Еве за сите кои сакаат да се занимаваат со пчеларство книги за симнување
А пасвордот кој е?
Еве за сите кои сакаат да се занимаваат со пчеларство книги за симнување
pcelarenjeА пасвордот кој е?
pcelarenje
А ако и порај тоа пак некоја те боцне, на кој ке се жалиш тогаш?ДОбро значи ова пчеливе се напаст комшија чува у двор и лом праат си иам 1000 трауми ногава ми е буре вчера две пчели наеднаш ме укасаа. ДАј кажете кај да пријавам диво пчеларство , пошо законот наложува пчели да се чуваат 5 км од населено место ФАЛА
абе чоек глеам ништо корисно не си пишал горе само тролаш , човекот има 10 сандаци на 100 метри од мене еба*о не ми кажувај ти мене дрва, вечер ламба не можам да упалам од пчелиА ако и порај тоа пак некоја те боцне, на кој ке се жалиш тогаш?
Незнам дали си запознаен но пчелите одат и до неколку километри за да берат храна, така да ...
Искрено ако сандаците во кои ги чува не се ептен во непосредна близина до тебе( мислам на неколку метри) немаш потреба да драматизираш. Јас во дворот имам цветно дрво, а во моја близина во радиус од неколку километри нема пчели, па кога цвета цело дрво зуе од пчели како некој во дворот да ми ги има ставено сандаците. Па сега размисли и види каде е проблемот.
Незнам што да ти речам, изгледа комшијата твој чува некој посебен тип на пчели, некој ноќен вид можеби.абе чоек глеам ништо корисно не си пишал горе само тролаш , човекот има 10 сандаци на 100 метри од мене еба*о не ми кажувај ти мене дрва, вечер ламба не можам да упалам од пчели
И таткоми накај паланка носи на паша.Поточно кај ги носиш.ме интересира како поминавте оваа година со багремовата паша, јас пчеларам во Крива Паланка и има доста приноси на мед , колку за споредба на 9 кошници ставив 11 спратови (медишта) и се е полно , како е во другите краеви на Македонија
стационарно пчеларам село . Осиче има во близина на 500 метри неколку хектари со багремИ таткоми накај паланка носи на паша.Поточно кај ги носиш.