Работа на брод

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
На страната на Коузон видов дека има и работни места како фотограф или асистент фотограф. Треба да се има искуство и дали некој е нешто повеќе запознаен околу добивање на тоа работно место?
--- надополнето: 21 јули 2012 во 01:47 ---
Дизни е ТоБ, само не знам дали под 2 години искуство мислат на искуство во земјата од каде си или искуство на брод, додуша зависи и од тоа за која позиција ќе аплицираш :) И за нив не ти требаат Мајоми или Коузон, аплицирај си директно на DCLcruisejobs или нешто така беше. Ако мислиш да работиш како фотограф аплицирај во Image, платата не е сјајна, ама работата не е тешка, не црнчиш ко у ресторан или како собар.
Тончи а која е процедурата за работа како фотограф,кај треба прво да појдам или аплицирам, и каква е заработката?
Читам ти го работиш тоа, па ако сакаш повеќе инфо да пишеш.
Овој сајт www.image.com го разгледав и аплицирав за фотограф. Дали е можно да ме исконтактираат и да треба да појдам во Хрватска за да ми направат интервју, или мора преку агенцииве наши?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Јас сакам да ми одговори некој од тие што работеле на брод за фитнес тренер колку би се одвивала платата со завршен факултет во Бугарија и + 2 сертификата?
За работа како фитнес тренер има една фирма која праќа радници за СПА центрите на бродовите (таму спаѓа теретаната за гостите). Фирмата е од Лондон како што мислам. Пробај гуглај малку. нашиве агенции не посредуваат за таму бидејќи е троа комплицирано и скапичко.
Колку што знам првин идеш на интервју во Лондон, после тоа мислам дека имаш и тренинг таму, ама не сум сигурен. После тоа те праќаат на брод кај што имаат потреба. Во СПА најчесто работат луѓе од Англија и Јужно Африканска Република (поранешна англиска колонија).

На страната на Коузон видов дека има и работни места како фотограф или асистент фотограф. Треба да се има искуство и дали некој е нешто повеќе запознаен околу добивање на тоа работно место?
--- надополнето: 21 јули 2012 во 01:47 ---

Тончи а која е процедурата за работа како фотограф,кај треба прво да појдам или аплицирам, и каква е заработката?
Читам ти го работиш тоа, па ако сакаш повеќе инфо да пишеш.
Овој сајт www.image.com го разгледав и аплицирав за фотограф. Дали е можно да ме исконтактираат и да треба да појдам во Хрватска за да ми направат интервју, или мора преку агенцииве наши?
Јас бев во Коузон да аплицирам за тоа, ама ништо не испадна. После аплицирав во Мајоми и тие преку Емплојмент Пауер од Загреб ми средија за интервју за Имиџ.
Коузон поим неам за која компанија праќаат фотографи. Преку Мајоми можат да ти помогнат за Имиџ или Карнивал, само што Карнивал не ги препорачувам. Фиксна плата, стара опрема, долги смени...
Имиџ е друга приказна, зависи за кој брод ќе те пратат условите се разликуваат и тоа многу. Сепак заедничко е тоа дека ќе ти требаат 1000-1500 евра додека да стигнеш на брод, а и за на брод ќе ти требаат едно 200-300 долари поради системот за плати на Имиџ. Првите 3-4 месеци работиш колку да преживееш. За тебе остануваат 100-150 долари за 2 недели на почетокот додека да отплатиш камера и останати трошоци. Е после тоа почнува журката. Јас сум на Дизни Меџик и зимам над 1500 долари месечно со 8-12 саати дневно работа. На Дизни Дрим или Оејзис оф д Сиис правиш и 2000 долари, ама ако те пратат на некој банана брод ќе зимаш околу 1000 мессечно.

Мојата прича идеше вака отприлика. Во септември 2011 аплицирав во Мајоми. На 9 октомври фатив пат за Загреб каде што имав подготовки. Еден ден инфо за тоа што е брод и како се работи на него и втор ден фото обука на која јас научив само 2 стварчици. Тогаш добиваш и подготовки за IQ тестовите на Имиџ и правиш Марлинс тест. Треба да имаш 80% за пола саат. Јас имав 96% за 19 минути. Сето тоа беше за време на викенд. Сам си плаќав смештај, храна, превоз и слично. Интервјуто беше во среда. За интервјуто требаше да бидам у одело, со отштампано портфолио, ама бидејќи ги немав се мислев да се откажам ама Томилав, агентот од Загреб ме убедуваше да останам поради моето искуство и добри резултати на тестовите. На интервјуто кое го спроведува девојка од Имиџ проџекторот зафркаваше, сликата беше целосно искривена и таа не можеше да го среди. Јас станав и го опраив, на што таа кажа дека ќе ме земе само мене од цел тим :))) инаку на интервјуто бевме 19 души од цел балкан и еден пакистанец од виена. Не знам колку пројдовме, ама од тие што пројдовме после тоа преминавме на 2 фаза, лекарско, УСА виза и уверение за неосудуваност. Кој како ги комплетира тие работи го викаат у Мајами на тренинг. Понекогаш имаат тренинзи и на други места на светов, ама доброто е во тоа што ти покриваат трошоци додека си 1 недела на тренинг. После тренинг идеш на брод.
Првата фаза ме чинеше 1500 денари за аплицирање у Мајоми
300 евра горе-доле патот и интервјуто у загреб.
Втора фаза 300 евра провозија за Мајоми и Емплојмент Пауер
100 евра лекарско
120 евра виза
200-300 евра задолжителна облека која мораш да ја понесеш со себе а која подоцна ќе ја носиш додека работиш на брод. Додуша може да биде и повеќе, може да биде и помалку, зависи от тоа колку од тоа што е на листата веќе имаш и колку треба да докупиш.
Листата е:
- црни класични чевли
- скроз бели патики (без видливи ознаки, без ленти, џиџи-миџи)
- 2 пара црни пантолони
- 2 скроз бели кошули (се препорачуваат 4 за да не мораш да идеш у лондри секој втор ден)
- долна облека, барем едно 10 парчиња (за да не идеш у лондри секој втор ден)
- бели чорапи 5-6 пара... лондри....
црни чорапи 10тина пара ..... лондри....
300 долари пари за по пат.

Инаку на интервјуто во Мајами бев еден од најдобрите во групата и бидејќи имаа потреба да пратат радник на Дизни Меџик ме одбраа мене. п.с. во меѓувреме си подложен на еден куп тестови од кои тие одлучуваат каде е најдобро да те пратат за твојот прв брод.

Ако има некои допоплнителни прашања, следниот пат кога ќе бидам у некое пристаниште ќе одговорам. Интернетот на брод е тиња и не ми отвора Кајгана :/
--- надополнето: 3 август 2012 во 00:38 ---
Патем да не заборавам да пишам дека у Имиџ можеш да аплицираш директно на нивниот сајт со што ги заобиколуваш Мајоми и Е.П.
На www.dcljobs.com се аплицира за работа у Дизни. Пробајте си ја среќата :)
Не им верувајте на преварантиве од агенции тука :)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Уште да пишеш дали е потребно искуство како фотограф освен како аматер, и некоје спремање пред интервјуто?
Во постот не ја спомна авионската карта, дали е платена од image?
Дали има добри жени, и не само дали има, туку дали има добра забава со нив и слободно време, пошто 6-7 месеци не се мала работа :)?
Кога би бирал од shop assistant и photograph што би бирал и зошто?

Член од
10 август 2012
Мислења
6
Поени од реакции
4
Ај некој што работи на брод нека каже кој левел на Англиски е потребен за да можеш да заминеш на брод.Но не за crew туку за staff.И дали знае некој сто се поточно тие тестовите Marlins какви прашања има ?позз

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Cinderella darling, со вакво име, мислам дека нема да пројдеш :pos:
Се шегувам. Тоа е хух... како да го објаснам, не е тежок тестот. За фотограф на Image треба да имаш 80% точно за помалку од пола саат. Јас имав 96% за 19 минути.

Дармон, лаб менаџерот збореше за тоа профи или аматер, кое е подобро за да почне да работи за Имиџ, ама имав работа и не го дослушав до крај. Енивејз, и од двете сорти доаѓаат во компанијата и за неколку месеци сите влагаат у шаблон.
Жени, има, зависи од брод до брод. Јас кога бев на тренинг во Мајами, ЗА КОЈ МИ БЕШЕ ПЛАТЕНА КАРТАТА, бевме 9 момци и 2 девојки, девојките не поминаа па испадна единствена група само момци, почесто се случува само девојки во група :)
Кога дојдов на Дизни Меџик бевме 2 момци и 6 девојки. Сеа сме 4 на 4. За журките, зависи како ќе ти се погоди тимот. Првиот тим ми беше тиња, ама вториот беа скоро цел тим парти енималс :) Сеа иам трет тим кој не е нешто журкаџиски расположен, ама надоместувам со момци и девојки од ентертејнмент и дајнинг.
Едно време бев у кабина со тип од мерчендајз и девојките што беа кабина до нас правеа кабин парти скоро секоја втора вечер и беше фино :)

Јас лично фотограф, и ништо друго освен фотограф. Имаме продажен дел и у фото одделот, ама јас лично почесто фотографирам отколку што продавам фотки.

Член од
10 август 2012
Мислења
6
Поени од реакции
4
фала Tonchie на одговорот :) а за ова sinderella хехехе ако успеам да отидам на брод сигурно нема да бидам таму sindarella.Инаку аплицирав у мајоми за у гифт схоп па ке видиме не ме известиле сеуште за тестиранње на Marlins test сакав нешто да повторам англиски но бидејки кажуваш дека тестот е ,,хух,, ке ти верувам па нема да се секирам толку.позз

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Аплицирај директно за Дизни преку dcljobs.com од време на време доаѓаат у Хрватска да регрутираат кадри, ништо не те чини да поплниш апликација. Можда ќе се погодиме на ист брод и нема да бидам единствениот македонец на брод :)
Енивејз, со среќа :)

п.с. Ако дојдеш на Дизниев брод нема да бидеш Синдерела бидејќи веќе има Синдерела. Има посебен Карактер оддел и има 5 или повеќе принцези (зависи од бродот), Мики, Мини, Шиљо, Пајо Паторот, Дејзи... ама во тој оддел најчесто се американци, и тоа најчесто од калифорнија.

Член од
10 август 2012
Мислења
6
Поени од реакции
4
Супер идеа ке аплицирам преку Дизни инаку бев у Мајони и мн лоши позиции ми понудија.Се разочарав ама сепак не се откажувам англискиот ми бил солиден но ми кажаа дека работат со 4 департмени па така да сега чекам интервју у Белград или хрватцка,
Ти како се снаогаш добро ли ти е таму колку време си веке?
А само ти си единствен македонец????зашто нема на Dizni Magic др македонци????поззз

Член од
27 август 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Me interesira dali nekoj bil na brod kako PIZZA majstor.ako bil da mi kaze nesto okolu rabotata.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
фала Tonchie на одговорот :) а за ова sinderella хехехе ако успеам да отидам на брод сигурно нема да бидам таму sindarella.Инаку аплицирав у мајоми за у гифт схоп па ке видиме не ме известиле сеуште за тестиранње на Marlins test сакав нешто да повторам англиски но бидејки кажуваш дека тестот е ,,хух,, ке ти верувам па нема да се секирам толку.позз
Marlins test...(y) Поедноставен не може да биде... :)

Член од
14 јуни 2012
Мислења
10
Поени од реакции
11
Dali moze da apliciras za na brod ako si 18god, sega sum 4ta sredno, se mislam dali da odam na fakultet ili da rabotam na brod, sakam da odam na filozofski no nema nekoja rabota koga ce go zavrsis ovoj fakultet osven kako profesor. Doma neam razgovarano za vaa tema i neznam kako ce me razberat ne mi e teska materijalnata sostojba, ama sum golem avanturist i nemozam da sedam u eden grad i da rabotam za 250 evra. Imam americka turisticka viza, 2 pati bev vo indiana, chicago na gosti po 2 meseca i se naviknav malce na tia zivot, bev na ekskurzija vo 3ta so skolskite vo italia, spania i francija, imam setano i vo drugi zemji, kako prvo jas vaa rabota ja gledam od avanturisticki aspekt a sto bi zarabotil e plus za mene :)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Dali moze da apliciras za na brod ako si 18god, sega sum 4ta sredno, se mislam dali da odam na fakultet ili da rabotam na brod, sakam da odam na filozofski no nema nekoja rabota koga ce go zavrsis ovoj fakultet osven kako profesor. Doma neam razgovarano za vaa tema i neznam kako ce me razberat ne mi e teska materijalnata sostojba, ama sum golem avanturist i nemozam da sedam u eden grad i da rabotam za 250 evra. Imam americka turisticka viza, 2 pati bev vo indiana, chicago na gosti po 2 meseca i se naviknav malce na tia zivot, bev na ekskurzija vo 3ta so skolskite vo italia, spania i francija, imam setano i vo drugi zemji, kako prvo jas vaa rabota ja gledam od avanturisticki aspekt a sto bi zarabotil e plus za mene :)
Мислам дека најмалку 21 мора та имаш, пошто според Амерички закон возрасен се станува на 21 година. Таков е законот кај ниво пошто они малку се шупливи у тоа главите па покасно им доаѓа памет (колку толку).

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Заврши прво факултет! Бродските компании вработуваат со 21!
--- надополнето: 20 септември 2012 во 18:09 ---
Аплицирај директно за Дизни преку dcljobs.com од време на време доаѓаат у Хрватска да регрутираат кадри, ништо не те чини да поплниш апликација. Можда ќе се погодиме на ист брод и нема да бидам единствениот македонец на брод :)
Енивејз, со среќа :)

п.с. Ако дојдеш на Дизниев брод нема да бидеш Синдерела бидејќи веќе има Синдерела. Има посебен Карактер оддел и има 5 или повеќе принцези (зависи од бродот), Мики, Мини, Шиљо, Пајо Паторот, Дејзи... ама во тој оддел најчесто се американци, и тоа најчесто од калифорнија.
Hello Disney cast member :)
Убава компанија е Дизни, но и многу строга! Што велиш можам да аплицирам за таму? Јас имам работано за Дизни ама на копно, во Орландо скоро една година!

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Знае некој информација за лекар на брод? Кај се аплицира? Плата од прилика колку им е на тие без искуство? Англиски треба ли сертифкат? Каква било инфо?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Знае некој информација за лекар на брод? Кај се аплицира? Плата од прилика колку им е на тие без искуство? Англиски треба ли сертифкат? Каква било инфо?
Освен Американци лекари од др земји не примаат на брод!

Kajgana Shop

На врв Bottom