Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 145 33,5%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,4%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    433
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Нели за ова се добива директен црвен за голманот?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.964
Нели за ова се добива директен црвен за голманот?
Црвен картон мислам дека е ако има старт од голман врз играч во случај на контра поради опасноста да настанат тешки повреди кон играчот (трчаат директно еден кон друг додека играчот е свртен со грб или не го гледа голманот). Тука нема таква ситуација.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Црвен картон мислам дека е ако има старт од голман врз играч во случај на контра поради опасноста да настанат тешки повреди кон играчот (трчаат директно еден кон друг додека играчот е свртен со грб или не го гледа голманот). Тука нема таква ситуација.
Ок, го знам тоа правило, ама во смисла дека буквално секој контакт на голман со играч е црвен. Ете не било така :)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.370
Поени од реакции
5.768
Ок, го знам тоа правило, ама во смисла дека буквално секој контакт на голман со играч е црвен. Ете не било така :)
Sto znam vakvo izdignuvanje vo kecerski stil, mislam deka treba crven realno da zborime, a ne sekoj faul na golman vrz igrac e crven kako sto kaza pogore clenot vo kontra da, vsusnost i retko koga vo druga situacija bi doslo do faul od golman xD

Член од
12 март 2009
Мислења
20.824
Поени од реакции
17.050
http://sportmedia.mk/metalurzite-go-pokorija-balkanot-porano-ne-gazea-sega-nie-gazime/
не е офф топик, туку по масовни трансфери на ракометарите на Металург и падот на клубот, ме заинтересира како овие хокеари на Металург успеаја да станат доминантни во регионалната Балканска лига ?? Веројатно се работи за нискобуџетен спорт, барем кај нас, но тогаш ме заинтригирува зошто овие дечки не се пробале најнапред во ракометот, ако ништо друго размислувам (можеби лаички) дека хокеарите имаат добра конституција за ракомет ?? Патем да потсетам на старите времиња кога спортистите во потрага за егзистенција и предизвици не менуваа само клубови туку и спортови ; патем пред 2,5 години почина Атанасовски, генералниот секретар на Вардар а кој во младоста беше најдобар македонски пинпонгар, но играше и кошарка а подоца беше во кугларството.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Втора лига Франција,лига која според квалитетот е далеку од нашата супер лига(освен Вардар)....
И после не чинеле Начевците...:pos:

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://www.balkan-handball.com/evropa/dejan-peric-posle-infarkt-remija-nedopustivo-je-sto-smo-morali-da-branimo-bod/
Хихи,Србите,кои аматери...
Имаа 25-22 во 57 минута,и на крај бранеа бод...:pos:
Арно се сплеткаа Исланѓаните на крај иначе ќе ги тепаа...:icon_mrgr:
Ова го можат само Србите...
Тие шо ја чекаа в кладилница ако видат како го изгубија водството комшиите ќе направат еден куп анти-српски мемиња АЛА ПРОСЕЧЕН КЛАДИОНИЧАР:pos:...
Истото им се случи и со Австрија пред 2 години,кога речиси добиен меч го спасуваа на крај...
Ептен нестабилна селекција на психички план...
Иако мора да се признае дека изиграа добри 30ина минути,од 20-50 минута доминираа,Коциќ(екс голманот на Металург растури,ги уби во поим Исланѓаните и им испофаќа еден куп зицери)....А некои(од скопската ракометна фела):cool:овде го сметаа Коциќ како дрво неделкано...:pos:
Многу промени во Српскиот состав...
Не се свесни каков ростер имаат и пак за ништо не ги бива...
Ги немаше Рниќ,Шешум,Зеленовиќ,браќата Ненадиќ,Рајко Продановиќ,Никчевиќ,Манојловиќ,Станиќ,Радивојевиќ(десното крило од Фленсбург)..
Дузина играчи(шта)кои значат нешто за европскиот ракомет(зошто како не знам):::.o_O
Играа со Абутовиќ во напад(кога одмараше Илиќ)а батето 3 гола закачи:pos:..
Ѕверка е Абутовиќ....многу корисен играч....
Исланѓаните освен на почеток кога беа добри и водеа некаде до 20 минута никаде ги немаше...
Успеаа да искористат многу технички грешки на Србите и ископаа бод...
Левото крило шо го имаат,хаха,каков кретен,па 10 пати престап напрај...:zver:
Нон-стоп му судеа судиите престап и пак не му текнуваше дека мора да ја исфрли топката пред да згазни на линијата од 6 метри,на крај на мечот малку се заозбили и укапира...:pos:
Другите резултатите од квалификации горе-долу очекувани..
Освен дебаклот на Босанците...:pos:
Која бламажа човече,па јас да сум како нив,ја повлекувам селекцијата од сите натпреварувања под капата на ЕХФ и ИХФ и не се срамам веќе...
15 гола дадоа бе...:pos:со Литва...:vozbud:
Ќе има доста интересни дуели во јуни...:zloo:
Посебно во групата на Србија и Црна Гора,исто и во нашата,а и Босанците тикварите директно ќе решаваат со Белорусите...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.964
Бразилците лекција по ракомет им одржале на полјаците во Катовице. Ако најде некој снимка нека пушти.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Вакви фори врват на суд?:pos:
Ретко глуп изговор е ова бе,5годишно дете поубедливо ќе излажи бе.:blablab:
Не си присуствувал изгледа на судење...:pos:
Какви само изговори врвеле,не пак ваков...:cool:
И Франција не е то шо беше...:pos:

Kajgana Shop