Радијата во Македонија

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Да зборат на изместен македонски јазик, бидејќи се ванаби бриштиш рејдио нетвоурк и да пуштаат цело време исти песни?
Нормално песните шо се хит ке бидат поактуелни. И не гледам ништо лошо шо практикуваат британски акцент. Напротив радиото си има своја програма секој ден во неделата. Си има емисии во живо (а не како некој др радија направи плеј листа и цел ден нека свири) , присутни се на секоја поголем музички или културен настан. И шо сакаш повќе? Не верувам дека некое друго радио има подобар концепт на работа од Антена 5 :)

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Нормално песните шо се хит ке бидат поактуелни. И не гледам ништо лошо шо практикуваат британски акцент. Напротив радиото си има своја програма секој ден во неделата. Си има емисии во живо (а не како некој др радија направи плеј листа и цел ден нека свири) , присутни се на секоја поголем музички или културен настан. И шо сакаш повќе? Не верувам дека некое друго радио има подобар концепт на работа од Антена 5 :)
Ја мислам дека ниедно радио во Македонија нема концепт. А и тие емисиите им се чиста пропаст. За разлика од нив, слушни ја Антена Загреб па спореди и коментирај.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
Ја мислам дека ниедно радио во Македонија нема концепт. А и тие емисиите им се чиста пропаст. За разлика од нив, слушни ја Антена Загреб па спореди и коментирај.

Добро нормално дека заостануваме зад европските радија. Мене зборот ми беше дека во Македонија е едно од најдобрите радија.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.841
1.The National
2. Creed
3.Editors
4.Radiohead
5.Silversun Pickups
6.Muse
7.Diiv
8.Оther Lives
9.Interpol
10.Noir Desir
11.Franz Ferdinand
12.Queens of the stone age
13.Artcic Monkeys
14.Pearl Jam
15.Dog eat dog
16.Guano Apes

Ова од мене почнува во 22 часот, со по некој збор за болдираните бендови.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.843
Поени од реакции
8.243
Порано слушав Антена 5 ,ама од пред 2-3 години заразен сум со Метрополис радио

посебно од 9 до 12 кога е емисијата „Петар за појадок и пауза“ ,се газам понекад од смеење со Петар Ѓошев ,Ана и Биљана

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Порано слушав Антена 5 ,ама од пред 2-3 години заразен сум со Метрополис радио

посебно од 9 до 12 кога е емисијата „Петар за појадок и пауза“ ,се газам понекад од смеење со Петар Ѓошев ,Ана и Биљана
А тек да ја чуеш утринската на Радио 2... Комедии

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.841
  1. Guzva u 16cu
  2. Foolish Green(govor)
  3. Lude Krave
  4. Damir Urban(govor)
  5. Pionir 10
  6. Noviot Pocetok
  7. Kisa Kerozina(govor)
  8. Letu Stuke
  9. Autmn For free
  10. Block Out (govor)
  11. Billu Andol
  12. Fluid Underground
  13. Jewy Sabbaty(govor)
  14. Nezni Dalibor
  15. Siddharta(govor)
Се надевам дека не е ова противфорумско што го правам. Ова е мојот избор за вечер 22 часот, бендови од ју сцената после 90ти. Каде што пишува говор, ломотам по некоја реченица за бендот и то :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.841
Да се пофалам тро? Ај да се пофалам.
Моментално лесен рок , повеќето со акустични гитарчиња оди на универзитетското радио. Го одделив со доста мерак.
Dead Can Dance, Eddie Vedder, Madrugada, Nick Cave and The Bad Seeds,Buena Vista social club и по некој хипстерски бенд стандард.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Антена 5 и Метрополис, nothing else. (y)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.843
Поени од реакции
8.243
Знае некој кој е газда на Антена 5 радио ?

Инаку не е лошо и 103ка радио ,ама само во Скопје може да се слуша ,а на интернет стрим некако немам навика да пуштам радио и да слушам .

Kajgana Shop

На врв Bottom