ZOshto da ne? Losho e prenesena vesta. Dechkoto mu rekol deka ne se chuvstvuva podgotven da igra za reprezentacijata, bidejkji nema nivo. Da bea povekjeto vaka iskreni sprema sebe, sega kje imashe mesto i za Ojleski, za shto iskreno zhalam shto povtorno ne mu se ukazhuva mozhnost.Стартуваше операцијата „Гетеборг“
Селекторот Звонко Шундовски денеска ја изврши првата прозивка, а вечерва ќе го одржи и првиот тренинг со македонската ракометна репрезентација, со што ќе биде означен почетокот на подготовките за предолимпискиот турнир што од 6 до 8 април ќе се игра во Гетеборг, Шведска. Како што од претходно беше најавено, од петмината интернационалци на првата прозивка се појави само Бранислав Ангеловски, додека нешто подоцна на националниот тим ќе му се приклучат Влатко Темелков (треба да пристигне вечерва), Влатко Митков, Кире Лазаров и Борко Ристовски (ќе допатуваат во Скопје за неколку дена).
Од „домашните“ ракометари, поради приватни причини отсуствуваше ветеранот Стевче Алушовски, додека Левов воопшто не се појави на подготовките откако во разговор со селекторот Шундовски му соопштил на кормиларот на националниот тим да не смета на неговите услуги.
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=6884
Шо му е филмот па на овој ?
ZOshto da ne? Losho e prenesena vesta. Dechkoto mu rekol deka ne se chuvstvuva podgotven da igra za reprezentacijata, bidejkji nema nivo. Da bea povekjeto vaka iskreni sprema sebe, sega kje imashe mesto i za Ojleski, za shto iskreno zhalam shto povtorno ne mu se ukazhuva mozhnost.
No dobro, i pokraj ne bash dobriot i korekten izbor na selektorot, najgolema nedoumica, do stepen na misterija, mi pretstavuva izborot na Zlatko-prestap. Ne ja razbiram poentata na rakometna utakmica, koja ni e osobeno bitna, da vikam dechko nastrven na gazenje linii. Aj na nekoja druga kje razberam, za televizija za ova za ona, kako raritet vo reprrezentacija da se pretstavi, a i plus publika nagagja koa kje fati topka : "glej sea prestap" i sl. ZNachi interesno e, ali sea ne mi e jasno. Toa e sekako chuden talent i pasija istovremeno, koi se nadevam deka barem kaj selektorot kako gledam naiduva na razbiranje. Shto se odnesuva do mene, na negovo mesto ne bi se dvoumel voopshto da stavam nekoj mlad paraolimpiec, a da ne zboram uopshte za igrach shto shutira so desna. Ali mozhda gresham, pa ako nekoj ja znae negovata funkcija vo reprezentacijata molam da me prosvetli.
Shala na strana kje bide mnogu naporen i tezhok turnir. Lazarov kje bide vo celost pokrien, najverojatno i so flaster vtoro poluvreme, shto ja nishti mozhnosta i desnoto krilo da dobiva topki, kako shto beshe slichaj na evropskoto so POlska i Slovenija. Taka da cela taa strana bi bila otcepena, ako ne se zeme ova predvid i ne se razraboti nekoj plan B, C itn. Najslaba tochka definitivno ni se krilata i uopshte nemam pretstava kako toa kje izgleda, no se nadevam deka nema da bide kako so Metalurg na zadnji dve utakmici.
Мислам дека и првиот голман на Шведска нема да игра, се повреди во натпревар од лигата на шампиони.Риц левиот бек на Швеѓаните нема да игра.. одлично за нас..пошто памтам дека беше еден од најдобрите воШведска кога игравме на ЕП.
Абе што се карате за џабе не знам, и да ги викнат нив џабе е, целата игра зависи од Лазаров, и нека си бира тој кој сака да му бидат соиграчи. Овој проблем не е само кај нас, проблемот вистински не е додека тој е тука, него што после него...
Како бе столб не е Кире на оваа генерација?? И тоа како е се знаат игрите со него и без него читај назад убаво што е пишано, без него Македонија губела и по 10 разлика толку водеа и Унгарците во Скопје. Туку да не се повторуваме мислам дека ќе одлучи исклучиво тоа на какво ниво ќе влезат нашите во дуелот, без разлика што се со големо искуство ама нималку не смејат да летнат во облаци по сензационалниот пласман. Само сталожени па би рекол и без поголем притисок дека мора да добијат, ќе одиграат најдобро што можат сите знаеме како е да се игра во грч.Мислам дека и првиот голман на Шведска нема да игра, се повреди во натпревар од лигата на шампиони.
--- надополнето: 29 март 2012 во 21:48 ---
Никако не се караме, и никој не вели дека Кирил Лазаров нетреба да игра далеку од тоа.Но според мене столб на нашата репрезентација не е Кирил Лазаров туку Мојсовски и Миркуловски без нив тешко би се играло..... Ние дебатираме околу оправданоста на присуството на Филип Лазаров во репрезентација и неприсуството на Лазо Мајнов и Раде Стојанович .
Како бе столб не е Кире на оваа генерација?? И тоа како е се знаат игрите со него и без него читај назад убаво што е пишано, без него Македонија губела и по 10 разлика толку водеа и Унгарците во Скопје. Туку да не се повторуваме мислам дека ќе одлучи исклучиво тоа на какво ниво ќе влезат нашите во дуелот, без разлика што се со големо искуство ама нималку не смејат да летнат во облаци по сензационалниот пласман. Само сталожени па би рекол и без поголем притисок дека мора да добијат, ќе одиграат најдобро што можат сите знаеме како е да се игра во грч.
Митков...Што мислиш дека ке се случи ако Мојсовски и Миркуловски не играат? А кој играше на таа позиција негова тогаш?
Митков...
Филип Лазаров даде едно 7-8 гола на мечот во Скопје
EDIT: Сега проверив на сајтот на ЕХФ, и на двата меча Филип Лазаров дал 7 гола и бил најефикасен. Митков дал 3 во Скопје, 4 во Унгарија.
Мојсовски 3 во Скопје и 5 во Унгарија.
Миркуловски 0 во Скопје и 3 во Унгарија.
hahah...neznam dali e potrebno komentar...Ko shto chitam skoro site na forumov, ali kje zboruvam za mene lichno nikogash ne sum se posomneval koj e stolb, a koj kovche vo skeletot na reprezentacijata. Mozhesh slikovito da gi isfrlish ovie dvajcava i da vidish kako izgleda i da go izbacish Lazarov pa da vidish i toa kako izgleda. Vo princip dodeka on igra ima nadezh i ne e mnogu bitno koj drug igra. Se nadevam razlika vo idnina kje napravi igranjeto ili neigranjeto na Stole i kje prerasne vo svetski igrach ko Lazarov. Isto i Ojelski, i edinstveno mi prechi toa shto toj ne e vo sostavot, bidejkji ima i talent i brzina i nekakvo iskustvo stekna godinava itn. Drugoto e kako i sekogash...Мислам дека и првиот голман на Шведска нема да игра, се повреди во натпревар од лигата на шампиони.
--- надополнето: 29 март 2012 во 21:48 ---
Никако не се караме, и никој не вели дека Кирил Лазаров нетреба да игра далеку од тоа.Но според мене столб на нашата репрезентација не е Кирил Лазаров туку Мојсовски и Миркуловски без нив тешко би се играло..... Ние дебатираме околу оправданоста на присуството на Филип Лазаров во репрезентација и неприсуството на Лазо Мајнов и Раде Стојанович .