РТЛ влегува во Македонија

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Прво нека рипнат, па ќе викаме ОП.

Турбо срања од калибарот на Grand Show, Zvezde Granda и сл. многу веројатно е дека ќе опстојат и дека ќе продолжат. Дали на Пинк, РТЛ или некој трет канал, не е важно, а и не ме засега многу најискрено.

Најмногу ме интересира што би направиле RTL како телевизиска понуда во Македонија. Е тоа кога ќе го видам, тогаш ќе коментирам. Дотогаш, се е излишно, а Пинк 15, К-15, А2 и слични телевизии на нив ќе бидат место за новопечените македонски ѕвезди од калибарот на Рубинчо Благадуша, Андријана Ацевска, Татјана Стефановска (овие двете ми се сограѓанки, срам ми е да признам). А јас таква телевизија не гледам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.225
Ќе избегаат и тие за десетина години, слично на WAZ. Инаку не очекувам ништо ново во програмската шема. Нормална комерцијална телевизија која ќе гледа да направи што е можно поголем профит.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Да сум Лаплас... би ми се стресле малце... нозете. :)

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
РТЛ телевизија оди има во Хрватска 3 канала РТЛ, РТЛ плус и РТЛ 2, Унгарија РТЛ клуб и мислам во Романија, за другите западноевропски земји да не збориме. Дека нешто позитивно ке се случи во програмската шема што ја има ПИНК тв не верувам, сепак тие телевизии се прилагодуваат спрема пазарот и државата каде што се емитува. Сакам да кажам дека нешто спектакуларно нема да се случи.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Хаха па за џабе ли тој ја продава, како што е популарна сигурно се работи за голем бизнис.И онака кај нив не се задржуваат повеќе од година две новите пеачи, си ги командува господата како сака.Се е тоа едно голема ПЕРАЛНА НА ПАРИ.
Убаво кажа пријателот погоре, каква програма ќе даваат доколку влезе Ртл,германска што не ја разбираме.:гомце:Ако не си направиме сами, тешко дека од други ќе го добиеме тоа.

M

Mario Gómez

Гостин
РТЛ групацијата е најголема телевизиска куќа во европа. Имаат програми низ многу држави, а пример за добра телевизија е хрватската РТЛ, мислам дека имаат слични програми, на пример во исто време одеа "аларм за кобра 11" и на германската и на хрватската, е сега секако ќе треба наши новинари, уредници и техничари да работат, што секако ќе влијае на квалитетот. Посебно за спорт ќе кажам, со германците нит можит да се споредуваме, а и хрватските телевизии се многу напред.

хинт; професионалното коментирање на европското, и непристрасно фер коментирање, наспроти конспираци теориите дека цела ЕХФ е против нас и треба да дадеме гол quotes.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Before

After

Koa би бирал, второво ми е посекако подобро.
Башка ќе има реклама за Харибо, Милита, Милка, Смартис.

И бесценетиот момент: Heute im RTL!!! (рандом супер филм)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
И бесценетиот момент: Heute im RTL!!! (рандом супер филм)
Лошото е ако е титлуван на било кој јазик, да го слушаш Димче Мешковски/Сашо Коцевски/Тони Михајловски како Сталоне, а не вистинскиот негов глас ти е исто како склерозен старец пие виагра, цело време му е дигнат ама заборавил да го користи.
А на РТЛ и те како се титлувани филмовите на германски, незнам за други земји ама кога ја гледав германската, го гледаш Шварценегер со германски глас одма мењаш канал

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Лошото е ако е титлуван на било кој јазик, да го слушаш Димче Мешковски/Сашо Коцевски/Тони Михајловски како Сталоне, а не вистинскиот негов глас ти е исто како склерозен старец пие виагра, цело време му е дигнат ама заборавил да го користи.
А на РТЛ и те како се титлувани филмовите на германски, незнам за други земји ама кога ја гледав германската, го гледаш Шварценегер со германски глас одма мењаш канал
Симпсонови на германски: ХУмар моментот наместо Хомер. Ебго отиде хуморот у вода. Ама па смешно ми е коа има српски филм пун со сочни глаголи - и глеаш типот отвара затвара уста - јеботе цел говор да држи а синхронизирано е со едно зборче - Шајсе!. It`s just killing me.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
ТОП, одлични вести, свака част, конечно нешто добро на телевизија.

[spoiler/]

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
германска програма која ние не ја разбираме... :|
глупости... само да се пишувало, бреееееј..
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 17:45 ---
дали некој од вас видел ртл хрватска? дали и таму се филмовите надсинхронизирани со германски врз оригиналот, па после титлувани на хрватски?
ртл телевизија е професионална телевизија, не балканска заебанција од типот пинк/шител/анал5/а2/едо/шутел..
ако се ртл ги купи сите телевизии и го стави на нив своето ЛОГО, очекувајте топ телевизија. и каков е тој муабет дека ако останат нашите продуценти и камермани ќе падне нивото на ртл на она што го знаеме од начите никакви телевизии. лошите продуценти и камермани од мк нема да ја расипат телевизијата, напротив...

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.836
Поени од реакции
10.269
RTL ne e losa vo Germanija. Ima zabavni emisii za talenti (DSDS, Supertalent), po nekoe reality show, filmovi i takvi stvari. Vesti i politika se svedeni na nula, za zal i sport. Spored mene Pro7 e podobra so seriite (Simpsons, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother itn) i davaat podobri filmovi za vikend. RTL 2 od druga strana e edna od najcudnite televizii sto gi imam gledano - semejni karanici bez prekin. Koga i da vklucis RTL2 ima asocijalni luge sto vreskaat. Barem onaa emisijata so menuvanje zeni e daleku pointeresna od balkanskite, plus ima i dosta interesni emisii za tabu temi.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Ако ја пресечат Пинк во коренот на своето зло, добро е.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.584
Поени од реакции
87.913

Незнам дали уште се дава оваа емисија, цели 2 часа само вакви клипови ти даваат. Мислам дека секој петок идеше на RTL, па потоа ја префрлија на Super RTL ( оваа е посебна само за деца ) (y)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.945
Поени од реакции
16.269
Да сум Лаплас... би ми се стресле малце... нозете. :)
Oд што?
РТЛ Хрватската не е ништо повеќе од нашите телевизии кои се моментално во Македонија, порано беше тоа да ја имаш во програмска шема една телевизија како РТЛ (зборам за оваа хрватската..), сега и кај нив многу работи се сменија, и не се толку атрактивни како што беа порано.
Можеби за нијанса подобра е од некои наши телевизии, ама додека се пробие на пазарот во Македонија ќе поминат бааѓи години, прво треба во Србија да набие популарност, па после во Македонија.
Сепак супер ќе биди ако имаме една оваква телевизија и во Македонија, не сум против ама баш ич.
Моментално во Хрватска имаат три телевизии РТЛ, РТЛ 2 и РТЛ Плус, и сите добро котираат.
И немојте да мислите дека ќе го сменат скроз концептот на една Пинк. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom