Ракомет - општа дискусија

Дали пратите ракомет?

• Понекогаш

Гласови: 144 33,3%
  • Да, обавезно

Гласови: 270 62,5%
  • Неам Појма

Гласови: 18 4,2%

• Вкупно гласачи
    432

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Хрватска знам дека сите до една сали ги изгради од ново.
Арената за 16.000 луѓе во Загреб...Пореч,Вараждин и Осијек по едно 4.000 луѓе, Задар 9.000 и Сплит 11.000.
Се ганц нови сали со доста придружни објекти (куглани,теретани,базенчиња,сали за конференции,дуќани...).
Таму се испра многу голема пара и до сега беше најскапа организација на некое големо натпреварувње во ракомет.Клод Онеста изјави дека само на СП во Хрватска навистина се чувствувал како права ѕвезда во животот.Новнинарите кавијари,шкампи,пршути и останати деликатеси ждереа....играчите имаа третман како фудбалери на СП.
Шведска 2 годни подоцна само ги реновираше салите,пренамени дури и една школска сала и новниарите само добиле ладни сендвичиња и едно тефтерче.....играчите само обичен хотелски смештај и толку.

Така да организацијата може да варира од еден до друг екстрем....

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
А пак во Австрија се доржуваше во сала налик на Метрополис само поставени во нејзе монтажни триибни.
Али ипак ако не планираат од темел да ги реновираат ОХридската и Битолската сала туку со мала шминкање да пробаат да добиајт првенство тешко.

Z

ziko bt

Гостин
Јас многу убаво знам колку многу пари дадоа хрватите за да ги изградат салите и реновираат за Светското 2009. Само види какви се салите.
Просветлиме колку пари дале и колку ке треба Македонија да дај за 2сали од 5/7000 капацитет.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Просветлиме колку пари дале и колку ке треба Македонија да дај за 2сали од 5/7000 капацитет.
Македонија ќе треба од некаде да ископа сала за минимум 12.000 луѓе....тоа е проблемот.
Се останото може да се среди со реновација и проширување на постоечките сали.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
:pos:Не кои дроги е авторов
На пропаганда. :D

Реално освен вие шо секојдневно ја глеате салата, друг лесно може да излаже за неа оти веќе се одржуваше ЕП таму. Мислам дека капацитетот не е проблем, секако нема преку 2000 души да има, туку е недостатокот на простор и условите во пропратните објекти. Капацитетот на Борис Трајковски беше скратен за 500 заради исполнување на „комодитетот“ кој го бараше ЕХФ.

Реално, 2019 е далеку и има време да се изградат уште 2 нови сали, и да се реновира во Битола. Со 4 сали oд кои најголемата е БТ, тешко дека и би биле во потесна трка за добивање огранизација. На Македонија (Скопје) и е потребна сала од минимум 10.000 капацитет. Штета што Борис ја заебаа, инаку со 4 трибини ќе беше океј.

Z

ziko bt

Гостин
Македонија ќе треба од некаде да ископа сала за минимум 12.000 луѓе....тоа е проблемот.
Се останото може да се среди со реновација и проширување на постоечките сали.
Добро де погоре тој го цитирав дека рече Охрид и Битола салите биле проблем,а дека Скопје без стратегија се изградени 2сали со мал капацитет место една поголема е друг проблем..

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
За во Охрид салата е планирано да се сруши и одново да се изгради со поголем капацитет(над 6 000 мислам дека беше) и 4 трибини. Мислам дека ова треба да почне октомври(2013) ако се добие дозвола од општински совет или најкасно на почеток на март 2014. Од оваа стара сала во функција е само паркетот кој се одджува редовно и сeмафорите за резултат, се останато е за фрлање.
За во останатите градови не ја знам ситуацијата па некој ако сака нека напiше за состојбата, дали е планирана рекострукција или па изградба на скрос нова сала во градот.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.214
За во Охрид салата е планирано да се сруши и одново да се изгради со поголем капацитет(над 6 000 мислам дека беше) и 4 трибини. Мислам дека ова треба да почне октомври(2013) ако се добие дозвола од општински совет или најкасно на почеток на март 2014. Од оваа стара сала во функција е само паркетот кој се одджува редовно и сeмафорите за резултат, се останато е за фрлање.
За во останатите градови не ја знам ситуацијата па некој ако сака нека напiше за состојбата, дали е планирана рекострукција или па изградба на скрос нова сала во градот.
Има ли нешто слики, за тоа како ќе изгледа новата сала? Или само на муабет е сево ова..

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Има ли нешто слики, за тоа како ќе изгледа новата сала? Или само на муабет е сево ова..
Сум го помешал редоследот, сега ми објасни еден од советниците како би одело ова со салата. Во некоја од 3те седници во октомври или ноември би се гласало, во случај советот да го одобри ова одма ќе се објави тендер и на почеток на март 2014 да се почне со реновирање т.е. рушење и на исто место правење на нова сала.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.371
Поени од реакции
6.882
Се шират шпекулации за комплетен распад на Атлетико Мадрид. Навистина жалосно е ако пропадне еден ваков гигант. После Чеховски Медведи, втора голема загуба сезонава.

Од друга страна, ете потенцијални квалитетни ракометари кои ќе бараат нови клубови...

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Исто се шпекулира дека Хамбург ке го завземе нивното место во ЛШ

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Ако се случи тоа,Фуксе со кого ќе игра ? :)
Појма неам така нешто прочитав прееска кој ги знае ама во тој случај ке се би имало два тима со вајлд карта кои ке играат мислам дека Фуксе се со вајлд е сега може да ги уклучат и овие другитешо не добија вајлд да изиграат турнир со Фуксе којзнае шо ке биде се е само новинарска шпекулација.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.979
Поени од реакции
9.650
Ja se mislam Polska go zema u 2019. Nemame sansa.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.765
Поени од реакции
20.485
Се моли некој да преведи, пуно фала
El Atlético de Madrid de balonmano se encuentra al borde de la desaparición por las deudas que le demanda Hacienda cercanas al millón de euros. La entidad rojiblanca rescató en la temporada 2011-12 una sección que ya había echado el cierre en 1992 cuando el equipo se trasladó a Alcobendas. El Atlético ocupó en julio de 2011 la plaza del Ciudad Real y, a lo largo de estas dos campañas, ha sumado dos copas del Rey, una supercopa y el Mundial de clubes.
Aunque el club rojiblanco se ha desprendido de las fichas más altas esta temporada, el equipo que dirige Talant Duishebaev, que rechazó otras ofertas, en pos de este proyecto (hasta el punto de involucrar a su propio hijo Álex -la gran promesa del balonmano nacional-), tiene un futuro muy oscuro y en las próximas horas se podría comunicar su 'defunción'.

Kajgana Shop

На врв Bottom