Работа на брод

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.066
Не мора да значи. Кај мене на Меџик имавме доктор француз, па израелец (не знам дали е израелски или уса државјанин). Сестрите се углавном источна европа, и то :)

Иначе не сум Дизни Каст Мембер, концесионер сум. Имам помалку привилегии у врска со паркови и слично, ама на бродов сум еднаков со другите оддели, кои имаат троа повеќе привилегии. Едно време имавме многу добар хотел директор кој не сакаше многу па користевме повеќе отколку што ни дозволуваат останатите хотел директори :)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
249
Поени од реакции
166
ми се оди и мене на брод кај да нурнам да прашам шо треба како треба

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.066
За почеток можеш да почнеш да ја читаш темава од почеток до крај. Ако успееш во тоа, можеби ќе се снајдеш на брод.

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
По тоа што го сфатив, треба да бегаш од позиции како чистење , кујни итн....
И да молиш бога да не те заебат мајоми или коузон... :S

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Sakam da odam na brod no i me faka straf po malku dodeka stasam tamu od avion od brodot nedaj boze . . . pa moze li nekoj da mi kaze iskustvo i da me obestrasi i da mi kaze koja pozicija bi mozel da ja odberam, angliskiot ne go vladeem bas najdobro no planiram da se zapisa na kurs ovie nekolku meseci dodeka da sredam so dokumenti i da zaminam PoZz pa cekam dgovori ?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Sakam da odam na brod no i me faka straf po malku dodeka stasam tamu od avion od brodot nedaj boze . . . pa moze li nekoj da mi kaze iskustvo i da me obestrasi i da mi kaze koja pozicija bi mozel da ja odberam, angliskiot ne go vladeem bas najdobro no planiram da se zapisa na kurs ovie nekolku meseci dodeka da sredam so dokumenti i da zaminam PoZz pa cekam dgovori ?
Англиски мора да знаеш, и тоа ептен добро. Прво тоа научи го, па после немаш гајле.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Англиски мора да знаеш, и тоа ептен добро. Прво тоа научи го, па после немаш гајле.
Кој се не отиде по бродовите, а не сите го говореа англискиот како мајчин јазик. И просечно познавање е доволно, се учи со самата комуникација. Сега, не дудук да е, ама не мора да е на највисоко ниво на познавање.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
L

Luki Junior

Гостин
Доволно е да знаеш да разбереш шо то кажат, и да знаеш да кажеш нешто. Повеќе ќе научеш со тек на време...
Најбрзо ќе ги научеш нештата шо ќе ти се дирекно сврзани со работата.

Плус, у една друга тема прочитах дека некаде 90+ % од македонците знаат англиски.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Kolku pari treba da se dadat grubo zemeno od Stapuvanje vo Agencija do stapuvanje na paluba na brod?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.066
Kolku pari treba da se dadat grubo zemeno od Stapuvanje vo Agencija do stapuvanje na paluba na brod?
Па зависи од позиција до позиција, и од компанија до компанија, груба проценка околу 1.500$

Инаку за англискиот исто така зависи од позиција до позиција и од тоа колку на компанијата и се неопходни радници. Имам видено доста народ што бил одбиен поради тоа што не владеел доволно англиски, ама углавном се поминува :)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Па зависи од позиција до позиција, и од компанија до компанија, груба проценка околу 1.500$
Really? Pa zasto ja posledno sto slusnav bese suma od okolu 25000 den.
Neli i Princess Cruises i Royal Carribean ti gi plakaat avio biletite do mestoto na poaganje.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.066
Мене ме кошташе груба проценка околу 1500 долари. Син на другар на татко ми замина на Карнивал, и трошоците му беа исто така тука некаде...
Уствари,... убо пишав погоре, секоја компанија различна прича

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Ke go molam nekoj da gi kaze poziciite sto se za rabota na brod i da kaze odprilika koja e zarabotuvackata ???

Член од
26 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
jas sakm da ve zamolam site sto ste bile ili sakate da odite na brod imate li nekoj link od toj marlins test kaj moze da go najdam da vidam so kako e i kako izgleda.....falaaaaaaaa mnoguu

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Ke moze li nekoj da gi kaze rabotnite pozicii sto se na carnival i da pojasni odprilika so i kako se raboti POZZ

Kajgana Shop

На врв Bottom