Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Во Англија имаше случај на две 11 годишни деца како садистички се изживувале врз едно дете кое умрело како последица на тоа што го врзале за шините коа доаѓал возот.
Ги шибнаа по 20 години и ги преселија во некоја недојдија во Шкотска со променет идентитет и за цел живот ќе бидат on licence како што велат таму.
Како може 13 годишњак да не одговара не ми е јасно. Како ќе го пуштат да се шета по Београд, па може да му дувне повторно да убива...

Eве вака:

1683390100981.png

1683390152771.png

Eве вака:

Па нормално како ќе каже.. Му фршти главата као прво уште не знае кај се наоѓа

Rabotata nit me ljubis, nit me drugom dajes. Niti smeat roditelite da gi vospitaat kako sto e red, ali smeat i ke odgovaraat za postapkite na nivnite deca. I aj sega trgni mu NZS.
Mozebi treba da se donesi zakon kade roditelot ke potpisi dokument deka se soglasuva negovoto dete da se sudi kako vozrasen ako negovoto dete go tretira kako vozrasno a ne kako dete, pa ko voli nek izvoli.
P. S treba da postoi i opcija da roditelot, roditelite, staratelot da mu dadat soglasnost na drzavata deteto da se sudi kako vozrasno vo zamena za namaluvanje na nivnata odgovornost kako roditeli, starateli na maloletno lice koe napravilo krivicno delo. Znaci ne da dobijat imunitet kako roditeli tuku da im se namali kaznata sto bi ja dobile ako dozvolat deteto da se sudi kako vozrasno.

Вучиќ сакал смртна казна да врати, само му рекле дека они и Белорусија би биле со смртна казна па се откажал.

Vlade, srekja nasha sho tebe nikoj ne te prashuva kako treba da stojat rabotive.

Zosto e najdobro?
Tamu ajde laicki ke napisam, ne go resavaat korenot na problemot tuku gi tretiraat posledicite.
Toa ti idi nekako kako da ostavis goli zici od instalacija vo gradinka, da ne gi saniras, taka da sedat na dofat na site no da im obezbedis besplatno zdravstvo na deca udreni od struen udar. Kao ete sredeno e. Dete ke odgovara ko za vozrasen. Ako se vekje do tolku togas neka im dadat pravo na glas na decata, zosto da mora da napolni 18 ili 21 godina. Neka im dadat vozacki na 5 godini. Neka ja trgnat zabranata za seks so maloletni so polnoletni. Cim ovie pred zakonot se tretiraat kako vozrasni koga ke napravat belja togas pretpostavuvam gi tretiraat kako svesni za posledicite od nivnite postapki. E sega svesni se ili ne se ? Maloletni se ili ne se. Sozreani se ili ne se? Nemozi i ne treba za edno da se svesni, za drugo da ne se. Malce bezveze e.
Ако ја банализираш така работата, да треба да е така. По твоево напишано испаѓа дека децата таму за се одговараат како возрасни, што е неточно, туку само за некои екстремни ситуации како оваа. Таков закон е потребен за да државата има заштита во вакви екстремни и екстремно ретки случаи. Во вакви случаи не смее да се остави простор, една ваква личност која на 13 години извршила незапамтен масакар во светски рамки, да има било каква шанса да се врати назад во оптеството, да биде повторно меѓу луѓе. Живо суштество, без разлика дали има 5, 15, 50 години, кое може без проблем да ликвидира онака деца, нема што да бара назад помеѓу луѓе. Нормално дете на 12-13 години кога ке види крв, некоја повреда, се потресува, не останува рамнодушно, а камо ли да може вака да ликвидира други деца, а да нема апсолитно никаква емптивна реакција, каење, па уште и да каже дека му е криво што не ги убил сите.
Што се однесува до решавање на коренот на проблемот. Тоа мора да биде апсолутна точка број еден, но секако ваков закон би бил само еден вид додатна заштита во екстремни случаи.

Zosto e najdobro?
Tamu ajde laicki ke napisam, ne go resavaat korenot na problemot tuku gi tretiraat posledicite.
Toa ti idi nekako kako da ostavis goli zici od instalacija vo gradinka, da ne gi saniras, taka da sedat na dofat na site no da im obezbedis besplatno zdravstvo na deca udreni od struen udar. Kao ete sredeno e. Dete ke odgovara ko za vozrasen. Ako se vekje do tolku togas neka im dadat pravo na glas na decata, zosto da mora da napolni 18 ili 21 godina. Neka im dadat vozacki na 5 godini. Neka ja trgnat zabranata za seks so maloletni so polnoletni. Cim ovie pred zakonot se tretiraat kako vozrasni koga ke napravat belja togas pretpostavuvam gi tretiraat kako svesni za posledicite od nivnite postapki. E sega svesni se ili ne se ? Maloletni se ili ne se. Sozreani se ili ne se? Nemozi i ne treba za edno da se svesni, za drugo da ne se. Malce bezveze e.
Владе, многу наивен настап од тебе…

Па зар до сега не знаеше дека овие што не учат демократија, мулти-културализам, западни вредности, и инклузија… Ја немаат ратификувано Конвенцијата за права на детето!?

195 членки на ОН вклучувајќи ги и злобните руси, Пакистан, Камбоџа, Сиера Леоне, па дури и една Северна Кореа ја имаат ратификувано!! Единствени две земји во светот што одбиваат да ја ратификуваат се УСА и Сомалија!! (ете изгуглај ако не ми веруваш!)

До 21 година не смеат да ти продадат алкохол во “земјата на слободата”, но затоа пак можеш на 18год. да се пријавиш во војска, и да одиш да убиваш жени и деца по сите краеви на Светот!

Што не е јасно? :toe:

И со вакви инцели се расправам во другана тема за Воук и Канцел култура!!Кај што еден ментал те убедува како било убаво што децана во Америка ги кастрирале, и на свој избор самите деца си ставале хормонални терапии и лични заменки!! Али УСА разбираш! Ние сме племе, а треба да учиме од нив!!.

После сето ова што се деси во Србија отворена е петиција за затворање на Pink и Happy телевизија.

После сето ова што се деси во Србија отворена е петиција за затворање на Pink и Happy телевизија.
:pos: :lolzz: Ме изнасмеа…

Па побрзо ќе се откажат од Косово него ли од Пинк!

Vlade, srekja nasha sho tebe nikoj ne te prashuva kako treba da stojat rabotive.
Kaj tebe gledam na red se ceka za da te prasaat nesto.
Odi setaj gi djukelite ziti mene, ne izigravaj zlostavuvan tinejder.
Автоматски споено мислење:

Владе, многу наивен настап од тебе…

Па зар до сега не знаеше дека овие што не учат демократија, мулти-културализам, западни вредности, и инклузија… Ја немаат ратификувано Конвенцијата за права на детето!?

195 членки на ОН вклучувајќи ги и злобните руси, Пакистан, Камбоџа, Сиера Леоне, па дури и една Северна Кореа ја имаат ратификувано!! Единствени две земји во светот што одбиваат да ја ратификуваат се УСА и Сомалија!! (ете изгуглај ако не ми веруваш!)

До 21 година не смеат да ти продадат алкохол во “земјата на слободата”, но затоа пак можеш на 18год. да се пријавиш во војска, и да одиш да убиваш жени и деца по сите краеви на Светот!

Што не е јасно? :toe:

И со вакви инцели се расправам во другана тема за Воук и Канцел култура!!Кај што еден ментал те убедува како било убаво што децана во Америка ги кастрирале, и на свој избор самите деца си ставале хормонални терапии и лични заменки!! Али УСА разбираш! Ние сме племе, а треба да учиме од нив!!.
Opsto bese napisano, ne strogo za tamu.
Ako go tretiras kako vozrasen togas i neka ima odgovornosti kako vozrasen.

Kaj tebe gledam na red se ceka za da te prasaat nesto.
Odi setaj gi djukelite ziti mene, ne izigravaj zlostavuvan tinejder.
Isto ko tebe Vlade pa vikam cim sum nebiten da ne se ni trudam novi predlog zakoni da davam. A i ti pa se meshash kaj sho ne te biva.. kaj ti za deca i roditeli... odi covece broj mesecno kolko novi livadarki ima.. mozda na nekoj kje mu se najde....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom