- Член од
- 29 декември 2012
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 26
значи треба само добро познавање на англискиот јазик ..други работи шо треба да исполнуваш ..и како оди процедурата интервју треба да имаш таму , психички тестови ..???
Аааа... зошто зборот „морално“. Отидов да земам безбол палка бидејќи е НЕОПХОДНО да ти ја исчршам тастатурата.и тешки се тие тестови за карактер и за IQ и морално е да се има претходно работно искуство? Оти колку што знам одат и многу нови лица што се неискусни..
Треба само англиски да знаеш и се носи лекарско уверение што ќе ти го испрати компанијата како формулар.значи треба само добро познавање на англискиот јазик ..други работи шо треба да исполнуваш ..и како оди процедурата интервју треба да имаш таму , психички тестови ..???
Бидејќи денес ми е последен ден во Македонија за оваа зима ќе се обидам да одговорам потемелно што може.Tonchie
Здраво, би сакал да ми одговриш на неколку прашања... доколку си послободен и извини што те мачам во овие доцни часови.
Отприлика за работа на брод во европскиве земји (затоа што сум 18 години,а во јуни правам 19) по колку часови се работи, колкава е отприлика платата?
На почеток разбрав дека најчесто се почнува со работа како чистач?
Дали може да бидиме двајца другари заедно на исто место?
Од фирмата за која аплицира да работи треба по мејл да и пратат формулар. Мене од Image баш пред некој ден ми пратија еден куп фомулари и тоа само затоа што решиле да сменат нешто во процедурата за вадење лекарско уверение, да си ги имам за следниот пат кога ќе вадам лекарско.Tonchie гледам ти си најактивен тука....
Ако сакаш да објасниш каков е тој документ Fit for work certificate кој се бара а не е лекарско?
На моја пријателка и го бараат тоа а не знае никако изгледа ни од каде се вади.
Мислевме по некоја логика дека Лекарското уверение важи за тоа.... способен за работа.... но од таму и кажале дека тоа било друг документ!
Ај помагај ако можеш!