Еве според тебе кој е мотивот? Пред една недела еден сатанист ми рече може не лажат за наше добро. Веруваш ти дека е подобро да си излажан, да си во незнаење, каде ќе те манипилираат бидејќи они ја знаат вистината? 200 милијарди долари буџет дали е мотивот? Ако рамна земја е вистина значи не постои НЛО. Сега кога ќе прочиташ некоја вест за такво нешто како ќе гледаш на тоа? Значи нема да подпаднеш на нивна манипулација. Ако нема таму други светови, планети, ти на оваа планета живееш само да ги плаќаш сметките, тоа е твојата животна цел? Значи ако ги немаат тие пари ќе ја имаат таа моќ? Ќе можат да не контролираат и да ни наметнуваат нивна филозофија, перцепција и нивно учење? Размисли подлабоко и ќе видиш колку мотив има ова да го прават.Добро, ај да речеме дека е плоча. Кој е мотивот за такво лажење? Прво се почнува од мотив па на даље.
Шо те матам
“The process [of mass-media deception] has to be conscious, or it would not be carried out with sufficient precision, but it also has to be unconscious, or it would bring with it a feeling of falsity and hence of guilt.... To tell deliberate lies while genuinely believing in them, to forget any fact that has become inconvenient, and then, when it becomes necessary again, to draw it back from oblivion for just so long as it is needed, to deny the existence of objective reality and all the while to take account of the reality which one denies all this is indispensably necessary.”- George Orwell, 1984
Дебатирано е за ова на темата и се докажува дека кога бродот не се гледа со голо око се гледа со зумирање телескоп или видео камера. Колку помоќна камера телескоп толку ќе го гледаш бродот колку и да е одалечен.Чист доказ дека е елипса/округла или како сакате е кога пристигнуваат бродовите од далеку на пристаниште прво се гледа јарболот па по-полека се открива цел брод (како на сликата).
![]()
Додека ако е рамна нема да се гледа прво врвот на јарболот, па сидрото па цел брод туку од 20931209 км ќе се гледа бродот како точка како доаѓа и ќе се гледа цел.
Значи земјата не се врти, сонцето е 5.000 км одалечено со дијаметар 50 км.Како ќе докажиш зошто има временски зони ?
Зошто кога кај нас е сонце на пладне у Калифорнија е 2-3 часот наутро ?
Затоа што ако земјата е рамна, кога сонцето ќе излезе од исток (у случај да веруваме дека земјата се врти околу сонцето), ќе ја огрее цела земја и времето ќе биде исто како у Скопје, така и у Калифорнија или со други зборови немаше оскарите да ги гледаш после полноќ, туку во 4 попладне исто како да си живеел во Калифорнија.
Ти може да веруваш во што сакаш, ама се додека живееш во Македонија, никогаш нема да ги гледаш во живо оскарите во 4 попладне.
Порано беше многу лесно да се манипулира со народот, 90% беше неписмен, секој ден од сабајле до вечер со работа, еднаш неделата ќе појде в црква и таму попо кој беше единствен писмен во цела околија ќе му каже она шо му наредија во Ватикан или ЕрусалемЕве според тебе кој е мотивот? Пред една недела еден сатанист ми рече може не лажат за наше добро. Веруваш ти дека е подобро да си излажан, да си во незнаење, каде ќе те манипилираат бидејќи они ја знаат вистината? 200 милијарди долари буџет дали е мотивот? Ако рамна земја е вистина значи не постои НЛО. Сега кога ќе прочиташ некоја вест за такво нешто како ќе гледаш на тоа? Значи нема да подпаднеш на нивна манипулација. Ако нема таму други светови, планети, ти на оваа планета живееш само да ги плаќаш сметките, тоа е твојата животна цел? Значи ако ги немаат тие пари ќе ја имаат таа моќ? Ќе можат да не контролираат и да ни наметнуваат нивна филозофија, перцепција и нивно учење? Размисли подлабоко и ќе видиш колку мотив има ова да го прават.
Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk
Ако е сонцето на 5000 километри треба да се гледа секогаш од сите страни на светот плус не може да постои ни исток ни запад ни север ни југ ниту ќе се гледа заоѓање ни изгревање на сонцетоЗначи земјата не се врти, сонцето е 5.000 км одалечено со дијаметар 50 км.
Не е до парите работата. Целиот систем е така скроен за да се направи одредена манипулација......сега ти ми кажуваш за сатанизам и уште што не а не си свесен дека и сите религии спаѓаат во тој кош.Еве според тебе кој е мотивот? Пред една недела еден сатанист ми рече може не лажат за наше добро. Веруваш ти дека е подобро да си излажан, да си во незнаење, каде ќе те манипилираат бидејќи они ја знаат вистината? 200 милијарди долари буџет дали е мотивот? Ако рамна земја е вистина значи не постои НЛО. Сега кога ќе прочиташ некоја вест за такво нешто како ќе гледаш на тоа? Значи нема да подпаднеш на нивна манипулација. Ако нема таму други светови, планети, ти на оваа планета живееш само да ги плаќаш сметките, тоа е твојата животна цел? Значи ако ги немаат тие пари ќе ја имаат таа моќ? Ќе можат да не контролираат и да ни наметнуваат нивна филозофија, перцепција и нивно учење? Размисли подлабоко и ќе видиш колку мотив има ова да го прават.
Sent from my EBM8000NBD using Tapatalk
Koга ќе ги немаат тие 200 милијарди како ќе те манипулираат? Ако се освестат 90% луѓе дека не сме настанале од мајмуни и немало експлозија, како ќе те манипулираат? Затоа е потребна помош на вистината да излезе на виделина. А ти како сакаш така прави.Не е до парите работата. Целиот систем е така скроен за да се направи одредена манипулација......сега ти ми кажуваш за сатанизам и уште што не а не си свесен дека и сите религии спаѓаат во тој кош.
https://www.youtube.com/watch?v=XckOIvdauHg
Требаше да му ги броиме сите докази што ги изначука дека Земјата е совршена топка
најбогатата земја на свет е ватикан со 300,000 долари по глава на жител а најбогата институција на свет е црквата со трилиони долари и ослободени од даноци[DOUBLEPOST=1456907997][/DOUBLEPOST]Koга ќе ги немаат тие 200 милијарди како ќе те манипулираат? Ако се освестат 90% луѓе дека не сме настанале од мајмуни и немало експлозија, како ќе те манипулираат? Затоа е потребна помош на вистината да излезе на виделина. А ти како сакаш така прави.
можевме да напраиме учебник за астрономија и географијаТребаше да му ги броиме сите докази што ги изначука дека Земјата е совршена топка
Oва е доказ дека зумот е слаб, со појак зум цел брод ќе излезе на виделина како на видео клипот што го стави.
Што докажа со оваа слика? Колку е раздалечината од каде е сликано?Прегледај го приврзокот 140489
на секој чекор се нижат докази кои побиваат теорија за рамна земја и докажуваат дека науката е во право со фактот дека земјата е заоблена
Абе какви милијарди!Koга ќе ги немаат тие 200 милијарди како ќе те манипулираат? Ако се освестат 90% луѓе дека не сме настанале од мајмуни и немало експлозија, како ќе те манипулираат? Затоа е потребна помош на вистината да излезе на виделина. А ти како сакаш така прави.