата?Но се движи површината на земјата во однос на центарот на земјата.
Ти пишав во предходниот коментар експеримент. Ако сакаш качи се ИСС и види.Како можеш да го докажеш движењето на земјата ПРАКТИЧНО ? Секојдневен доказ или некаков експеримент за движење или ротирање на земјата?
Син ти на страна, ама дали постои електрична струја и доколку да, колку често ја чувствуваш? Не она third party инструменти, еве ти лично.Сине, физички или практично не чувствуваме никаква ротација кога ќе застанеме надвор во место ниту пак движење на земјата. Заеби ти формули ако практично нема докази. Дури и Ајнштајн го признава тоа. На тоа мислам на физички доказ за движење или ротација на земјата, некаков експеримент. Ти освен формулата не можеш да почувствуваш на своја кожа движење или ротација на земјата како на пример кога се вртиш на рингишпил го чувствуваш вртењето...
Струјата не докажува "ротација на твојата земјина топка". Nice tryСин ти на страна, ама дали постои електрична струја и доколку да, колку често ја чувствуваш? Не она third party инструменти, еве ти лично.
Еми еве, кај мене во моментов е скоро 11 ноќе, а кај тебе е 2 часа после пладне, за 10тина саати кај тебе ќе биде ноќе, а кај мене ден. Шо мислиш, оти вака?Па токму за тоа ќе ти пишам...
Како тоа Ајнштајн дошол до заклучок дека сепак земјата се врти околу сонцето? Каде има практичен доказ дека земјата има некакво движење или вртење?
Е оти де?Еми еве, кај мене во моментов е скоро 11 ноќе, а кај тебе е 2 часа после пладне, за 10тина саати кај тебе ќе биде ноќе, а кај мене ден. Шо мислиш, оти вака?
Ама докажува дека тоа шо не чувствуваш одредена појава, не значи дека не постои.Струјата не докажува "ротација на твојата земјина топка". Nice try
Лестер, одговорот на ова прашање го прифативме да биде дека светлото од она шо го викаме сонце е насочено зрачење кон земјата од објект без маса кој ротира на рамнина паралелна на земјата.Еми еве, кај мене во моментов е скоро 11 ноќе, а кај тебе е 2 часа после пладне, за 10тина саати кај тебе ќе биде ноќе, а кај мене ден. Шо мислиш, оти вака?
На кое дно?
Оти водата останува на дното од чашата?
Од каде таа идеја дека земјата "мора да ротира" иако практично не го чувствуваш ротирањето? Зошто сетилата би те лажеле ако не го чувствуваш "вртењето на земјата"? По која логика веруваш во нешто практично недокажано? На крајот на краиштата браниш една псевдонаука која никако не може да се провери ниту пак да се измерат некои растојанија кои не можеш да ги замислиш, каде не постојат практични докази за многу тврдења. Базирана на претпоставки и фиктивни термини како "светлосни години", "бесконечен универзум" , "гравитација" и ред други бесмислици кои никогаш не можеш да ги провериш а веруваш во нив.Ако земјата е диск ротира тогаш би ја почуствувале центрифугалната сила под агол ама е топка
Ти пишав зошто не се чуствува ротацијата, внатрешно уво. А ти дадов практичен доказ, пенделум зар треба да спамираме и да се повторуваме?Од каде таа идеја дека земјата "мора да ротира" иако практично не го чувствуваш ротирањето? Зошто сетилата би те лажеле ако не го чувствуваш "вртењето на земјата"? По која логика веруваш во нешто практично недокажано? На крајот на краиштата браниш една псевдонаука која никако не може да се провери ниту пак да се измерат некои растојанија кои не можеш да ги замислиш, каде не постојат практични докази за многу тврдења. Базирана на претпоставки и фиктивни термини како "светлосни години", "бесконечен универзум" , "гравитација" и ред други бесмислици кои никогаш не можеш да ги провериш а веруваш во нив.