Кајгана pictures presents
Анализа No. ||
Director - Manga
Lead role -
Џимеј
Cast overview
Eден од постарите членови ,но Џимеј е дел од онаа мала група која до ден денес активно учествува (во одредени сектори ,којшто мисли дека има што да каже)
Eве ви пример на вас новорегистрираните,копиљаците и гостите -.- - како да го почнете вашето матење тука , без да го утнете рецептот од почетокот , од ова Џими можеш и ти да извлечеш поука - дека почетокот - [читај минатото(не се однесува на форумскиот живот)]неможе да го промениме .
One of those persons you have to read multiple times
Си мислев ќе биде полесно да те анализирам , но потежок филм ми испадна од вообичаените што ги гледам на форумот.
Јас не спаѓам во вакво општество, јас сум некомформист, ѕвер и визионер.
- Како и кај филмовите ,некои се интересни од првото гледање па здосадуват и ги проверувате после долго време, некои пак не ги капирате - луѓето се плашат од работи што не им се јасни , но со повторно гледање ја доловуваш поентата ..визијата , е сега сменете ги местата на >филмовите< со >личностите< и убаво ќе се види од кај потекнува револтот .
Ти реков дека ќе бидеш на тапет =)
Повеќе внимание обрни им на деловите после позитивните критики ,со нивно тумачење ќе се обидеме да ја составиме сложувалката.
+ Positive review
Mожеш да бидеш на работ од хаосот, но никогаш нема да паднеш. Зошто?
Стабилност игра важна улога, ти ја имаш испраксирано.Читајќи те почесто во последно време , ти се воодушевувам на постојаноста (може чат-пат да се појави некој непромислен факт)но шансите за тоа се многу мали ,се е некако испланирано многу добро, да му се причини на човек дека вежбаш пред да напишеш нешто.
Многу амбицозен и свој
Едно пријатно изненадување , наивноста која скоро да не постои кај тебе (за разлика од мнооогу други ,кој се несигурни и побитно е шо ќе им кажат другите) ти го користиш твојот разум максимално,се претставуваш во свој стил , вие драги членови тоа што го гледате го добивате(нели тоа сакавте) , нема сомнеж за искреноста на Џимеј.
Ако научиле да ценат за она што сте,тогаш ти би бил меѓу омилените членови ...
Да не ја заборавиме амбициозноста која секогаш се стремиш да стигне до следното ниво и желбата за слободна акција ,се е тоа во ред , уште поубаво е што сега ќе можеш да го согледаш тоа од некој кој е анонимен за тебе =) , подруго е кога тие што те знаат подобро - имаат некое зацртано мислење за тебе,кое тешко е да го променат.
Твојата способност да се надминат пречките е искучителна ..Од кај па сеа можам да дојдам до ваков заклучок?
Тешко нас ако го користиме зборот интелигенција - како синоним за kewl, "еј како го поеба" и слични претежно егоистички пристапи.
Кај тебе интелигенцијата е пропратен дел кој е неопходен за да функционираат другите карактеристики .Пред се начитаноста и поентата која ја доловуваш од седмата уметност ја усовршуваат твојата оригиналност и интелигенција.
Имат некој живци цело да го прочита ова ?
Пиша едно детенце , коментирајќи на еден долг пост на Џимеј.
Да почнат да читаат таквите,ќе ги научеа вистинските вредности на форумов ..,и ја дури сега сваќам колку имам "прескокнато" осврнувајќи се на шундот и сарказмот кој ни изгледаат интересни .., но сепак лажни и overrated.
- Negative review
Јас не спаѓам овде, и можеби тоа е причината за сите мои порази во низа.
Tешко е да незнаеш што не е во ред , кога ништо не е како што треба .
- but wait
Kако шо запамтив еден член еднаш убаво кажа - "минатото не постои веќе , иднината исто така ..,
сегашноста е тука" , мисли на моменталната сатисфакција и со позитивна аура ќе ја дочекаш иднината.
Да не испадне да си бидеш сам свој најголем непријател.
Зошто мислам дека визијата ја мешаш со илузијата , тука е и причината за твоите фиктивни порази ,сам си ги кажуваш негативните критики - создавајќи илузија дека си семоќен и секој fail е пораз за тебе.
Кого лажеш? - Самиот себеси.
Ти припаѓаш тука , но сам се ставаш во комплицирана и тешка улога - живеј со тоа ,само не ја префрлај вината кај другите.Почни прво од себе , знаеме дека е најлесно да ги обвиниме другите.
Помалку или повеќе патиш од имагинарни стравови, кои се резултат на твојата песимистичка природа ,сплетки, разочарувања и предавства.
Тhe story behind the character
Како и твојата задлабоченост во филмовите - пробуваш да чепнеш подлабоко барајќи го одговорот - "Зошто таа Х особа постапила така,има ли некоја причина , дали е до мене "..
Ја знаеш суровоста , како да си бил таму ,искусил .. дел што ти прави лош флешбек(можеби од детството) , ја забележуваш во филмовите и со секоја приказна како да оформуваш некоја дел,но секогаш некое парче недостасува.
Да да да - puzzle ,чувствуваш дека некои работи ти се несредени во животот.
Неконвенционален - што те прави оргинален.
Јас не спаѓам овде, опкружен со мал милион модерни сељаци.
-Свесен си за опкружувањето , тоа е интересно , кога човек е свесен и се надева дека лесно ќе ги истакне квалитетите но простата маса е квантитетот - кој за жал,како со катанец да ги држи затворени вратите за амбициозните личности.
Оригиналноста ја задржуваш на индивидуално ниво - (не си од оние кој лесно ги абсорбираат туѓите мислења )е ова те става во таа позиција кој некој би ја нарекле тврдоглавост - но во твој случај би било ,ти си сам свој режисер и присутните актери неможат да те убедат ,кога си ја знаеш работата.
Неможам а да не ја спомнам , креативноста ,ете зашто човек треба да копа подлабоко пред да почне да осудува некој со карактерни епитети , ко да не сте свесни дека ја имате ,кога ќе ја додам на ова и оригиналноста - го имаш добитниот тикет во рака .
Штета што минимално го користиш.
(Општо за другите).Трагедија е ако не ја користите креативноста во реалниот живот - но се е потешко кога треба да се примени во реалноста.
Вистинските пријатели и добра атмосфера кога си во нивно опкружување те прави среќен.
Сонуваш за нешто попримамливо ,како да не си задоволен со моменталниот статус - по твое верување некако ми изгледа дека во глава ти стои мислата "Грешките влијаат само на мене"..,сигурно влијаат и на другите ,не си само ти жртвата.
Тhe Еnd
Скалилата до успехот ти изгледаат тешки и макотрпни повеќе од што би требало , оптимизмот прави чуда - пробај да ја тргнеш менталната бариера и да зачекориш лесно до целта , ако тераш по старо - заглавен си во магичен круг кој не води никаде.Знам дека имаш силно влијание ,прифати поголема одговорност,ќе ти се допаѓа новиот предизвик и верувам ќе ги инспирира и другите - somekind od role-model . Complete the puzzle & enjoy being a leader.