Развод

Член од
22 август 2022
Мислења
642
Поени од реакции
1.972
Не постои вечна компатибилност и континуирана среќа. Проблемите излегуваат и треба да се решат. Од искуство знам, за 35-45% разводи се виновни совети од другарки кои „мислат добро“ а „знаење “ црпат од Кардашијанс и Сексот и Градот.

Компатибилност е константа затоа што е поврзана со начинот на којшто си се изградил, сем ако намерно не смениш нешто. Физичката, пак, поточно компатибилност на телесниот мирис е неменлива.

Среќата е менлива и зависи од трудот и менаџирање на големина на чекори во самата врска. Труд, разбирање и слични интереси се клучни.

Другарки другарки.... зошто само и само жените ги претставуваш како кривци? .

Да, има злонамерни другарки, како што има и тешки селски манипулатори и мажи и жени коишто водејќи се спроед Раздели па Владеј, вака блатаат другари/ки на партнерот. Некои одат толку далеку што со фамилија ги замеруваат.
Мене така проба бившиот да ме скара со другарка ми и тоа до моите интервенирал. Причина, другарка ми е многу интелигентна личност а ја тогаш зелено детенце бев уште прва љубов не знам што, му беше страв да не ми ги отвори очите како мене да ми требаше такво нешто. Девојчето е домаќинка, мажена со детенце, способни со маж ѝ сѐ сами си створија од игла до локомотива, лично им забранија на фамилиите да се мешаат. Колку се посветени на детето е чудо а на социјални мрежи објавуваат нешто еднаш на сто години. Жена за пример, зрела за годините искрено да имам ќерка би сакала таква другарка да има. Инаку со неа воопшто не сме ни разговарале за него.
Имав проблем маж ѝ имаше контакти да ми среди. Не можеше да спие вечер додека не се реши во три саатот ми пишува јас го дојам детето ако си будна и ти е паника ситуацијава јави ми се. Па некој Петко што не си го сочува бракот со човек мирен како мене да ми рече скарај ѝ се на таква људина. Нема тој филм да се гледа.
Сега него го нема, а со неа скоро ќе славиме деценија и пол другарство.

Така што наместо другарките да ги кривиме за сѐ, малку да се пренасочиме кон партнерите шо не мислат со своја глава и слушаат други за своја интима од една страна и партнери коишто не се свесни што имаат и прават триста глупости со коишто им прават претстава на другарките па партнерот да мора да слуша и од нив за тоа од друга страна.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.842
Поени од реакции
50.180
Не постои вечна компатибилност и континуирана среќа. Проблемите излегуваат и треба да се решат. Од искуство знам, за 35-45% разводи се виновни совети од другарки кои „мислат добро“ а „знаење “ црпат од Кардашијанс и Сексот и Градот.
Све си беше благовремено кажано, ама некои сакаа рап и метал да слушаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom