Психопатија - Дали голем процент од луѓето се психопати ?

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Еве еден прекрасен документарец за психопатите.

dobro sheker, zejtin. :D Cigarite se stetni i za pushachot i okolinata zatoa se deviantni. :D

ооооо ти море, читаш ли за што јас пишувам, одговорив на еден пост што беше поставен пред мене, мислам дека сум јасна, да не кажам во право. Како да го читаш тоа што тебе ти одговара за да докажеш некоја поента што нема врска со темава. Никаде не спомнав дека димот од цигарите е корисен, лелеле не ми се верува на кое ниво на интелегенција налетав тука. Извини за ваквиот пост, ама јас не можам да укапирам како после 100 објаснувања, пак мелеш за нешто што ниту сум го напишала, ниту го мислам. Друг пат кога сакаш некому да му ги извртиш зборовите, не го цитирај барем, попаметен ќе излезеш. Ајде поздрав!

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Јас не јадам хамбругери :vozbud:. Се обидов во мојот пост јасно да напишам, али ајде за тебе уште еднаш. Некој пред мене спомна дека пушењето е девијнантно само по себе затоа што самиот пушач се уништува, и кога не ги загадува другите со димот, аналогно на тоа напишав и дека одредена храна е подеднакво штетна за самиот тој што ја конзумира. И да ми пречи кога некој јаде хамбургер до мене, смрди ужасно, ме тера на повраќање :jaj:
Кога некој купува кутија цигари, на нејзе има напишано дека цигарите се штетни за него и околината/убиваат полека но сигурно/прдизвиукуваат болести итн.
И кога не пишуваше на нив, луѓето беа информирани за последиците од пушењето.
Затоа, се смета за девијација, објаснив и во другите постови ама ај.
Наводно, пушачите намерно си го кратат животот.

Што се однесува до другите работи што ти ги наброја, односно храната, не можеш да ја ставиш во ист кош со цигарите затоа што со храната внесуваме витамини, протеини, белковини, масти и што шо ли уште не, мну дава топлина на телото и сл.
Точно е дека одредена храна нема ништо од горенаведеното и служи само за затоплување на организмот, но луѓето мора да се хранат за да преживеат. На храната не пишува дека е штетна, нема кампањи против храната, така што со храната никој не се убива намерно.
Во тоа е разликата.

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Кога некој купува кутија цигари, на нејзе има напишано дека цигарите се штетни за него и околината/убиваат полека но сигурно/прдизвиукуваат болести итн.
И кога не пишуваше на нив, луѓето беа информирани за последиците од пушењето.
Затоа, се смета за девијација, објаснив и во другите постови ама ај.
Наводно, пушачите намерно си го кратат животот.

Што се однесува до другите работи што ти ги наброја, односно храната, не можеш да ја ставиш во ист кош со цигарите затоа што со храната внесуваме витамини, протеини, белковини, масти и што шо ли уште не, мну дава топлина на телото и сл.
Точно е дека одредена храна нема ништо од горенаведеното и служи само за затоплување на организмот, но луѓето мора да се хранат за да преживеат. На храната не пишува дека е штетна, нема кампањи против храната, така што со храната никој не се убива намерно.
Во тоа е разликата.
Па тоа е уште пострашно што на храната не пишува ништо. И не е точно дека ја јадеме храната да преживееме. Постои храна која ја јадеме да преживееме и тоа е точно, но постои (е таа е онаа што најчесто се конзумира) и храна која ни помага да си го скратиме животот. Од друга страна не си во право дека луѓето не знаат која е здрава храна. Тоа се само оправдувања. Секој кој може нормално да функционира знае што е добро, а што не е да се јаде. Што е однесува до делот за витамини, верувај дека во таа нездрава храна нема да најдеш ни еден процент од потребната дневна доза која ни е неопходна за здравјето. И да не постои ни една кампања за здрава храна, а добро знаеш дека постојат мал милион, секој знае каква реакција има во организмот после свежа салата, а каква после хамбургер. За на долги стази не сакам ни да правам муабет. Сите добро шнаеме што е и како е, но ете ти пак ке одбереш да веруваш во она што толпата го смета за најбитно, и така овој мој пост за тебе ќе биде уште една провокација, а можеби и не. Верба мора да постои инаку зато и би пишувала :smir:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Па тоа е уште пострашно што на храната не пишува ништо. И не е точно дека ја јадеме храната да преживееме. Постои храна која ја јадеме да преживееме и тоа е точно, но постои (е таа е онаа што најчесто се конзумира) и храна која ни помага да си го скратиме животот. Од друга страна не си во право дека луѓето не знаат која е здрава храна. Тоа се само оправдувања. Секој кој може нормално да функционира знае што е добро, а што не е да се јаде. Што е однесува до делот за витамини, верувај дека во таа нездрава храна нема да најдеш ни еден процент од потребната дневна доза која ни е неопходна за здравјето. И да не постои ни една кампања за здрава храна, а добро знаеш дека постојат мал милион, секој знае каква реакција има во организмот после свежа салата, а каква после хамбургер. За на долги стази не сакам ни да правам муабет. Сите добро шнаеме што е и како е, но ете ти пак ке одбереш да веруваш во она што толпата го смета за најбитно, и така овој мој пост за тебе ќе биде уште една провокација, а можеби и не. Верба мора да постои инаку зато и би пишувала :smir:
Можеш да не пушиш зашо тоа е избор.
Не е нешто што природно ни е потребно за разлика од храната.
Оди кажи им на децана у Африка дека хамбургерот е штетен и дај им салата. Не можеш да живееш без храна, а без цигри можеш.
Има кампањи за здрава храна, ама нема кампањи против храна. А и нема капмањи за здрави цигари.

Ја не велам дека не си во право зашто си, внесуваме во организмот се и свашта и се чудиме од каде сите болести. Ама цигарите се сосема нешто друго. Не можеш да споредиш.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Можеш да не пушиш зашо тоа е избор.
Не е нешто што природно ни е потребно за разлика од храната.
Оди кажи им на децана у Африка дека хамбургерот е штетен и дај им салата. Не можеш да живееш без храна, а без цигри можеш.
Има кампањи за здрава храна, ама нема кампањи против храна. А и нема капмањи за здрави цигари.

Ја не велам дека не си во право зашто си, внесуваме во организмот се и свашта и се чудиме од каде сите болести. Ама цигарите се сосема нешто друго. Не можеш да споредиш.
Има и цигари без никотин ама цената им е висока,плус не ствараат зависност а преку зависноста има и поголема потрошувачка и профит и поголеми даноци се собираат...кои одат во џебовите на политичарите (психопати по дефиниција,паразити,немаат емпатија,немаат многу емоционални особини кои ги дефинираме како човечки) кои потоа во име на нашето здравје носат закони за поголеми даноци кои повторно одат во нивен џеб и така во круг...
А за храната...не се живее без неа ама колку е реално да се храниме сите со органска храна е прашање...на цената...:vozbud:

А еве одна дефиниција...

They look human.
Sweat, bad breath, everything.
Very hard to spot.
Parasites are out there.
They are amongst us.
Have been for a long long time.
They cannot be bargained with.
They cannot be reasoned with.
They do not feel pity, or remorse or compassion.
And they absolutely will not ever stop.
Until we are sucked dry and dead.
:vozbud:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Има и цигари без никотин ама цената им е висока,плус не ствараат зависност а преку зависноста
Зависноста од цигарите е психичка.
За никотинот да излезе од клетката му се потребни 24 саати, после си чист.После тоа време ти работи желбата и мозокот дека без цигара ќе се деси нешо страшно.
За да ја прекинеш зависност од храна (благо на пр.) на мозокот му се потребни 24 дена за да го заборави вкусот, така што реално не ти треба тој вид на храна, туку психички си зависен.

Забегавме од темата многу.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Хммм..не знаев ама изгледа и јас сум психопат:vozbud:
Како и да е,не може врз површинско штиклирање на горенаведените карактеристики да се дојде до заклучок дека една личност е психопат.Патем ,заклучокот дека некој воопшто ги поседува овие симптоми најчесто доаѓа после неговото дејствување,за пример ќе го земам Фрицл,дури после децении беше окарактеризиран како психопат,пред тоа никој не забележал ниту еден симптом дека човекот не е во ред.
Во едно сум сигурна без да го прочитам првиот пост и тоа штом некој ми го спомене зборот психопатија,а тоа е дека човековиот разум и дејствување се конструирани да функционираат во нормални природни услови,тоа значи дека човекот е здраворазумско суштество во најголем период од животот поради фактот што не е предизвикан до крајни граници односно не е нападнат,да се изразам така.
Доколку реално се создадат услови најголемите човекови стравови да се реализираат односно личноста психолошки е притисната до ѕид,човек се збогува со здраворазумско однесување и дејствува како сопствено антитело и се заштитува.
Но да напоменам ова се однесува на мнозинската маса која функционира сосем нормално секојдневно(т.е оние погоре споменати 90%).

I

Intex

Гостин
Хммм..не знаев ама изгледа и јас сум психопат:vozbud:
Како и да е,не може врз површинско штиклирање на горенаведените карактеристики да се дојде до заклучок дека една личност е психопат.Патем ,заклучокот дека некој воопшто ги поседува овие симптоми најчесто доаѓа после неговото дејствување,за пример ќе го земам Фрицл,дури после децении беше окарактеризиран како психопат,пред тоа никој не забележал ниту еден симптом дека човекот не е во ред.
Во едно сум сигурна без да го прочитам првиот пост и тоа штом некој ми го спомене зборот психопатија,а тоа е дека човековиот разум и дејствување се конструирани да функционираат во нормални природни услови,тоа значи дека човекот е здраворазумско суштество во најголем период од животот поради фактот што не е предизвикан до крајни граници односно не е нападнат,да се изразам така.
Доколку реално се создадат услови најголемите човекови стравови да се реализираат односно личноста психолошки е притисната до ѕид,човек се збогува со здраворазумско однесување и дејствува како сопствено антитело и се заштитува.
Но да напоменам ова се однесува на мнозинската маса која функционира сосем нормално секојдневно(т.е оние погоре споменати 90%).
А да го прочиташ првиот пост? Сериозно, ти треба, оти си ја утнал/а темата.

S

Sinisa123

Гостин
Luge da vi kazam iskreno na ovaa siromastija i bez rabota i da bides vo Makedonija ima pogolemi sansi da stanes psihopat otkolku vo Amerika...Kako sto dojdelo vremeto vo Makedonija 100 % site se psihopati

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
ПСИХО - ПАТИЈА... што значи ПСИХИЧКО - СТРАДАЊЕ или СТРАДАЊЕ НА ПСИХАТА.. во главно Психопатијата е секојдневие и секој од нас барем секој ден гледа огромен број на психопати,само што психопатијата е окфалификувана во најцрна конотација и смисол од типот Убил 100 души и тој е психопат.. тоа нема врска,најголемите злосторници што ги направиле најголемите злосторства биле пресметливи тоа значи дека биле свесни и знаеле што прават,пример Андреј Брејвик кој уби 70 и нешто деца во Норвешка.Љубомората е пример за психопатија.. ама онаа хард кор љубомора,некој на некого да му го уништи животот затоа што тој го нема тоа што овој другиов го има (среќа,љубов,пари,добра кола,девојка итн).

Kajgana Shop

На врв Bottom