Divider
Seraphim
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 27.337
- Поени од реакции
- 3.062
Можеби е и тоа што велиш, интересна работа е онаа:Види како што ми има кажано мојот покоен комшија (се самоуби):
" Добро бе ! Или јас сум луд или сите вие сте луди !!! "
Јас мислам дека е второто а ние си мислиме дека ние сме лудите.
во царството на слепците, едноокиот владее, а оние со обете очи се прогонувани!
Сега, се поставува прашањето на дефинирањето.
Дали толпата, масата, онаа со психологија на овца, кои како слепци следат некој безумник, се вистинските психопати, а вистинските свесници се оние подложните на прогон поради реалните, вистински, но и различни ставови кои го носат напредокот?!
Се прашувам, во денешницава, кои се вистинските лудаци!
Коперник бил прогонуван, а денес е славен и почитуван, Галилео такуѓере!
Но, со надеж сум дека сеуште малиот процент на свесни, се свесни и со доволно кураж да ги продолжат битките за природен прогрес, напредок и зачекорување, исчекорување нанапред, нема да потклекнат и покрај секојдневните осуди и напади од страна на безумната широка маса на обезличени, несвесни, лудаци и психопати кои следат едноок, расипан безумник.
И не говорам за Македонија, говорам општо, во оваа наша денешница и сфера на битисување каде навистина се поставува прашањето за платоновата пештера, одблеското и игрите на сенките на ѕидот кои ја прикажуваат илузијата на постоењето дали тие кои ќе успеат да се завртат и ја видат свелтината и согледаат вистината се психопатите поради желбата таа вистина и вистински пат да им го предочат на залудените или психопатите се оние кои не сакаат да поверуваат дека има друга вистина освен онаа прикажаната преку сенките со наметнатиот превез од страна на оние кои со вистината не можат да се соочат и самите стваат превез на едното око?