Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
@ZOTE Земјата не е круг и градовите не се на кружница. Толку ли е тешко да се сфати? Ама не е ни рамна како плоча!
А тебе толку ти е тешко да сватиш дека сонцете според рачуницата не може да биде толку неограничено далеку а да го гледаш секој ден.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А тебе толку ти е тешко да сватиш дека сонцете според рачуницата не може да биде толку неограничено далеку а да го гледаш секој ден.
Зoте, дaли кoa христoс ќе дoе втoр пaт, ќе јa препрaи земјaтa oд рaмнa у тoпкa?

Т

Триптико

Гостин
Ти навистина си бил глупав.
На светлината од Сонце до Земја ѝ се потребни 8 мин. Ајде математико, за 8 мин колкав пат поминува таа светлина? 146 или 152 мил километри. Немој сега да ми се буниш што има две бројки. Земјата "врти круг" во облик на овал или еклипса. Најблиску до Сонцето е 146 мил км, а најдалеку 152! Јебале те ~6000 км. Знаеш уште од кога е мерено тоа растојание? 250 год пред (твојот) Исус. Ти со цел памет, 2250 год подоцна тврдиш дека не е така?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.360
Поени од реакции
16.543
На светлината од Сонце до Земја ѝ се потребни 8 мин. Ајде математико, за 8 мин колкав пат поминува таа светлина? 146 или 152 мил километри. Немој сега да ми се буниш што има две бројки. Земјата "врти круг" во облик на овал или еклипса. Најблиску до Сонцето е 146 мил км, а најдалеку 152! Јебале те ~6000 км. Знаеш уште од кога е мерено тоа растојание? 250 год пред (твојот) Исус. Ти со цел памет, 2250 год подоцна тврдиш дека не е така?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Дали си ти свесен дека вашата теорија нема докази?

GEOMETRIJA
RAVNA vs OKRUGLA

Ravna geometrija

Prvo mesto je Makapa- Brazil. Drugo mesto je Malabo-Ekvatorijalna Gvineja . U to jutro (21 Mart- ravnodnevnica) u 10 sati sunce je 60 stepeni ka istoku u odnosu na Makapa i u isto vreme (lokalno-14 sati) je 60 stepeni zapadno od Malabo. Imamo dva ugla sa po 60 stepeni. Ali nemamo stepeni treceg ugla, ugao gde je jedana strana sunce-Makapa. a druga sunce-Malabo. Zbir uglova u trokutu je 180. Posto imamo dva ugla sa po 60 stepeni eto nam matematike: 60+60=120. Da bi dobili treci ugao treba da od 180 izvadimo 120. Eto ga: 180-120=60. Znaci, postupnom matematikom i lake geometrije otkrili smo da je i treci ugao 60 stepeni i zakljucak je da imamo jednakostranicni trokut. Rastojanje izmedju gradova je 6658km sto je ujedno i jedna strana naseg trokuta, a posto su sve strane jednake duzine, znaci da su i druge dve strane trokuta iste duzine- 6658km. Da bi pronasli rastojanje sunca od zemlje treba da presmetamo visinu- h trokuta. Pitagora ce nam u to pomoci. (Slikoviti prikaz trokuta i visine- h na levoj slici). h= kvadratni koren od a na kvadrat – a polovina na kvadrat. h= kvadratni koren od 44328964-11082241. h=kvadratni koren od 33246723. h=5765. Visina sunca je 5765km.

Okrugla geometrija

Gradovi su isti, vreme je isto, uglovi izmelju gradova i sunca su isti, ali sada imamo da ta dva grada nisu na ravnoj zemlji, vec na kruznici. Na slici: Makapа je odbelezan sa jedan, a Malabo sa 2. (slika na desnoj strani) Sada imamo nesto sto se u geometriju zove luk. Duzina luka je 6658km. Da bi mogli izmeriti visinu sunca opet bi morali da imamo trokut u ovom slucaju bi bio jednakokraki ili jednakostranicni. Sada za sada ne znamo. Ali, 60 stepeni da uzmemo u vezi cega. U vezi tetive? Tetiva je ona prava crta koja ispod luka spaja tacku 1 I 2 (nema je na slici posto nam nije potrebna) Ako uzmemo tetivu za osnovu uglova onda bi dobili jos manji jednakostranicni trokut i sunce bi bilo jos blize. Mozda je to vise u korist ravne zemlje, ali nije u korist korektne geometrije. Uglove od 60 stepeni moramo uzeti u obzir sa tangentama. Tangeta je linija koja dodiruje kruznicu. A kako je ta linija postavljena- pa mora da bude pod pravim uglom sa radijusom. Radijus je 6378 u ovom slucaju- ekvatorijalni, posto dva grada skoro hiruski precizno stoje na ekvatoru. Hajde da izracunamo kоliko stepeni ima ugao kod radijusa (jedna strana: radijus- tacka1, druga strana: radijus- tacka2) . Luk je duzine 6658km. Kruznica = 2radijusa puta pi. Kruznica = 2 puta 6378 puta 3.14. Kruznica = 40053km. Kruznicu fino lepo podelimo sa duzinom luka, 40053 podeljeno sa 6658= 6. Krug ima 360 stepeni. Da bi dobili ugao delimo stepene kruga na 6 i dobijamo 60 stepeni. (Kao da nas ovi 60 stepeni nekako proganjaju) Sada, posto smo dobili tacan polozaj tangeti od tangente merimo 60 stepeni da bi povukli linije koje se spajaju u neku tacku da bi mogli izmeriti visinu sunca. I gde se spajaju? Nigde. Ne spajaju se zato sto su paralelne.

Da rezimiramo:

Geometrija ravne zemlje: Visina sunca- 5765km

Geometrija okrugle zemje: Visina sunca- Nema konkretni rezultat, nemerljivo, beskonacno.

Pa sad ti vidi…

И ти и секој припадник на сектата “Рамна земја“ се движите по топчеста земја, и ко ќе патувате со авион, патувате по закривена земјина и кога гледате во далечина во хоризонт гледате до пола потонати згради од закривеноста на земјата.
Земјата е планета сонцето е звезда околу која ротираме, тоа е совршено јасно и проверливо и со експеримент и со логика и со вид

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Зоте дали имаш завршено некакво школо воопшто? Ако одговорот е да, што отценка имаше по географија?
Баш ме интересира.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Го пишува тоа во светото писмо, тоа се нефили, ангели кои му откажале послушност на Бог. Енох ги опишува дека дошле од 5-то небо. Од нивниот ген потекнуваат џиновите на земјата од пред потопот. Значи тие не дошле од некоја друга планета, туку од друга димензија. Над нас има седум нивоа, а најгоре е Господ Бог.
He e точно, госпот живее овде на земјата и тој не може да излезе оти се има заебано, имено ко ја праеше земјата му кладе фирмвер и после му текна дека остана и тој под него и не мој да излезе оти фирмеро го напрај појак од дијаманд и сега дреми овде со нас затворен и жив се јади како можеше така да е глуп да не му текне дека сам себеси се заробил.
А како доказ дека госпот живее тука на земјата еве ти од Библијана:

Пејте Му на Господа Кој живее на Сион, кажувајте ги на народите делата Негови

или

Во светото е Неговото место, а Неговото живеалиште – на Сион

или

Тогаш ќе познаете дека Јас сум Господ, вашиот Бог, Кој живее на Сион, на Мојата света гора; и ќе стане Ерусалим светиња, и нема повеќе туѓинци да минуваат низ него. И, ете, во тој ден, во тој ден од горите ќе капе вино, а од ридовите ќе потече млеко, и сите долини јудејски ќе се преполнат со вода, а од домот Господен ќе се појави извор, и ќе ја напојува долината Ситим.

Еве ја адресата каде живее госпот:
99437780.jpg

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи земјата се врти како пица и има облик на крушка? Тоа сакаш да ми кажеш?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Значи земјата се врти како пица и има облик на крушка? Тоа сакаш да ми кажеш?
Zote zemjata se vrti u krug...i ima oblik na oval...toa e onoa srebrenoto u koe babati ti noseshe slatko od smokvi i domasen sok za rastvaranje.
Slava mu na El-Elyon!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Zote zemjata se vrti u krug...i ima oblik na oval...toa e onoa srebrenoto u koe babati ti noseshe slatko od smokvi i domasen sok za rastvaranje.
Slava mu na El-Elyon!
Дај ми доказ дека се врти земјата. Кој го потврдил со некој иснтрумент дека земјата се врти?[DOUBLEPOST=1457361153][/DOUBLEPOST]
bandicam 2016-03-07 15-30-14-416.jpg

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ko ce mi dais ti dokaz deka Hesus e bog!
Јас не треба ништо да ти докажувам, ти тврдиш дека земјата се врти а немаш доказ за тоа. Ти докажуваш научно излагање каде живееме а не можеш тоа да го потврдиш и докажеш. Вашата теорија и наука се заснова на верување. Што тогаш сакаш јас да ти докажам за Христос? Ти веруваш во нешто што не може да се докаже, а мене ми бараш доказ, а гледаш дека се околу тебе е крација а не настанато до експлозија или од мајмуни.[DOUBLEPOST=1457362573][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 140901

е па сликата се однесува за тебе. прочитај убаво што пишува.
Сликата се однесува на тие со помрачен ум и вид, ја гледаш рамната земја испод сликата? Каде е закривувањето? И пка не ја прифаќаш виситната зашто не сакаш да си ја расипеш илузијата дека живееш на змеја која има креатор и не е настаната од експлозија и од мајмуни. Тебе ти смета вистината.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.966
Поени од реакции
42.683
Мене ме убеди зоте дека е рамна за вас не знам

Kajgana Shop

На врв Bottom