Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Мене не ми е јасно зошто треба погребите на децата да ги ставаат на социјалниве мрежи, тоа ли е вкусно да слушаат кај што луѓе живи умираат по своите чеда. Беда.

Taткото на пукачот од Младеновац починал денес од срцев удар. Калашот е 99% негов, со кој беа убиени сите.

Многу агресивен стрес и страв. Овој пак издржал 2 дена, има случаеви и за минути/секунди кога се умира. Пред неколку дена гледав језив документарец за 11 септември нападот на кулите во Њујорк во 2001 год. Луѓето шо биле заробени на горните спратови од преголема неиздржлива температура скокале од зградата, и 70% од нив умреле од срцев удар уште пред да удрат во бетонот.

Мозокот праќа некои сигнали дека е готово нема никаква опција за опстанок, и се гаси виталниот орган за живот. Неможеме ниту да замислиме како се осеќал татко му на овој идиотот, буквално никаков облик на живот не преостанува за него. Во негова ситуација јас би си свирнал куршум пред срцевиот удар да ме стигне.

Поголема глупост од ова не постои, нема евулутивен аспект кај човекот у таква смисла у најмала рака.

Kako sto rekov , predlaboka tema i ne e za forum. Samo ke dodadam, bez tie elementi voopsto ne bi postoela zaednica. Zaednicata bila klucna za prezivuvanje. Tie elementi se covecka priroda i vo podlabok smisol. Bez neguvanje na tie elementi nastanuvaat poteskotii so adaptacija, koja e izvor za golem del mentalni i duri i fizicki narusuvanja....

Не знам кој е автор, но интересен агол:
,,И то што преузимате колективну кривицу, и то вам је америчка култура (virtue signaling); и то што ћутите и позивате на молитву - и то вам је оно што сте научили на америчкој мрежи од Амера (thoughts and prayers
1f64f_1f3fb.png
); и то што палите свеће по улици уместо у цркви и што одајете почаст на улици, и то вам је америчка култура (rest in peace dear angel); и то што ће се ускоро држати јавне комеморације преминулих где ће се причати о њиховим врлинама и детаљима из живота, и то вам је америчка култура; и све што гледамо на телевизији, од вести, филмова па до ријалитија, квизова и шоу програма, цео новији концепт, и то вам је стигло из Америке; и шопинг "молови" и Халовин и цео тај хајп је америчка култура; и та огледна школа за "елитну" децу, и то је амерички изум; и цео инцидент је америчка култура; и коментари деце на мрежама (који су свакако пола на енглеском), и то је америчка култура. И то што вам деца живе од и у друштвеним мрежама, и то вам је америчка култура. Ми смо американизована нација. Народ са хиљадугодишњом културом копира и преузима културу државе старе 200 година, која је највише убила туђе деце широм света, укључујући и српску. И то што ниједан министар није већ поднео оставку, и то је америчка култура. Немамо ми И од Истока. Ми смо мали Американци.

Кои црни дарк сајтови бе човек?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Сајтови каде што имаш работи што нормален човек не треба да помисли да ги чита, гледа а и да помисли да креира такви сајтови.

Спомна во предлозите првото обраќање Вучиќ за ваквиот тип сајтови дека ќе се забранат.

10. Zabrana pristupu darknetu i sličnim sajtovima koji sadrže savete o ubistvu i nabavci oružja i narkotika

Последно уредено:
Сајтови каде што имаш работи што нормален човек не треба да помисли да ги чита, гледа а и да помисли да креира такви сајтови.

Спомна во предлозите првото обраќање Вучиќ за ваквиот тип сајтови дека ќе се забранат.

Јас знам што е дарк веб немај гајле, само незнам како ги поврза и ти и Вучиќ дарк веб со целава ситуација. Прво нека почнат од нивните локални дарк веб гомна од филмови и тв канали.

Јас знам што е дарк веб немај гајле, само незнам како ги поврза и ти и Вучиќ дарк веб со целава ситуација. Прво нека почнат од нивните локални дарк веб гомна од филмови и тв канали.

Вучиќ го спома зата и го пишав.

А ако мислиме на игри и филмови со оружје и насилство треба во цел свет да забрани се што е со насилство во кинематографијата. Да нема воопшто акциони, хорор и таков тип жанр серии и филмови па и стрипови, книги...

И да се забранат пак народот наоѓа начин како да ги гледа. Пример ти е пиратеријата за видео содржини, софтвер нелегално користење колку и во светов да е забранувана пак се наоѓа решение луѓево да ја пласираат знаејќи дека кршат права.

Не знам кој е автор, но интересен агол:
Да се надоврзам ако не е проблем иако е малку офф топик а аголот е сличен...

,,На Западу је немир. Тај немир створила је машта учених западњака, која их је љуто заварала. Машта им је поништила сва решења, којим су живели у миру преци њихови, и сва праискона питања отворила поново као рашчешане ране. Због тога је на Западу све постало питањем, и све стављено под питање: и Бог и душа и морал, и брак и породица, и друштво, и држава, и овај свет и онај свет.

Све је само питање и питање: питање лично, питање социјално, питање државно, питање морално, питање економско, питања, и питања и само питања. Ниједно питање западна наука није решила. Јер је западна наука челична четка у рукама антихриста, четка што раздире старе ране и отвара нове.

И јер је западна наука позвана од крвника људског, господара ада, да створи немир, многоструки немир, на свим линијама немир, како унутра у човеку, тако и у свим круговима друштвеног живота.
И заиста, господар ада створио је помоћу лажне науке немир на Западу, нечувен у историји људској.

С немиром западњак леже, с немиром устаје. С немиром вечера, с немиром руча. С немиром се побратимио па говори: немир је прогрес, немир је култура, немир је еволуција, немир је живот. Измирио се с немиром Запад, и потурио је своју грбину да га немир шиба својим бичем изнутра и споља, по души и по телу, а он да говори: хвала, тако и треба, то води миру, то води срећи човечанства! Измирио се Запад с немиром и кукавички ласка немиру само да би под његовим наукама продужио за који месец или за коју годину егзистенцију.

А Балкан? Православни народи уопште, који су између Истока и Запада, а Балкан нарочито, мора се уздићи изнад лажног мира Истока и језивог немира Запада;
изнад источне философије која мисли да је решила сва питања, и
изнад западне науке која сама признаје да је све ставила под питање и да није решила ништа.
Балкан мора бити испуњен миром који превазилази разум људски, миром који је Христос дао својим апостолима говорећи: мир свој дајем вам; миром који значи радост и љубав и живот. Речју, миром који је Богу и од Бога.

Пет стотина година грцао је православни Балкан у ропству и није очајавао. Кад је у слободи обрисао замагљене очи од суза и погледао по Истоку и по Западу, видео је очајање на обе стране: на Истоку очајан мир а на Западу очајан немир. Здрав човек нашао се између два болесника.

Да ли ће се Балкан заразити од једног или од другог очајника, или ће устати да дода лекове и послужи обојици на њиховој болесничкој постељи, то је загонетка пред њим, то је његов сфиникс.
А ми се молимо Христу Богу за Балкан, да се уздигне изнад очајног мира Истока и очајног немира Запада, изнад демонијачне философије Истока и демонијачне науке Запада. Сада и од сада и на век века да буде – изнад Истока и Запада. Амин. ” (владика Николај)

Пет стотина година грцао је православни Балкан у ропству и није очајавао. Кад је у слободи обрисао замагљене очи од суза и погледао по Истоку и по Западу, видео је очајање на обе стране: на Истоку очајан мир а на Западу очајан немир. Здрав човек нашао се између два болесника.

Пред само триесетина години се вршеа најразлични геноциди на православниот и мирољубив Балкан, ама слабо меморијата изгледа.
Да ги собереш тогаш на метар квадратен здрав во мозокот нема да најдеш човек, ама сега биле монструми.
Ах бе Балкане...
Пред стотина години освен бомби и пушки за ништо друго не знаеле, ама добри во душа биле...

Гледам вести на РТС, зборуваат за тоа како ќе продолжи животот за учениците и наставниците во школото Рибникар.

Туку, веќе ништо не зборуваат за извршителот на убиствата, Коста К.? Што со него? Разбравме дека не го фаќа законот, нема да има судење, кај и да е ќе го пуштат дома (татко му 30 дена притвор ќе си одлежи, значи повеќе од Коста), ама што со детето? Ќе продолжи ли да живее во Белград? Ќе го вратат ли во школо? Во кое школо? Кои се тие деца што ќе се согласат да одат на часови со него?
Веќе имаше интервју со комшиите негови кои рекоа дека се плашат веќе од него, утре може комшиите да ги пука, и не знаат како да се однесуваат ако го сретнат.

Не би исклучил можност некој од роднините на убиените да го реши доколку е на слобода.

Пред само триесетина години се вршеа најразлични геноциди на православниот и мирољубив Балкан, ама слабо меморијата изгледа.
Да ги собереш тогаш на метар квадратен здрав во мозокот нема да најдеш човек, ама сега биле монструми.
Ах бе Балкане...
Пред стотина години освен бомби и пушки за ништо друго не знаеле, ама добри во душа биле...
Да во право си..и ја сум за тоа пред да се напише нешто да се уклучува мозокот..најголемиот геноцид на балканот(тотален телесен и духовен) се дешава последниве 20 и кусур години после наводните геноциди...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom