Рамна Земја?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Вака,
прво ќе ги изгледаш сите епизоди од Mickey Mouse Clubhouse,
потоа ќе го прочиташ Запознавање на природата, па физика за седмо и физика за осмо одделение, после ќе ги прочиташ физиките за природно-математичка гимназија.

Понатаму, сите физики на ПМФ, насока Физика.

И задачите да ги решиш.

Дури тогаш ќе ти објаснат детално, и теоретски и практично за брзината на вртење на Земјата.

И инструменти ќе купам, ако треба.
Ауу ќе ме ставиш у незгодна ситуација аман за аман немој молим те ме убеди ш о да ти кажам :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

нема никаде како е тоа добиено за да се смееме...
Си видел Лидар од 16век како изгледа? Ниту јас. Не знам веќе дали е ова за смеење у пм. Ш о викаш?

Последно уредено:
Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Не се разбирам многу во физика, астрономија и слични науки..... и не сум рамноземјаш. Па би сакал некој кој се разбира во науката да ми ја објасни следнава ситуација: Ако на пример еве овде во мк почнеме со вертикално бушење во земјата со цел да преку јадрото на земјата дупката излезе на другиот крај на планетата (појма неам каде, за пример да речеме ете праволиниски вертикално излегуваме во Австралија...) Па кој ке биде моментот на пресвртница и како тоа ке изгледа кога копаме одовде надолу а наеднаш ке треба да почнеме да копаме угоре за да излеземе на површината во Австралија а копаме праволиниски под висак? До одреден момент (до кога копаме надолу) земјата ке треба да ја извлекуваме од дупката овде а потоа во одреден момент (кога ке почнеме да копаме нагоре) ке почне самата да ни паѓа овде у мк да самата излетувба овде на површината? И кога ке ја пробушиме таквата дупка, ако јас како улав скокнам во неа со нозете надолу дали во австрталија ке излезам, не паѓајќи туку дигајќи се и тоа со нозете нагоре?
.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Screenshot_2022-01-23-22-13-40-99_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Screenshot_2022-01-24-16-13-26-42_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg Screenshot_2022-01-24-16-13-59-48_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

затоа ти е чудно како ти скокаш во воздух, како пеперутка летнува, како птица лета и не паѓа ако има поголема густина од воздухот
Мене не ми е чудно пошто имам објаснување за тоа туку откриваме полека дека изгледа на тебе ти е чудно и необјасниво... Затоа што не можеш да си објасниш како "силата на гравитацијата" која влече надолу кон земјата дозволува да полета пеперутката од место а не дозволува да одлета цела вода во "вселената" додека ти се врти земјата? Објаснувај на време пошто ќе искочи муабет дека гравитацијата била селективна :D

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Мене не ми е чудно пошто имам објаснување за тоа туку откриваме полека дека изгледа на тебе ти е чудно и необјасниво... Затоа што не можеш да си објасниш како "силата на гравитацијата" која влече надолу кон земјата дозволува да полета пеперутката од место а не дозволува да одлета цела вода во "вселената" додека ти се врти земјата? Објаснувај на време пошто ќе искочи муабет дека гравитацијата била селективна :D
Штом не ти е чудно. направи го следново:

Скокни од висина од пола метар.
Потоа скокни од висина од два метрa.
И на крајот скокни од висина од пет метри.

Нема поефективен начин од ова да докажеш дека не постои гравитација.

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Штом не ти е чудно. направи го следново:

И на крајот скокни од висина од пет метри.

Нема поефективен начин од ова да докажеш дека не постои гравитација.
Лидар од 16век...Take your time

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
И на крајот скокни од висина од пет метри
Мојата густина е потешка од густината на воздухот затоа би паднал долу во сите три случаи... No need of "gravity" at all at all...

Ајде скокни ситна душо!
Те поздрави примерот со пеперутката :zloo:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Мојата густина е потешка од густината на воздухот затоа би паднал долу во сите три случаи...
Tочно.
Но без гравитација, во сите три случаи твоето паѓање, ќе биде со исти последици.

Тогаш, исто ти се фаќа, дали ќе скокнеш од 20 cантиметри или од 20 метри.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Tочно.
Но без гравитација, во сите три случаи твоето паѓање, ќе биде со исти последици.

Тогаш, исто ти се фаќа, дали ќе скокнеш од 20 cантиметри или од 20 метри.
Забрзувањето не докажува "гравитација" односно измислена сила која влече надолу...

Но без гравитација
Што и да значи ова...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Забрзувањето не докажува "гравитација" односно измислена сила која влече надолу...

Што и да значи ова...
Значи, да скокаш веднаш!

Kajgana Shop

На врв Bottom