DimceY
Jimmy
- Член од
- 20 ноември 2007
- Мислења
- 5.858
- Поени од реакции
- 5.709
многу прост муабет правиш другар... без навреда...Добро, може некој да ми каже бројки,математика,физика,хемија? Не ме интересира дали ќе имам добар живот или не, дали ќе иам простор за напредок или не, дали ќе пушам цигари или не. Ме интересира колку е месечната плата нето, што ти стига тебе на сметка/у џеб, и колку се стандардните трошоци за кирија и јадење од маркет. Нит македонии, нит германии ме занимаат, ни продолжувања нит ништо. Одам една година и колку ќе имам на крајот од таа година?
Ако за три месеци луѓе враќале 2000 евра чисти, дали тоа значи дека за година дена ќе вратам 8000 евра? Или имам некои дополнителни трошоци пошо сум на една година?
то колку ти ќе вратиш пари зависи само од тебе и од никој друг...никој не можи да ти направи никаква математика, физика или хемија... зависи кај ќе работиш, шо ќе работиш и колку ќе работиш (колку саати месечно, дали дупли смени, дали плус саати, дали викенди, дали државни празници) од ова се зависи месечната плата.. после зависи во кој град ќе си и колку кирија ќе плаќаш, зависи колку си одалечен од местото кај шо работиш и колку ќе праќаш месечен билет за јавен превоз... друга работа тие шо враќаат 2000 евра за три месеци одат како студенти.. тука треба да ги разграничиш работите... едно е да одиш како студент, а друго е да одиш со виза во смисла на давачки кон државата, кој шо патем речено се огромни во Германија
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
и пак на крај на муабетот се е релативно и се зависи од чоек до чоек... уше 1000 пати да го поставиш истово прашање 1500 пати ќе го добиеш овој одговор... а дека ќе се "збогатиш" за 1 година и ќе вратиш кој знае колку пари, то мало морген, макар живеел и кучешки, шо реално да си праиме муабет нема шанси да живееш кучешки...