Радикален ислам во Македонија

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
тоа ти викам де. твоево мислење треба да е мислење на сите луѓе. тоа е целта. тоа што нема присила не значи дека туѓите особини треба да ти се допаѓаат. и вие се правите демократи и слободоумни луѓе а најостро го осудувате секој што е сериозен и така кон животот пристапува. се исмевате на различниот и го правите назаден. а тоа однесување е баш назадно. да ги прифатат сите вашите идеи набрзо ќе бидеме како животните, ќе се ебе секој со секој кај стигне и тоа ќе е ОК, пошто британски научници ќе откријат дека жената не е среќна со еден. како кооператива што вика СИТЕ ГЛЕДААТ ЈАС ЕБАМ. некад тоа мислење непостоело кај луѓето. а за некое време ќе биде и СИТЕ ЕБАТ АМА ЈА НАЈВИШЕ. не ми беше ама полека е јасно како ќе се остварат пророштвата. како оној што за себе вика ЈАС СУМ ВЕРНИК ќе се поклони на друг а не на Бог.уште налку треба да се испегла подлогата.
Црвениот болд: Тоа се вика еволуција на човекот. Таа забрана/наредба е дадена во време кога ллуѓето биле поблиску до животните, кога не знаеле и можеле да си ги контролираат нагоните. Но денес, ако не можеш да си ги контролираш нагоните, тогаш си животно. А кураното баш така ги третира своите следбеници, ко да се животни. Ова особено важи за мажите, ко божем ако види путка одма има да и скокне, ич нема да му ја мисли. Еј, удрете ја таа црпката и размислете дали сте животни?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Црвениот болд: Тоа се вика еволуција на човекот. Таа забрана/наредба е дадена во време кога ллуѓето биле поблиску до животните, кога не знаеле и можеле да си ги контролираат нагоните. Но денес, ако не можеш да си ги контролираш нагоните, тогаш си животно. А кураното баш така ги третира своите следбеници, ко да се животни. Ова особено важи за мажите, ко божем ако види путка одма има да и скокне, ич нема да му ја мисли. Еј, удрете ја таа црпката и размислете дали сте животни?
Ne zasto ja sakam zenata za moja. A toj sto mu e ubavo drug da drka na zena mu mislam e ko zivotno.[DOUBLEPOST=1410392584][/DOUBLEPOST]
Незнам за тебе, но да казнуваш некого, да го прогласуваш за одвратен или гнасен...само затоа што има различни морални стандарди е назадно, да поназадно неможе да биде! Никој нема тебе да те исмејува поради тоа што носиш брада или се клањаш...или било што и да правиш, ако не почнеш истото да го наметнуваш како единствено исправно за сите останати, а различното да го прогласуваш за одвратно....

Да, да, ако нема некој со стап како стока да те чува да не ебеш се што има фустан над колена, на сите ќошиња секс на мртво ќе има....
Исто како што ако не ги бесиш хомосексуалците, сите ќе станат хомосексуалци и човештвото нема да се репродуцира....бидејќи нели, хомосексуалноста е грип, и ти можеш да да станеш геј само поради тоа што има и други геј луѓе.
Demek vie imate kontrola nad sebe pa ne ja ni poglednuvate takvata? Patem kako se steknuva taa kontrola?[DOUBLEPOST=1410392735][/DOUBLEPOST]
Znaci da sumirame ti se zasekira za zenata i nejzniata zelba za eb*nje! Za takva rabota se potrebni dvajca...odnosno deka i taa treba da ima zelba....E sea ti so tvoie medival time zakoni sakas da imas kompletna kontrola nad nea so prisilni metodi...Prijatelie ...zena se onadi so drugi samo od slabi mazi do nea....A toa brada i takov stil na oblikuvanje imas drzava kade sto nema da ti smeeat pa slobono zivej tamu ...mislam deka i viza ne baaraat....I bajdawej ti neli hrisitjanin si?
PS: Samo da te potsetam za koj ti toa zboruvsas.

Судбината на 17-годишната Мајат, член на Јазидите је пренесува италијанскиот весник „Република“.

Мајат, која зборува англиски добила дозвола од нејзиниот киднапер да ја раскаже својата приказна но само затоа што на тој начин ќе ги повреди нејзините родители и припадниците на нејзиниот народ. Таа најпрвин ги замолила новинарите да не го објавуваат нејзиното вистинско име, при тоа признавајќи дека се срами од она кое џихадистите и го направиле.

- Дел од мене сакаше да умрам, да исчезнам под земја. Но дел од мене и понатаму се надева дека ќе бидам спасена и дека ќе можам уште еднаш да ги прегрнам моите родители, признала Мајат.

Таа и уште 40 девојки и жени членови на Јазидите биле киднапирани од ИСИС и се во заложништво во непознат град, а се проценува дека сите се на возраст од 12 до 30 години. Ги чуваат вооружени чувари.

- Што ми прават? Срам ми е да кажам на глас. Не знам како да ја објаснам тортурата низ која проаѓам, изјавил Мајат.

Според нејзиното сведоштво, во куќата постојат “три соби на стравот” во кои мажите ги силуваат и матретираат жените. Понекогаш силувањата траат и по цел ден.

- Не третираат како робови. Секој ден не даваат на нов маж. Некои од нив доаѓаат директно од Сирија, раскажува Мајат. Според извештајот на Amnesty International, ИСИС во освојувачкиот поход во северен Ирак и Сирија заробил илјадници жени и деца.

- Ни се закануваат дека ќе не нокаутираат доколку пружаме отпор. Но, многу пати сум посакала да ме претепаат до смрт. Но, тие се кукавици! Ни тоа не го можат! Многу од жените посакуваат да се самоубијат, а оние најмладите не изговарат ни збор. Понекогаш ми се чини дека ова никогаш нема да заврши. А ако заврши никогаш нема да можам да го исфрлам од глава хоророт кој ги преживеав, додала таа.

-Ми го убија телото, а сега ми ја убиваат и душата!
Eve go i ovaj :-D. Ok man, se razbirame.

Последно уредено:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ne zasto ja sakam zenata za moja. A toj sto mu e ubavo drug da drka na zena mu mislam e ko zivotno.
Што има врска сакањето со наметнувањето на бурка? Ти ако сакаш и на камила ќе го дркаш и сега треба и на камилата да и облечеме бурка? Или и камилата ја сакаш?
Толку ли не можеш да сфатиш колкава глупост е бурката и дека нема везе со реалниот живот. Спомнав претходно, ДА, можеби поранои била потребна таа забрана, ама во денешно време е комплетно идиотска.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Што има врска сакањето со наметнувањето на бурка? Ти ако сакаш и на камила ќе го дркаш и сега треба и на камилата да и облечеме бурка? Или и камилата ја сакаш?
Толку ли не можеш да сфатиш колкава глупост е бурката и дека нема везе со реалниот живот. Спомнав претходно, ДА, можеби поранои била потребна таа забрана, ама во денешно време е комплетно идиотска.
Zosto? Jas kazav kakvo opstestvo spored mene e dobro i zosto.[DOUBLEPOST=1410423968][/DOUBLEPOST]
Poveke od jasno e deka NE MOZE DA SFATI.
Nemozam da svatam kolku e mokna masinata za perenje. Nemozam da.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
znam, nemozam so vakvi mozoci od 21 vek :гомце:
Ima resenie za tvojov problem.

Odi vo najbliskata crkva, pobaraj proska, otkazi se od laznite proroci i na kraj neka te KRSTI popot.

Posle toa tvojot mozok ke otide 6 veka ponapred instantno.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Zosto? Jas kazav kakvo opstestvo spored mene e dobro i zosto.
Па машко си и затоа е вероватно поприфатливо. Таму нема почит за жената, таму жената е предмет/стока со која мажот управува. Тоа како прво, а како второ, не ми одговори дали и камилите треба да носат бурка?

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Па машко си и затоа е вероватно поприфатливо. Таму нема почит за жената, таму жената е предмет/стока со која мажот управува. Тоа како прво, а како второ, не ми одговори дали и камилите треба да носат бурка?
Pa neznam kade zenata e predmet. Dali kaj onoj sto ja pocitva kako licnost ili kaj onoj sto ja gleda kako sex masina. Burkata e bar zatoa. Da zenata ne se gleda kako predmet. Ne treba da nosat kamilite.[DOUBLEPOST=1410445003][/DOUBLEPOST]
Зошто не одиш да живееш во такво општество, што си го арчиш животот овде?
Mene ne mi smeta da ziveam tuka. Ama vakvite ko vas mi smetaat. Sto vregaat.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Demek vie imate kontrola nad sebe pa ne ja ni poglednuvate takvata? Patem kako se steknuva taa kontrola?
:facepalm: Значи ти отворено признаваш дека ти треба закон што ќе те камшикува, за да не силуваш жени?!
Како се стекнувала таа контрола......кој се не ја гази земјава значи....

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Pa neznam kade zenata e predmet. Dali kaj onoj sto ja pocitva kako licnost ili kaj onoj sto ja gleda kako sex masina. Burkata e bar zatoa ДА СЕ ГЛЕДА КАКО НА ПРЕДМЕТ. Da zenata ne se gleda kako predmet. Ne treba da nosat kamilite.
.
Фиксед!!!!

А што да им правиме на оние што ќе и го опнат на камилата?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.603
Mene ne mi smeta da ziveam tuka. Ama vakvite ko vas mi smetaat. Sto vregaat.
Со што те навредив? Немам никаква намера да те навредам, но мислам дека сите вие што сонувате за такво општество треба да го искусите во пракса. Зошто на тастатура сите сме јаки, оди таму и критикувај ги за нешто на јавен форум и пиши кога ќе се вратиш. Ако се вратиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom