Ipsissimus
P.I.
Овој па
Сверна тригонометрија ќе му објаснува...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овој паСверна тригонометрија ќе му објаснува...
Значи посоти нешто што се вика математика. Таа е најпрецизна и ја нејзе нема теории.
Значи посоти нешто што се вика математика. Таа е најпрецизна и ја нејзе нема теории.
![]()
Нема некој репер предмет да се најде радиусот....за оваа слика, може на друга со космонаут на нејзе да речеме би можеле да се проверат димензиите. Нешто што сум имал у план да го направам ама од пуста мрзаЗначи посоти нешто што се вика математика. Таа е најпрецизна и ја нејзе нема теории.
![]()
Нема некој репер предмет да се најде радиусот....за оваа слика, може на друга со космонаут на нејзе да речеме би можеле да се проверат димензиите. Нешто што сум имал у план да го направам ама од пуста мрза![]()
и овде се гледа многу убаво дека и земјата и месечината се заоблени тела а не рамни плочиЕве ти друга слика.
![]()
Еве ти доле доказ дека е отпосле додадена земјата.
Тоа дека се фејк сликиве не би ме чудело, арно ама тоа не докажува дека земјата е рамна плоча.Еве ти друга слика.
![]()
Еве ти доле доказ дека е отпосле додадена земјата.
Тоа дека се фејк сликиве не би ме чудело, арно ама тоа не докажува дека земјата е рамна плоча.
Добро, ај да речеме дека е плоча. Кој е мотивот за такво лажење? Прво се почнува од мотив па на даље.Па тука е проблемот, нели ја разбираш логиката? Ако не може да се докаже дека земјата е округла, и дека нема ниту една вистинска слика која тоа ќе го потврди, зашто да веруваме во таа недокажана теорија?
Како ќе докажиш зошто има временски зони ?Па тука е проблемот, нели ја разбираш логиката? Ако не може да се докаже дека земјата е округла, и дека нема ниту една вистинска слика која тоа ќе го потврди, зашто да веруваме во таа недокажана теорија?
Za nesto sto e naucno dokazno i potrkepeno bara sliki videa....a od druga strana slepo veruva vo postoenje na imaginarni licnosti i bozestva....Jeb*la te logika!Па тука е проблемот, нели ја разбираш логиката? Ако не може да се докаже дека земјата е округла, и дека нема ниту една вистинска слика која тоа ќе го потврди, зашто да веруваме во таа недокажана теорија?
Да не мислаше случајно на јарболот, пошто сидро е нешто ептен друго и нема шанси него да го видиш прво.Чист доказ дека е елипса/округла или како сакате е кога пристигнуваат бродовите од далеку на пристаниште прво се гледа сидрото па по-полека се открива цел брод (како на сликата).
![]()
Додека ако е рамна нема да се гледа прво врвот на сидрото, па сидрото па цел брод туку од 20931209 км ќе се гледа бродот како точка како доаѓа и ќе се гледа цел.