Абе за пласирање ќе се пласираме, ако се стегнеме и со Словенија ќе се изигра дома јако ама не личи на ништо да вадиш на мускули победа со Естонија и да губиш од Литванија.
Посебно пред Светско искрено сега се размислувам дали да купам карти за Вараждин, или да чекам евентуално ако пројдеме прва фаза па тогаш. За Полска се заебав купив карти за втора фаза на крај да ми удрат ладен туш кога изгубија од Аргентина
Мааа да, Естонија Словенија 28:29.
Не личи ако сме Данска, Франција
Ама не сме.
Замисли да го имавме составот на Холандија и вчера да киксневме против Косово, мислам дека после натпреварот би ја запалиле ракомента федерација.
Но да се вратиме во реалност, многу брзо забораваме каков дебакл имамве 2023, екипата тогаш предводена под водство на новиот "лидер" после Кире, Филип Талесен.
Холандија 34-24 Македонија
Аргентина 35-24 Македонија
Норвешка 39-27 Македонија.
Дека има напредок има, но како шо пишав и уште многу фурни леб да изедеме (дополнителен простор за напредок), особено кај играчи како браќа Митев, браќа Атанасијевиќ, Карасманакис, Ристевски, Петковски..
Тоа не значи дека се лоши, напротив, но не го достигнале максималниот капацитет на нивниот потенцијал, шо е добро, но јасно ни е на сите, реалноста е дека тие се следните носители на репрезентација (секако се додека не извадиме подобри играчи од следните млади генерации).
Ако ме прашате мене, јас сум за дополнително подмлададување на репрезентацијава, со уште поголема улога за помладите, не само земи ги на поширок список или во состав со лимитирана минутажа.
Зошто да не му се даде шанса на Галевски светсково како прв голман, па Исланд го фрлија во оган Халгримсон на европското 2020та како 18-19 годишен голман.
Ми се допаѓа тоа шо му се дава шанса на Петар Атанасијевиќ пред Цветан, Петар е измислен за ран н ган ракомет. Истото го направи и Шундо во Пелистер.
Сакам да видам уште поголема минутажа на Павле, баш ме интересира како би функционирала бековска тројка Митев - Ѓоргиев - Павле (играчи кој најдобро напаѓаат зона), со Лазаревски/Карасманкис на пикер, Петар на крило, во најдобар случај Никола Костевски на десно крило.
Е ова е веќе тркачки состав ран н ган на максимум, (ако концептот на ракомет е тој кој сакаме да го играме) но веројатно не и состав кој моментално "гарантира" резултати (пласман на европско), но за светско нема шо да изгубиме, можеме само да добиеме.