Рамна Земја?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
А ти што си видел низ телескоп? Ти си бил на антартик? Ти си летал со миг29 на 65 илјдаи стапки? Кои факти ги имаш ти? И веруваш на НАСА. Тоа се твоите факти?
а ти веруваш на книга напишана од луѓе.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Доста само ме клеветиш и сакаш да ме наместиш како противник на Господ. Ти ја браниш НАСА и нејзината официјална наука која е заснована на лага.

A oва го забораваш? Немој да бидеш селективен:D:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
A oва го забораваш? Немој да бидеш селективен:D:

Ама јас не ги бранам, тука е разликата. Ти ме убедуваш во лагата на наса да ја прифатам. Јас гледам слики на ѕвезди со телескоп снимани дека не се цврсто тело. Се открива лагата на наса за земјата дека е рамна, и сега ти нивнот луцеферијанско учење каде човекот го прават мајмун го браниш.[DOUBLEPOST=1456004707][/DOUBLEPOST]
Некој мора ова да ти го каже, првите кои тврдеа дека лансираа сателит во орбита околу земјата и кои тврдија дека пратија први човек во вселената кој вртел околу планетата земја - се Русите
Спутњик и Јуриј гагарин, така да у ствари Русите ја почнаа таа лага а после американците мораа да продолжат за да не им каже некој дека тие не можеле да пратат ракета или чоек у васиона, така да од сега ко ќе споменуваш светска доминација, масони, темплари... тие се во Русија во Москва а имаат и филијала во село Бач - Мариовско (таму е преминот во четврта димензија од каде треба да се појави Исус ко ќе реши да се врати али то е друга тема)
Значи сатанистичките Руси ја почнаа лагата а американците кои се христијани само продолжија оти мораа така да не испаднат смешни
Тие руси беа водени од тајни друштва да го срушат царот Николај Романов. Има слика каде хитлер и ленин заедно играт шах имаат ист послодавец.

Ти покажав и видеа од русите што испратиел на месечината и во тоа веруваш? Ти дечко да ти кажат дека мики маус посоти ти ќе веруваш во тоа.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Ама јас не ги бранам, тука е разликата. Ти ме убедуваш во лагата на наса да ја прифатам. Јас гледам слики на ѕвезди со телескоп снимани дека не се цврсто тело. Се открива лагата на наса за земјата дека е рамна, и сега ти нивнот луцеферијанско учење каде човекот го прават мајмун го браниш.
Aма ги користиш нивните производи, а со тоа им даваш легитимност и афирмација, што значи дека си опортунист и лицемер.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти покажав и видеа од русите што испратиел на месечината и во тоа веруваш? Ти дечко да ти кажат дека мики маус посоти ти ќе веруваш во тоа.
Ако има слика од мики маус значи дека постои
ако има слика од госпот значи постои
ако има слика од земјина топка значи постои

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Све што е напишано за Христос во стариот завет се исполнило.
многу малце е исполенто, многу е половично исполнето а има доста и фалсификовани пророштва кои не постојат, спрема стариот завет, то е одамна докажано

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Aма ги користиш нивните производи, а со тоа им даваш легитимност и афирмација, што значи дека си опортунист и лицемер.
Според тебе сите во манастир да идеме или како амишите да бидеме. Не си во право одма да ти кажам. Али ова на друга тема.[DOUBLEPOST=1456005501][/DOUBLEPOST]
Ако има слика од мики маус значи дека постои
ако има слика од госпот значи постои
ако има слика од земјина топка значи постои
Ако има фотошоп?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Според тебе сите во манастир да идеме или како амишите да бидеме. Не си во право одма да ти кажам. Али ова на друга тема.[DOUBLEPOST=1456005501][/DOUBLEPOST]

Ако има фотошоп?
имаш фотошопиран госпот??

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
а може рамна била, ама после господ се предомислил па топка ја направил? може затоа цело време земјотреси има низ светот, се нешто чепка, поправа, менува. никако не е задоволен од изгледот, па ваму малку чепни измени, наму поправи и се тече, се се менува, па така и земјата.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.495
Поени од реакции
9.179
Ама јас не ги бранам, тука е разликата. Ти ме убедуваш во лагата на наса да ја прифатам. Јас гледам слики на ѕвезди со телескоп снимани дека не се цврсто тело. Се открива лагата на наса за земјата дека е рамна, и сега ти нивнот луцеферијанско учење каде човекот го прават мајмун го браниш.
Ѕвездите не се цврсти тела.

Лагата на НАСА како ја откри?

- преку youtube клипчиња каде секој закачува сешто
- преку wikipedia каде секој може да пишува сешто за секоја област без разлика на своето образование и компетентност
- преку блогови (електронски дневници) на маргинални и некомпетентни ликови
- преку цитирање членови од други форуми
- присети се дека ми го цитираше Закир Наик кој е вехабист како релевантен извор дека муслиманите веруваат во рамна земја, а не знаеше дека од страна на муслиманските верски старешини му е изречена фатва за неговите небулози и тој повеќе не се смета за муслиман, а и неговата фатва ти ја приложив во оригинал
- присети се дека ми цитираше ајети од сури од Куран од некојси лик со име или псевдоним Златко од некој друг форум да го поткрепиш тврдењето за рамната земја, а не знаеше како тие ајети се преведени од најпризнатите исламски преведувачи на Куран
- присети се дека ми цитираше дело од некој си средновековен ограничен инквизиторски ум да ми укажеш дека Античките Евреи верувале во рамна земја, а јас ти ги покажав писмата од Рав Хамнуна Саба koj живеел во Третиот век на арамејски и на англиски каде јасно стои дека Античките Евреи верувале дека Земјата е топка, дека кога на едниот дел од топката е ден, на другата е ноќ и дека има седум делови на Земјата (континенти) на кои живеат луѓе различни по изглед поради различните временски услови
- лаички толкуваш делови од Светото Писмо и нејќеш да признаеш дека твоите толкувања се спротивни на толкувањата од Светите Отци
- не знаеше или избегна да ми одговориш дали Господ Бог Исус Христос е Сеприсутен
- не ти беше јасно како ќе биде Второто Христово доаѓање, па си правеше разни филмови дека ако Земјата е топка Исус Христос не ќе можел да дојде на таков начин за да Го видат сите одеднаш, што е спротивно на Светоотечките толкувања за Второто Христово доаѓање на кое ти укажав
- присети се дека во твоето изложување за рамна земја стави слика од конвексно-конкавна земја (конвексна над екваторот и тоа во облик на полутопка:))
- присети се колку ме лажеше за Езерото Мичиген и надморските височини околу езерото
- присети се дека пушти youtube клипче на кои метеорологот објаснува дека фотографијата е мираж, а некој идиот тврди за истото дека е BULLSHIT, a не знаеше дека самиот автор на фотографијата Џошуа Новицки на својот фејсбук профил вели дека фотографијата е мираж.
- присети се дека за своите тврдења не понуди ниту една единствена пресметка и ниту една единствена формула, само се инаетеше цело време

Тоа ли се твоите факти и аргументи?

Што е следно ниво?

- цитати од фејсбук?
- цитати од твитер?
- цитирање на „длабокоумни“ написи од јавните вецеа?
- цитирање написи напишани на песок и стакло?
- цитирање на браќата Грим?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom