Радикален ислам во Македонија

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Донекаде си во право... а и на Албанциве во земјава не им е лесно, мораат да бират помеѓу Америка и Саудиските пари. Но факт е дека последниве години се повеќе гледаме брадосани муџи со нивните жени-нинџи како шетаат низ земјава. Ако до пред десетина години повеќето беа националисти ( шкиптаре етник, учк итн...), сега се повеќе гледаме дека се вртат кон секташтвото ( алах акбар, џихад итн... ). А факт е дека неможат да седат на две столчиња, пред се заради моменталната ситуација на САД и ИСИС. Не би ме чудело на крај повторно да се свртат кон Американците... се разбира ова сценарио важи ако во иднина САД ја збришат ИС
САД и Саудиска арабија се сојузници, Ердоган јавно се прогласи за претседател на Скопје и Сараево (НАТО земја) и го враќа шеријатот во Турција. Така да САД им дозволува да си имаат дајмиго натиго со Арапите. После Смилковското езеро имаше уште една сериозна закана пред месец која никој не ја свати сериозно, поставија неколку експлозиви во дворот на УКИМ што мислите што е тоа??

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
@Scirea , тоа што ти викав пред некој ден:

Само еден ден по оваа голема операција, до надлежните органи за борба против тероризмот и организираниот криминал пристигна американска донација во владата вредна речиси половина милион долари. Најавени се и нови акции.

Линк

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Јас и во најлошиот сон неможам да замислам дека МВР и нашите тајни служби неможат да пресметат колку се 2+2. Т.е. Ако досега загинале 10 радикалци во Сирија. Тогаш блиску до паметот е дека нивниот број во Сирија е доста голем а уште поблиску до паметот треба да биде дека нивниот број во Македонија е уште поголем. Десега полицијата има ефект од 0 (со букви НУЛА) откриени случаи на радикализам. Ако ги занемариме терористите од случајот Монструм откриени се само оние кои ги враќат во мртвечки ковчег. Верувам во нашата полиција и верувам дека не се слепи и дека наскоро ќе видиме малку поконкретна борба против радикализмот кој не демнее на секој чекор.

Албанец од Македонија загина во Сирија
Бројот на загинати борци од земјава се искачи на десет

http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=82081#.VA8ezfl_uSo

Член од
14 август 2006
Мислења
45.359
Поени од реакции
84.580
Јас и во најлошиот сон неможам да замислам дека МВР и нашите тајни служби неможат да пресметат колку се 2+2. Т.е. Ако досега загинале 10 радикалци во Сирија. Тогаш блиску до паметот е дека нивниот број во Сирија е доста голем а уште поблиску до паметот треба да биде дека нивниот број во Македонија е уште поголем. Десега полицијата има ефект од 0 (со букви НУЛА) откриени случаи на радикализам. Ако ги занемариме терористите од случајот Монструм откриени се само оние кои ги враќат во мртвечки ковчег. Верувам во нашата полиција и верувам дека не се слепи и дека наскоро ќе видиме малку поконкретна борба против радикализмот кој не демнее на секој чекор.

Албанец од Македонија загина во Сирија
Бројот на загинати борци од земјава се искачи на десет

http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=82081#.VA8ezfl_uSo
Имаш проблем со терминологијата.
Велиш најверојатно има којзнае колку радикалци тука, а полицијата не ги открива.
Што е според тебе радикалец, односно по која основа би бил уапсен?

D

Deleted member 54216

Гостин
Велиш најверојатно има којзнае колку радикалци тука, а полицијата не ги открива.
Нормално дека не е овој радикалец, само уште еден нобеловец, кој со сето срце се бори да Струшките вечери на поезијата се на Албански јазик за да може да го искаже својот талент.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Во потрага по профилот на Џелал на социјалните мрежи, наидовме на голем број македонски Албанци кои немаат проблем да ги истакнуваат симболите на џихадистите и да испишуваат пораки со кои се повикуваат младите да и се придружат на оваа терористичка организација.

http://www.sitel.com.mk/23-godishniot-dzhelal-samakova-od-skopje-e-10-tiot-albanec-od-makedonija-ubien-na-boishteto-vo-0

По кој основ уапсија во Косово преку 50 луѓе. Еве една од одновите се социјалните мреи и нивните активности на истите. Втор основ е говор на омраза, хулиганство и насилство . ИВЗ јавно излезе и кажа дека неможе да ги контролира џамиите. Се зафатил ле некој да види кој се тие луѓе што управуваат со истите.Зборувавме и за она што се случува со узурпирање на јавни згради во источна Македонија. Ние како држава сите овие луѓе врз онова на сомнение за радикализам и потикнување на меѓурелигиска основа можат да се преиспитат. Сигурен сум ако малку повеќе се навлезе во материјата, пример оние што управуват моментално со Јаја Пашината Џамија сигурен сум дека може да се откријат многу подготвителни активности за радикализам како и поседување на оружје.
Не сум стучен во разонувачката работа но кога во други држави и тоа онакви како Косово се наоѓат инструменти да се пронајдат овие активнисти тогаш негледам зошто и ние не би можеле да ги откриваме.[DOUBLEPOST=1410278994][/DOUBLEPOST]
Нормално дека не е овој радикалец, само уште еден нобеловец, кој со сето срце се бори да Струшките вечери на поезијата се на Албански јазик за да може да го искаже својот талент.

Овој сигурно не е САМ и не си чува оружје со се разни симболи поради ХОБИ. Така да ваквите ликови се одлична појдовна точка за влегување во МРЕЖАта .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Премиерот на В.Британија најави дека ќе одземаат државјанства и ќе ги праќаат по дома. Кај и да е ќе изгласаат закон. Се се може ако се сака. И време е.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Религии религии блаблабла
И да не постојат религиите пак ќе има проблеми и војни на планетава поради други различности(етнички, идеолошки, класни, расни и.т.н.) помеѓу луѓето но сепак бројот на жртви би бил далеку помал и не би се случувале вакви гадости како војните на блискиот исток, крвопролевањата на Балканот во последниве 2 децении, крвопролевањата на Кавказот, бомбашки напади по метроа, железнички и автобуски станици ширум Москва, Лондон и.т.н.
Христијанството е веќе готово скоро во целост е либерализирано освен уште некој помал процент на планетава вистински Христијански верници. Христијаните без разлика дали се Православни, Католици или Протестанти ширум планетава може да се каже дека се секуларизирани но битката за либерализација и секуларизација на Муслиманите мислам дека воопшто не е ниту започната, секоја чест на либералните секуларизирани Муслимани но и на нив не им е лесно доколку живеат во средина во која мнозинство се хардкор Муслимани !
Во право е членот Пуно кој убаво напишал дека Исламот не е само религија Исламот е многу повеќе од религија тој е еден вид на идеологија која налага посебен начин на живот и тоа во секоја сфера од животот, не дека и Христијанството како религија е цвеќе за мирисање и Христијанството исто така налага посебен начин на живот и тоа во секоја сфера на животот но како што кажав претходно Христијанството и Христијаните се успешно секуларизирани и денеска Христијанскиот свет е слободен свет ослободен од стегите на религијата а сето тоа како резултат на Секуларизмот односно одвојувањето на државата, државните институции и закони од религијата и нејзините назадни закони и начела !
Тоа што е Исламот денеска во 21 век било и Христијанството но пред неколку векови(во средниот век) затоа мора да се започне со секуларизација и либерализација на тој Исламски свет и се надевам дека после Х векови дури и смешни ќе бидат овие работи што се случуваат денеска сите овие меѓу-религиски војни и поделби односно со секуларизација на Исламскиот свет во голема мера ќе се зацврсти мирот во светот !

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Религии религии блаблабла
И да не постојат религиите пак ќе има проблеми и војни на планетава поради други различности(етнички, идеолошки, класни, расни и.т.н.) помеѓу луѓето но сепак бројот на жртви би бил далеку помал и не би се случувале вакви гадости како војните на блискиот исток, крвопролевањата на Балканот во последниве 2 децении, крвопролевањата на Кавказот, бомбашки напади по метроа, железнички и автобуски станици ширум Москва, Лондон и.т.н.
Христијанството е веќе готово скоро во целост е либерализирано освен уште некој помал процент на планетава вистински Христијански верници. Христијаните без разлика дали се Православни, Католици или Протестанти ширум планетава може да се каже дека се секуларизирани но битката за либерализација и секуларизација на Муслиманите мислам дека воопшто не е ниту започната, секоја чест на либералните секуларизирани Муслимани но и на нив не им е лесно доколку живеат во средина во која мнозинство се хардкор Муслимани !
Во право е членот Пуно кој убаво напишал дека Исламот не е само религија Исламот е многу повеќе од религија тој е еден вид на идеологија која налага посебен начин на живот и тоа во секоја сфера од животот, не дека и Христијанството како религија е цвеќе за мирисање и Христијанството исто така налага посебен начин на живот и тоа во секоја сфера на животот но како што кажав претходно Христијанството и Христијаните се успешно секуларизирани и денеска Христијанскиот свет е слободен свет ослободен од стегите на религијата а сето тоа како резултат на Секуларизмот односно одвојувањето на државата, државните институции и закони од религијата и нејзините назадни закони и начела !
Тоа што е Исламот денеска во 21 век било и Христијанството но пред неколку векови(во средниот век) затоа мора да се започне со секуларизација и либерализација на тој Исламски свет и се надевам дека после Х векови дури и смешни ќе бидат овие работи што се случуваат денеска сите овие меѓу-религиски војни и поделби односно со секуларизација на Исламскиот свет во голема мера ќе се зацврсти мирот во светот !
ili poubavo kazano Hristijanstvoto go sjebaa sega treba Islamot. toa e i celta. da vi nalupaat u glava deka verskite pravila se radikalni i losi a deka DEMOKRATIJATA e super (a nigde ja nema) i dela liberalizacijata e dobra, odnosno site da si veruvaat ama samo za doma onaka, da imaat ikonce krstce i kraj. glupo e da bides pokrien, da imas brada, toa e nazadno. mn e o okej da ti ja gledaat zenata site u gs i da drkaat na nea posle. toa so hristijanstvoto i uspea. denes nemozam da recam za nekogo eve vistinski hristijanin. no so islamot......... .samo Gospod znae.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ili poubavo kazano Hristijanstvoto go sjebaa sega treba Islamot. toa e i celta. da vi nalupaat u glava deka verskite pravila se radikalni i losi a deka DEMOKRATIJATA e super (a nigde ja nema) i dela liberalizacijata e dobra, odnosno site da si veruvaat ama samo za doma onaka, da imaat ikonce krstce i kraj. glupo e da bides pokrien, da imas brada, toa e nazadno. mn e o okej da ti ja gledaat zenata site u gs i da drkaat na nea posle. toa so hristijanstvoto i uspea. denes nemozam da recam za nekogo eve vistinski hristijanin. no so islamot......... .samo Gospod znae.
Сите ќе дркаат, ама само јас ќе ја ебам.
П.С. не може да се дрка на забулена? ....................Хммммммм, јас викам дека може, ................ќе си ја замисли некој како изгледа и ОП, дрк дрк, пљук ;)

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Сите ќе дркаат, ама само јас ќе ја ебам.
П.С. не може да се дрка на забулена? ....................Хммммммм, јас викам дека може, ................ќе си ја замисли некој како изгледа и ОП, дрк дрк, пљук ;)
Okej

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа "да ти ја гледаат жената" кажува доволно за вашиот ментален склоп. Жената за вас е посед, сопственост....а не рамноправно - индивидуално човечко суштество. И не само жената, тој менталитет на стадо преовладува во сите свери на вашиот живот, во начинот на размислување, делување и интеракција со останатите. Затоа гледате закана во различноста и спремни сте да убивате ако треба, доколку сметате дека тоа би ги направило сите муслимани. Од една страна тврдите дека во исламот нема присила и дека се почитуваат останатите религии, од друга страна различните морални и културолошки особини ги дефинирате како гнасни, одвратни, погрешни.....

Се додека не разберете дека да сакаш некого значи да го прифатиш каков што е а не да го претвориш во тоа што ти го имаш како замисла, ќе верувате дека некој е тука за да "сјебе" некого и дека вечно некој друг ви е виновен.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Тоа "да ти ја гледаат жената" кажува доволно за вашиот ментален склоп. Жената за вас е посед, сопственост....а не рамноправно - индивидуално човечко суштество. И не само жената, тој менталитет на стадо преовладува во сите свери на вашиот живот, во начинот на размислување, делување и интеракција со останатите. Затоа гледате закана во различноста и спремни сте да убивате ако треба, доколку сметате дека тоа би ги направило сите муслимани. Од една страна тврдите дека во исламот нема присила и дека се почитуваат останатите религии, од друга страна различните морални и културолошки особини ги дефинирате како гнасни, одвратни, погрешни.....

Се додека не разберете дека да сакаш некого значи да го прифатиш каков што е а не да го претвориш во тоа што ти го имаш како замисла, ќе верувате дека некој е тука за да "сјебе" некого и дека вечно некој друг ви е виновен.
тоа ти викам де. твоево мислење треба да е мислење на сите луѓе. тоа е целта. тоа што нема присила не значи дека туѓите особини треба да ти се допаѓаат. и вие се правите демократи и слободоумни луѓе а најостро го осудувате секој што е сериозен и така кон животот пристапува. се исмевате на различниот и го правите назаден. а тоа однесување е баш назадно. да ги прифатат сите вашите идеи набрзо ќе бидеме како животните, ќе се ебе секој со секој кај стигне и тоа ќе е ОК, пошто британски научници ќе откријат дека жената не е среќна со еден. како кооператива што вика СИТЕ ГЛЕДААТ ЈАС ЕБАМ. некад тоа мислење непостоело кај луѓето. а за некое време ќе биде и СИТЕ ЕБАТ АМА ЈА НАЈВИШЕ. не ми беше ама полека е јасно како ќе се остварат пророштвата. како оној што за себе вика ЈАС СУМ ВЕРНИК ќе се поклони на друг а не на Бог.уште налку треба да се испегла подлогата.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
тоа ти викам де. твоево мислење треба да е мислење на сите луѓе. тоа е целта. тоа што нема присила не значи дека туѓите особини треба да ти се допаѓаат. и вие се правите демократи и слободоумни луѓе а најостро го осудувате секој што е сериозен и така кон животот пристапува. се исмевате на различниот и го правите назаден. а тоа однесување е баш назадно. да ги прифатат сите вашите идеи набрзо ќе бидеме како животните, ќе се ебе секој со секој кај стигне и тоа ќе е ОК, пошто британски научници ќе откријат дека жената не е среќна со еден. како кооператива што вика СИТЕ ГЛЕДААТ ЈАС ЕБАМ. некад тоа мислење непостоело кај луѓето. а за некое време ќе биде и СИТЕ ЕБАТ АМА ЈА НАЈВИШЕ. не ми беше ама полека е јасно како ќе се остварат пророштвата. како оној што за себе вика ЈАС СУМ ВЕРНИК ќе се поклони на друг а не на Бог.уште налку треба да се испегла подлогата.
Znaci da sumirame ti se zasekira za zenata i nejzniata zelba za eb*nje! Za takva rabota se potrebni dvajca...odnosno deka i taa treba da ima zelba....E sea ti so tvoie medival time zakoni sakas da imas kompletna kontrola nad nea so prisilni metodi...Prijatelie ...zena se onadi so drugi samo od slabi mazi do nea....A toa brada i takov stil na oblikuvanje imas drzava kade sto nema da ti smeeat pa slobono zivej tamu ...mislam deka i viza ne baaraat....I bajdawej ti neli hrisitjanin si?
PS: Samo da te potsetam za koj ti toa zboruvsas.

Судбината на 17-годишната Мајат, член на Јазидите је пренесува италијанскиот весник „Република“.

Мајат, која зборува англиски добила дозвола од нејзиниот киднапер да ја раскаже својата приказна но само затоа што на тој начин ќе ги повреди нејзините родители и припадниците на нејзиниот народ. Таа најпрвин ги замолила новинарите да не го објавуваат нејзиното вистинско име, при тоа признавајќи дека се срами од она кое џихадистите и го направиле.

- Дел од мене сакаше да умрам, да исчезнам под земја. Но дел од мене и понатаму се надева дека ќе бидам спасена и дека ќе можам уште еднаш да ги прегрнам моите родители, признала Мајат.

Таа и уште 40 девојки и жени членови на Јазидите биле киднапирани од ИСИС и се во заложништво во непознат град, а се проценува дека сите се на возраст од 12 до 30 години. Ги чуваат вооружени чувари.

- Што ми прават? Срам ми е да кажам на глас. Не знам како да ја објаснам тортурата низ која проаѓам, изјавил Мајат.

Според нејзиното сведоштво, во куќата постојат “три соби на стравот” во кои мажите ги силуваат и матретираат жените. Понекогаш силувањата траат и по цел ден.

- Не третираат како робови. Секој ден не даваат на нов маж. Некои од нив доаѓаат директно од Сирија, раскажува Мајат. Според извештајот на Amnesty International, ИСИС во освојувачкиот поход во северен Ирак и Сирија заробил илјадници жени и деца.

- Ни се закануваат дека ќе не нокаутираат доколку пружаме отпор. Но, многу пати сум посакала да ме претепаат до смрт. Но, тие се кукавици! Ни тоа не го можат! Многу од жените посакуваат да се самоубијат, а оние најмладите не изговарат ни збор. Понекогаш ми се чини дека ова никогаш нема да заврши. А ако заврши никогаш нема да можам да го исфрлам од глава хоророт кој ги преживеав, додала таа.

-Ми го убија телото, а сега ми ја убиваат и душата!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
тоа ти викам де. твоево мислење треба да е мислење на сите луѓе. тоа е целта. тоа што нема присила не значи дека туѓите особини треба да ти се допаѓаат. и вие се правите демократи и слободоумни луѓе а најостро го осудувате секој што е сериозен и така кон животот пристапува. се исмевате на различниот и го правите назаден. а тоа однесување е баш назадно.
Незнам за тебе, но да казнуваш некого, да го прогласуваш за одвратен или гнасен...само затоа што има различни морални стандарди е назадно, да поназадно неможе да биде! Никој нема тебе да те исмејува поради тоа што носиш брада или се клањаш...или било што и да правиш, ако не почнеш истото да го наметнуваш како единствено исправно за сите останати, а различното да го прогласуваш за одвратно....
да ги прифатат сите вашите идеи набрзо ќе бидеме како животните, ќе се ебе секој со секој кај стигне и тоа ќе е ОК, пошто британски научници ќе откријат дека жената не е среќна со еден. како кооператива што вика СИТЕ ГЛЕДААТ ЈАС ЕБАМ. некад тоа мислење непостоело кај луѓето. а за некое време ќе биде и СИТЕ ЕБАТ АМА ЈА НАЈВИШЕ. не ми беше ама полека е јасно како ќе се остварат пророштвата. како оној што за себе вика ЈАС СУМ ВЕРНИК ќе се поклони на друг а не на Бог.уште налку треба да се испегла подлогата.
Да, да, ако нема некој со стап како стока да те чува да не ебеш се што има фустан над колена, на сите ќошиња секс на мртво ќе има....
Исто како што ако не ги бесиш хомосексуалците, сите ќе станат хомосексуалци и човештвото нема да се репродуцира....бидејќи нели, хомосексуалноста е грип, и ти можеш да да станеш геј само поради тоа што има и други геј луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom