Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.224
Поени од реакции
34.517
bibika напиша:
Па, јас се спремам да им направам една симпатична кратка анализа,само ги чекам сите членови, да ми одговорат на темата Боенка.
Лелеееее..сега веже ми е интересно,а тек кога ќе се испотпишат сите.
Имаме злато членови бе! :):):)
Ти одговорив, со нетрпение ја чекам мојата психоанализа.

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
:raz::raz::raz: Waiting on line... :raz::raz::raz:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас мислам дека замолив да биде извршена ана ли заврз основа на боенката која ја претставив во истоимеата тема, ама нажалост уште нема фидбек од страна на нашиот „психијатар”, јас се надевам дека е во добра здравствена состојба и меѓудругото не само по боенката туку и по останатите постови да ми изврши една анализа, а после не берете гајле јас пак ќе се синтетизирам.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Nasiot psihoanaliticar sabajle pocnal da go analizira svojot raspored na boi i ..................

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ај и јас да се приклучам тука. Бибика! Камо за мене анализа од боенката??:( Нешто на некој му било интересно, а не го коментирал тоа.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
I jas cekam....
cekam...
cekam...
:smeshko:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Многу сте и веројатно ќе се изморам,но еве ќе направам неколку.:)
И да ви кажам нешто,после тоа отварам нов тест,па повелеле да се забавувате.:) На БОЕНКА ќе ставиме клуч,и ќе завршиме со овие анализи.После па, ќе ми барате од другите, ја да се умијем,ил` да се убијем,а???:):)

Одиме со мај биловед Маринчето!!!

Напишано од MaRiNa`Oh

-Морска плава (плаво-зелена)~ морска шир, водата ми е во крвта. И едни продорни плави очи..
-Црна ~ па даркери бе, јас не се зезам :):) Ги затворам очите и сонувам.. единствено тогаш сум спокојна.
-Темно Зелена ~ чист воздух, зеленило, природа, џунгла :) се потсеќам на дворон кај зградава моја..
-Темно Црвена ~ страст, копнеж, мечта, љубов, болка. Душа
Бела ~ невиност, едноставност, нежност.
Моментален приоритет во животот ти е менталното, интелектуалното, високиот интелект на соговорниците и луѓето кои ги среќаваш.Впрочем паметта ти е во крвта,интересна спојка.:) против тоа не можеш.За да оствариш комуникација со некого,тој навистина треба да има многу памет во главата,интелектот те привлекува,а и едни плави очи;)
Ако наидеш на такви луѓе,кои те пленат со својот дух и интелигенција, не чекаш,преземаш се во свои раце и ја водиш комуникацијата.Тоа тебе ти е лесно како кога сонуваш.И,тогаш си спокојна.
Пријателствата со тие луѓе ти се трајни, континуирани, квалитетни, постојани и невалкани-чисти.
Односот кој го имаш со тие луѓе е длабок,страствен,полн со жар и иритирачки елементи,спремна си и душата да ја дадеш за нив. Кога зборуваме пак за сексот,тој треба да биде предизвикан од љубов,нежност,мечта,да создава копнеж...
Кога и ако некое пријателство,однос прекинеш,завршиш,тоа го правиш полека,нежно и едноставно.

Значи,твоите моментални приоритети се:
1.интелектот
2.активна комуникација и контрола над секоја ситуација
3.трајните пријателства
4.љубовта/сексот и на крај
5.крајот.(смртта)

напишано од check_on_IT

зелена...природа,исто одмор и релаксација - 1.Најважни ти се другарите.Тие те одмараат,релаксираат.Создавањето пријателства за тебе е најприродната работа на светот.

плава...море, а околу него и небото синее - Кога веќе ти се важни пријателите,важно ти е да се и паметни.Да се стремат кон интелектот исто како и ти.некои од нив се длабоки,многу квалитетни,а некои пак помалку те анимираат ментално,но сепак не ги двоиш од другите.

црна...темна зимска ноќ,тага,не ми се свига бојава ама ич - Ако ги исполнат овие два услови,иако ич не сакаш,сепак ја водиш комуникацијата,иницираш средби,разговори,делуваш.А делуваш солидно.потемно од темница нема.Значи ако решиш,им нема спас.:)

бела...свежина,чистота,снег - Секој крај за тебе означува нов почеток.Свеж,чист,но сепак помалку ти е ладно на душата ако некое пријателство заврши.

црвена...љубов,крв - Тоа што црвената боја е последна,покажува дека страшно се плашиш од влегување во сексуална врска,но ако веќе го направиш тоа,со некој тип, со погоре наведените карактеристики,тоа ќе биде од љубов,а јако и топло и густоооооо...;)

напишано од asterix_m

1.плава... небо плаво, широчина, боја која највеќе сакам да ја носам како боја на гардероба -Твојот однос кон интелектуалното и сопствената надградба,во моментов ти се најприоритетни.Сакаш да се покажеш,сите да видат колкава памет и знаење имаш.
Кога е комуникацијата во прашање,важно ти е да контактираш со многу широк круг на луѓе,кои се умни,интелигентни и ти импонираат да бидеш виден со нив.

2.црна... ноќ, смрт, мрачно, празно - Активен си во создавањето релации,не чекаш другите да го направат тоа за тебе,а кога ти ќе запнеш со некого да се запознаеш,смрт си бе брате!!!:)

3.зелена..., ливади, шума, фудбал, ме опушта зеленило - Правиш пријатели од малку луѓе,иако познаваш многу.Твоите пријателства имаат тенденција да прераснат во трајни другарства,малку но доволно,со голема широчина во меѓусебните односи,и многу релаксирање при дружбата.

4.бела... снег, - Ако веќе решиш да ставиш крај на некое познанство,тоа го правиш ладно,неочекувано,но чисто,отворено и јасно.

5.црвена, дедо марз - Дали се плашиш,или непријатно доживување стои позади тебе,па сексот го доживуваш како смешна работа,или како нешто што не постои,барем во моментов за тебе.Дедо Мраз носи подароци,знаеш.Опушти се и тебе ќе ти донесе,па црвената ќе го смени редниот број. Сексот не е подарок,тој доаѓа заедно со љубовта!:)

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Следниот!! :)

напишано од Acid

1. сина - светло сина боја, како небото и езерата, боја која највеќе ме опушта.
2. зелена - повеќе светла, отколку темно-зелена. Боја што ме асоцира на фудбалскиот терен, на планините и на природата.
3. бела - белата не е боја, но ја ставам пред црвената и црната заради нејзината свежина.
4. црвена - ме потсеќа на јагоди. Сакам јагоди. Толку.
6. црна - не ме потсеќа на ништо, црното не е боја.
Во секојдневната комуникација со луѓето,во овој период од животот,приоритете ти се
-да не те замараат,односно да те опуштаат (напнат си???)
-дружбата да е лесна и спортска (фер),природна,неусилена
-секој завршеток на некој однос сакаш да го доживееш како свежина
-ако падне секс,убаво ти е,како јагоди,ги сакаш нели,ама сепак некако не се одлучуваш лесно на тоа
-сопствената работа не ја дожуваш како посебно нешто.Сметаш дека тоа и не е работа.

Имено,како било пред тоа знаеш ти,но во моментов имаш потреба од паметни луѓе,кои не го тупат,комуникацијата ти е важно да е лесна, свежа, да те одмори и релаксира.Не си спремен да се оптеретуваш сега, со високо интелектуални расправи.
Па аналогно и познанствата, кои во овој период ги формираш,се за сега, во моментов,дали некое од нив ќе потрае, не те интересира,но важно ти е да е спонтано,ведро,игриво,природно и фер.
Полесно ти е да ставиш крај на некој однос,или пријателство одошто да паднеш во секс или обврска.Ејсид,бејб,многу си уморен.Оди на одмор.
Дури и сексот го доживуваш, како нешто многу убаво и слатко,ама во моментов не си заинтересиран, особено за да ти биде приоритет број еден.Нешто друго ти е на ум.Хмм...
Работата во моментов ја ставаш како нешто што мора и од немај каде.Не наоѓаж задоволство во сопствените постапки и затоа си пасивен.Пасивен во секој поглед,кога зборуваме за комуникација и релации и односи со луѓето од твојата околина.

МАРШ НА ОДМОР,ОДМА!!!:)озбилна сум.

напишано од Fortune

1.црвена... жар, распламтен оган во камин, бик, привлечност, срце, усни.
2.црна... јасна ноќ, небо полно со ѕвездички, крај.
3.бела... девојка во летен фустан покрај езеро, бело цвеќе во коса, снежно-бела.
4.сина... морска шир во која погледот нема крај, јасно небо без облаци кое станува потемно до виолетова боја при заоѓање на сонцето.
5.зелена... убава лединка, мирис на свежо косена трева, големо сочно јаболко, пролет
Јаков би рекол: Секс,па наведување кон крај,за да провериш шо памет има типот,и да ти стане другар.:)

А јас викам вака:

Јаали си заљубена,јали си во љубов.Сексот во моментов ти е приоритетен,распламтен оган во камин. Но и без тоа ти си бикче,а на вас сексот ви е секогаш на прво место.
Значи при создавањето на услови за врска,при запознавањето,најважно ти е сексуално да те привлекува оној со кого формираш однос,релација,врска.
Не прашуваш за дозвола,јасно како јасна ноќ со звездички,си ја пеземаш целата контрола во сопствени раце.Сакаш да ги контролираш сопствените постапки, но и развојот на односот.
При тоа размислуваш за крајот на врската,и тоа мислиш дека го доживуваш како цвет во коса.Те издава осамената девојка во бел фустан, покрај езеро.Страв ти е да не заврши,и да не останеш сама.
Ко преживи-причаче.
Ако фраерот издржи до тука се што си наумила,тогаш од односот правиш длабока,нераскинлива врска,полна со интелект,тој те возбудува,те привлекува,те иницира.Создава во тебе доживување на универзална убавина и спокојство.Таа хармонија ја внесуваш во врската и таа едноставно не може а да не се претвори во миризливо,као сочно јаболко,пријателство како пролет.

Многу романтична душа,позади сексот се крие.Блазе да му е на тој што ќе те има.Животот ќе му биде виолетов,а тоа е бојата на духовното,на хармонијата,на универзалната љубов.:)

напишано од Bacillus gagous

Сина - тиркизно, како кога си два метра под вода и морската шир осветлена одозгора, ија чуствуваш слободата на еден делфин.
Црвена - како усвитен метал
Зелена - како хлоропластот под микроскоп
Бела - не е боја ама на снег или на сибирски самојад
Црна - и оваа не е боја ама потсеќа на - бесконечноста на вселената и мистеријата на црните дупки
мх..мх..каков прекрасен опис на боите..па..па...:),а и по приоритет тамам.:)

Мора да биде паметна,за да биде во твое друштво.Паметна толку,да не те ограничува, да ти дава слобода, да знае да се снајде таму кај што си ти, кај делфините.Длабоко.Интелектуално надмоќно,а неприметно.
Кога наоѓаш таква девојка,сексот те носи до точка на усвитување и за тебе тоа е врв на односот.
Тогаш и дозволуваш,а и ти од неа правиш другар,пријател,партнер.
Ако заврши,крајот ќе го доживееш како сибирски самојед,питомо,а всушност многу во себе бурно,без никој да види,мирно,мудро.
На крајот твоите активности, се движат во правец на делување (ментално,автосугестивно),кон мистеријата на постоењето и бесконечноста на мислата-двигател напред и пак напред.

Мило ми е што барем вака те запознав Бацилу.:) Ти треба да смениш ник делфинче.И немој да чујам уште еднаш, да се именуваш како „посебен случај”,те трујам лично!!! :):)

напишано од IsidoraD

1.плава..Beskonecnost,svezina...sloboda - Tvojot odnos kon intelektot me voodusevuva.Ist e kako mojot,a i na isto mesto e.:)Toj za tebe e sloboda,a mudrosta beskonecnost i sloboda.Toa i go baras kaj lugjeto, a osobeno kaj partnerot. Vo toa se vljubuvas!!

2.црвена...strast,ljubov....tradicija.. - Hemijata(umot i intelektualnoto sofpagjanje, ti sozdava fizika,pa te nosi vo aktiven seks,strast, vo ljubov. Zosto ti e ovde tradicijata?? (partnerot?)

3.бела...religija,cista dusa,nov zivot... - Vaka ja dozivuvas smrtta.Posle nea doagja nov zivot,cista dusa.A sto se odnesuva do zavrsetocite na komunikacijata,kaj tebe tie samo pokazuvaat deka posle dozd ide sonce,deka posle sekoj kraj,sledi nov pocetok.

4.зелена...Sloboda,mir,harmoja..priroda..- vakvi ti se prijatelstvata.Sozdavas harmonicni,spokojni druzbi koi davaat polna sloboda,a se slucuvaat prirodno i neusileno.

5.црна...spokoj,osamenost...- Vo rabotata i aktivnosta vo smisla na komunikacijata,em spokojno,em osameno.Zarem samo ti gi odrzuvas? Mozebi ti e samo vpecatok.Covek kako tebe, nikogas ne e osamen vo deluvanjeto i odrzuvanjeto na odnosite.

Prevedi si go na partnersko nivo,na nivo na zenski prijatelstva,a osobeno na licno nivo na dozivuvaje na ovie segmenti od zivotot.:):)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.224
Поени од реакции
34.517
bibika напиша:
Следниот!! :)

Во секојдневната комуникација со луѓето,во овој период од животот,приоритете ти се
-да не те замараат,односно да те опуштаат (напнат си???)
-дружбата да е лесна и спортска (фер),природна,неусилена
-секој завршеток на некој однос сакаш да го доживееш како свежина
-ако падне секс,убаво ти е,како јагоди,ги сакаш нели,ама сепак некако не се одлучуваш лесно на тоа
-сопствената работа не ја дожуваш како посебно нешто.Сметаш дека тоа и не е работа.

Имено,како било пред тоа знаеш ти,но во моментов имаш потреба од паметни луѓе,кои не го тупат,комуникацијата ти е важно да е лесна, свежа, да те одмори и релаксира.Не си спремен да се оптеретуваш сега, со високо интелектуални расправи.
Па аналогно и познанствата, кои во овој период ги формираш,се за сега, во моментов,дали некое од нив ќе потрае, не те интересира,но важно ти е да е спонтано,ведро,игриво,природно и фер.
Полесно ти е да ставиш крај на некој однос,или пријателство одошто да паднеш во секс или обврска.Ејсид,бејб,многу си уморен.Оди на одмор.
Дури и сексот го доживуваш, како нешто многу убаво и слатко,ама во моментов не си заинтересиран, особено за да ти биде приоритет број еден.Нешто друго ти е на ум.Хмм...
Работата во моментов ја ставаш како нешто што мора и од немај каде.Не наоѓаж задоволство во сопствените постапки и затоа си пасивен.Пасивен во секој поглед,кога зборуваме за комуникација и релации и односи со луѓето од твојата околина.

МАРШ НА ОДМОР,ОДМА!!!:)озбилна сум.
Нормално, за сите овие работи сум свесен. За потребата од одмор највеќе.
Ама, биваше ли се да ми погодиш? :aplauz:

Ау, Сашо факот ИКС не ти е рамен. Сериозно. Ме остави со отворена (поднасмеана) уста. :wink:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
А може една анализа за мене,мислам ако не те мрзи?:nesum:

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
bibike...а мене:pipi:...те молам!!:nesum:

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
Epa aj i mene,te molam.
Otsekogas mi bile interesni ovie raboti.... Te moooolam...samo pobrzo posto od nedela sum na odmor pa...znaes...FALA

Termos

I rule, I'm a ruler!
Член од
26 јуни 2006
Мислења
77
Поени од реакции
4
Jas naprajv vo boenkata mozi i mene bibika edna analiza?
Fala odnapred!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
bibika напиша:
Кога влегуваш во комуникација со луѓето (а особено со спротивниот пол), ти ја преземаш акцијата,односно првиот чекор,нежно,како чипка,и елегантно како висока штикла.
Потоа,ја испитуваш интелектуалната моќ на личноста,а важно ти е да ја има во огромни количини (како езерото твое) и да е на високо ниво (темно како униформата ти).
Веднаш по оваа фаза,следуваат твоите размисли и стравови,што кога и ако му дојде крај на тоа што почнува да ти се допаѓа.малку се плашиш од завршетоците,па скоро на почетокот размислуваш за нив.(ладно ти е на душата поради тоа,како мраз)
Ако помине до тука,личноста ти станува пријател, другар, траен, долгорочен и ти носи среќа (како детелина со 4 листа.
После се,и накрај, страсно влегуваш во односот,се препушташ на релацијата да те води и ја доживуваш како сатен.Ова се однесува и на сексот.(Жал ми е што е на последно место.Тоа покажува страв,непријатно искуство...)

И ондак то. Сама преведи го на партнерски однос,јас го насочив кон реалциите воопшто.:)
THX Bibika, непогрешливо објаснување....и мене ми е жал ( малку поинаку ) само поради тоа што со време не го ставив ТОА на последно место....немаше воопшто да го има СТРАВ, НЕПРИЈАТНО ИСКУСТВО и то...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom