РТЛ влегува во Македонија

Член од
14 октомври 2011
Мислења
111
Поени од реакции
43
Долго време сум по овие сателитскиве програми. Муабетов за оние кои не ме разбираат имено кабелски оператор од Словенија (Т-2) членка на ЕУ реемитува канали кои се кај нас ЗАБРАНЕТИ.
Ние сме коњи со оние на очите како се викаат, не смееме да гледаме тоа што Европа го гледа, ЗОШТО?
ПИНК 15- ако се преименува во РТЛ 15-(претпоставка) никогаш нема да го гледаме.
Гледајте сега утре ќе го нема, ова е канал од кабелскиот оператор Т-2 од Словенија:
Код:
http://89.212.182.51:81/udp/239.1.1.75:5000
Отворете со VLC, ако не сака тука:
Код:
https://ipdb.at/org/T-2_Access_Network
Заменете ја ИП, па видете што смее да се гледа во ЕУ, а што не смее кај нас и листата:
за листата што ја имаш постирано за некој канали ми бара јузер и пас....ќе те замолам ако ѓи имаш да ѓи споделиш бидејќиима некои интересни канали за гледање

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
за листата што ја имаш постирано за некој канали ми бара јузер и пас....ќе те замолам ако ѓи имаш да ѓи споделиш бидејќиима некои интересни канали за гледање
Само држи на ентер и ќе го вчита каналот:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.854
Поени од реакции
8.247
ако е точно ова дека ќе се продаде Пинк 15 ќе ја купат Хрватските Ртл ,а не Германците;)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И шо? Пак раја ќе гледа турски/шпански/венецуелски серии. Ене ви ја Алфа, ниедна таква серија, квалитетна програма, 1% гледаност. Додека Шител и сличните со серија од 5иљади евра праат гледаност по 13-15%. Вреди да се вложува? Не

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ако некаде во Европа постои заостанатост во телевизиските канали и технологии тоа несомнено Македонија е на прво место... Како тоа не ми е јасно стана пракса за ХД да се имитира дека постои ХД технологија еве ги и Сител по истиот терк... За ограничувањата да не зборуваме во Словенија има над 50 балкански канали, неколку оператори имаат и Сител, Алфа, Канал 5, МТВ и секако ХРТ1, 2, РТЛ ние нормално си уназадивме една ХРТ1 да не може да се реемитува е срамно поништувањето на договорот...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Пинк може да пропадне, но тоа не значи дека и Гранд ќе пропадне. И пред некое време читав дека Гранд се спрема да премине у Прва ТВ(поранешна Fox Serbia).

А Пинк без Гранд е сосема друга ТВ, 50% од програмата им е шабанеријата, плус викаа дека овој газдава бил у долгови па најверојатно ќе ја шитне Пинк.

Но, зборот ми е, доколку РТЛ ја купи Пинк и наметне своја стандардна програма, а Гранд премине у Прва ТВ, бидете сигурни дека Прва ТВ (можеби и за сметка на РТЛ) веднаш ќе се најде на понудата на кабелските и iptv оператори... гледаноста диктира, а кај нас се знае за што е најголемиот интерес.

0nline

ЕУ и Нато Антифашист
Член од
8 јануари 2012
Мислења
103
Поени од реакции
58
Можеби ќе ја добиеме првата ТВ со фулл ХД слика .. :rolleyes:

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
:cuc:(y) ФАЛА БОГУ ќе имаме некоја саглам ТВ во Македонија.
Само се надевам дека ќе профункционира како што треба а не како Пинк 15 (срање)
Германските телевизии на чело со РТЛ се најдобрите телевизии со најдобра програма.
Штета што не знам германски инаку само германските ТВ ќе ги гледав :)

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Планови си правите како навистина да ќе се случи тоа.

Во српските медиуми беше објавено дека Пинк не се продава, туку само дел од него. Менување на програмска шема е невозможно кога народот го бара тоа - турски серии и сељачки емисии. Затоа и Пинк е најгледан во Србија, а Сител и Канал 5 кај нас.

P

PewDiePie

Гостин
Ене ви ја Алфа, ниедна таква серија, квалитетна програма, 1% гледаност.
Ако алфа има квалитетна програма.......:pos:

Од секогаш била најдепресивна телевизија на етерот,само таму и порано на мтв ќе видиш филм од 72-ра,реклама од 72-ра,"политички стручни лица"-новокомпонирани of course никој не ги ни чуо ни видео...........мислам депресии е програма,ме асоцираа на пролив уште пред да станат,опозиционен разглас.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
И шо? Пак раја ќе гледа турски/шпански/венецуелски серии. Ене ви ја Алфа, ниедна таква серија, квалитетна програма, 1% гледаност. Додека Шител и сличните со серија од 5иљади евра праат гледаност по 13-15%. Вреди да се вложува? Не
Грешка си сепак,алфа не е со толку квалитетна програма.Браво за тоа што е можеби единствена колку толку неполитизирана,али ако сакаат гледаност треба да градат бренд со квалитетни и скапи филмови.Квалитетна беше а1 на времето пред турските серии,со серии како лост,цси,24 и тн.Ебате еден асален филм не дале на ниедна наша програма,колку уназадивме страшна работа е..Па коа ке ми текне пред 5-6 години ги даваа Троја,Господар на прстените..Алфа нема гледаност ради тоа што народот гледа само турски,туку бидејки нема ни со што да привлече гледаност на оние кој не гледаат.

P

PewDiePie

Гостин
[quote="Dimitar171, post: 4768391, member: 50881"Алфа нема гледаност ради тоа што народот гледа само турски,туку бидејки нема ни со што да привлече гледаност на оние кој не гледаат.[/quote]
Точно така јас не гледам турски серии ама ни на крај памет нема да ми дојде алфа да пуштам.

А1 беше поим за квалитет кај нас порано,после се исполитизираа и се самоуништија,тоест ги уништи газдата.

Нас ни фали телевизија како хрватска Нова,ее тоа беше телевизија.

Штета што ја укинаа кај нас,а нема кој да дојде барем блиску во квалитет со нив.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
А1 секогаш беше делумно политизирана,ги уништи тоа што Велија профитот од а1 си го вложуваше у разни бизниси,партии и весници кој не беа профитабилни(бесплатни беа)само за политичка моќ.Последните години а1 не беше ни сенка од она порано..А сепак ми беше уклучено цело време од навика :D Штета стварно,бидејки а1 ги притискаше другите телевизии како конкуренција..И они носеа добри ствари.Сеа на тоа ниво не се враќаме никогаш според мене..

Kajgana Shop

На врв Bottom