Ич, ама ИЧ не жалам по пубертетот...Here's the story:
Еден прекрасен сончев ден
pos2
наеднаш се сетив дека се повеќе време поминувам пред огледало и дека се анализирам како изгледам (не дека имаше нешто за анализирање
), лицето ми се преполни со “нешта“ што постарите тетки ги нарекуваа акни (мене искрено не ми сметаа многу, одвреме навреме ми пукаше филмот оти сите ме прашуваа што ставам на лицето па ми станало -такво-)...почнав да се извишувам наеднаш МНОГУ, да ми растат градите (срам ми беше да носам тесни маички, што кај денешниве деца е реткост), почнав да се смеам како љуткава и непрекинато и да ги слушам тетките околу мене како ја објаснуваат мојата неконтролирана смеа со зборовите “во пубертет е„...
Си се дружев само со една другарка (до ден-денес си живееме и слатко се смееме на нашите “бубачки во глава„) и не комунициравме многу со тие околу нас, најфазон ни беше муабетот која прва почнала да носи градник, односно на која прва и дошло, а богами и ова машкиве не приметуваа...
Во друштво бев многу молчалива, пред женските пријателки многу дрдорлива, досадна, збесната, дома бев краен мрчатор и борец за тинејџерските права (леле мајко, кај ми бил паметот?) и воглавно сите мои “несовршености„ беа објаснувани со терминот пубертет, па јас само одвај чекав да помине за да видам како е животот во “непубертет„...Среќа што ја имав мајка ми како медицинско лице и трпелив родител-претставник од женска страна да ми ги објасни сите мои испади, па го поминав како-така...
Стварно не ми недостига периодов, воглавно предиод на премин (транзиција-хаха) ни ваму, ни таму, што вели Britney - Not a girl, not yet a woman -, не можеш да си најдеш соодветна облека, детскиве игри не ти се играат, возрасните не те примаат во нивно друштво, се што ти преостанува е - да чекаш да пораснеш
...Само жалам на тие денови со непрекината смеа за секакви глупости...ама добро пак ме фаќаат одвреме навреме, така да ОК е :wink:
Ама, старите викаат преку леб погача нема, па јеби га, ова ти е некој pass over што мора да се помине :jaj: