Не е едноставно прашање, ти со твоето разбирање на нештата мислиш дека се е просто, едноставно...
Леле какво незнаење во однос на физиката и ти се исмеваш на луѓето? Ти собра храброст или лудост да се смееш на другите претходно? Дали ?
Што ме праша? Де аман прочитај си го прашањето за пеперутката... како тоа густината успеа да ја мериш со гравитацијата? И каде виде во науката такво нешто? Сам си измислуваш нешта за да мастурбираш врз сопственото верување до екстаза дека нема гравитација?
Реално знаеш ли што зборуваш? Густина, маса, гравитација - ring a bell?
И каде јас зборувам за густина на пеперутки и дека може да се мери/споредува густина на нештата со гравитацијата?
Туку што пак и јас расправам со тебе... додека јас зборував за маса која дава дефиниција за тежина на телата, ти реално мислеше за маса за пинг понг зборувам... и сега зборуваш глупости.
Не знаеш физика човеку, помири се со фактот дека си неук за овие работи, затоа ти е чудно како ти скокаш во воздух, како пеперутка летнува, како птица лета и не паѓа ако има поголема густина од воздухот (ако ги собере крилјата и те како ќе се сруши на Земхата), не знаеш основи на физика, затоа те палат видеа и сликици по нет и веруваш на шарлатани кои прават пари од твојата неукост... не шири глупости и ако имаш деца, пробај да не го знаат незнаењето твое... ништо од тоа што ти презентираат не е точно, како не разбираш?
Затоа се служиш со празни примери и поставуваш погрешни прашања кои немаат смисла ако малку подобро знаеш за природата.
П.С.
Како полетува една пеперутка о ти кој што знаеш се за природата?