Што те прашаа во амбасадата? Ти дадоа некакво образложение?Здраво
Сакам да аплицирам за работа на брод но пред 2-3 месеци имав аплицирано на Work and Travel програмата и бев одбиен за виза.Дали некој има вакво искуство па да сподели или ваше мислење од некој кој вејке бил..дали има шанси овај пат да ми одобрат виза за на брод?
Со пред-договор од бродската компанија, скоро невозможно е да те одбијат за виза.Здраво
Сакам да аплицирам за работа на брод но пред 2-3 месеци имав аплицирано на Work and Travel програмата и бев одбиен за виза.Дали некој има вакво искуство па да сподели или ваше мислење од некој кој вејке бил..дали има шанси овај пат да ми одобрат виза за на брод?
Ќе ти одобрат виза за брод, C1/D e таа виза. Се додека имаш писмо од компанијата каде што ќе работиш, нема да имаш проблем во амбасада.Здраво
Појди на прелиминарно во Коузон, ќе те видат ќе те чујат, ќе ти кажат дал ќе те биде или неСакам да аплицирам за работа на брод,но мислам дека нема да поминам добро со англискиов на интервју.Абе сеа не сум до толку утепан ама на интервју гарант ќе блокирам,освен па ако ги извежбам одговорите и ги кажам ко песниче.Нормално сеа не се тепам за позиција или плата,едноставно сакам да пробам нешто ново.
Шо велите да пробам?
Најискрено тие во коузон за прелиминарно се толку влезени во филм страшно нешто. Еднаш бев тамо сда се видам со еден пријател и позади нас правеа прелиминарно интервју на еден кандидат. Искрено таа што правеше интервју полоша беше со англискиот од кандидатот. А разбрав дека таа не ни работела на брод. И на крај ќе ти дадат некој безвеза позиција. Некако ме нервираат во нивните проценки. Тоа што ти го филмуваат не е ни пола од тоа што ќе ти се деси. Мене интервју и презентација ми правеше македонец кој беше преку 10 год на брод и беше регрут дирекно од компанијата. 95% што го кажа испадна така. Затоа ме нервираат коузон со нивните приказни од стилот биди и ти дел од џетсетот во светот...Појди на прелиминарно во Коузон, ќе те видат ќе те чујат, ќе ти кажат дал ќе те биде или не![]()
Хух, види сеа, работите у Коузон се менуваат од време на време.Најискрено тие во коузон за прелиминарно се толку влезени во филм страшно нешто. Еднаш бев тамо сда се видам со еден пријател и позади нас правеа прелиминарно интервју на еден кандидат. Искрено таа што правеше интервју полоша беше со англискиот од кандидатот. А разбрав дека таа не ни работела на брод. И на крај ќе ти дадат некој безвеза позиција. Некако ме нервираат во нивните проценки. Тоа што ти го филмуваат не е ни пола од тоа што ќе ти се деси. Мене интервју и презентација ми правеше македонец кој беше преку 10 год на брод и беше регрут дирекно од компанијата. 95% што го кажа испадна така. Затоа ме нервираат коузон со нивните приказни од стилот биди и ти дел од џетсетот во светот...
За англискиот за членот погоре нека проба нека повежба до интервју може да помине од 2-3 недели до 2-3 месеци таа да за пониски позиции и не е толку страшно. Едино што ќе изгуби доколку оди во миоми мислам беше околу 1500 денара за апликација, а коузон беше 500 денара плус “обуките“ околу 50 евра што ги бараат као многу битни се....
Јас бев 2007Хух, види сеа, работите у Коузон се менуваат од време на време.
На времето 2011 јас бев таму за фотограф, кога тие воопшто не работеле фото тие години. Сега праќаат фотографи и видеографи и на MSC и на NCL. Патем разбрав дека многу им требале видеографи.
Најпрецизна евалуација за познавање на англиски се ИЕЛТС и ТОЕФЛ тестовите, ама тие се скапи и не ти вредат за на брод. Најбитно е колку ги познаваш зборовите кои се користат во твојот дел од работата.
Доколку наместо „треј“ кажеш „ајнцер“ зацементиран си со бар-јутилити позиција (разнесуваш пијачки од магацин до баровите и чат пат чистиш, а гости гледаш само од далеку), и слично![]()
ПробајСакам да аплицирам за работа на брод,но мислам дека нема да поминам добро со англискиов на интервју.Абе сеа не сум до толку утепан ама на интервју гарант ќе блокирам,освен па ако ги извежбам одговорите и ги кажам ко песниче.Нормално сеа не се тепам за позиција или плата,едноставно сакам да пробам нешто ново.
Шо велите да пробам?