Процентот на етничките заедници во Република Македонија

Член од
13 јануари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Не бе апокалипто, па глеј ги ромите најлошо од сите живеат и никад не се бунеле дека нешто им смета. А албанците преку леб, погача. Го глеав амди бајран на сител у ред лине пред некое време, абе чоекот ме испунува. Уште па прстен со лав ставил. Значи правилно го толкува крушевски манифест. За да се биде вмровец не треба само да си мнакедонец, тоа може да биде секој што ја сака оваа држава.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Не те сака цел народ бе, не само ја!!! И затоа кај и да е ше те нема од овде. За макс 10-тина год. Почни да броиш.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Еве ти бе Појол ти кажа ахмед убаво. Не ве сакаме, а како што глеам ни светов не ве сака. Немој да мислиш дека ве сакаради косово. Светот нема доблест да ја признае грешката со косово па затоа сака сеа да го изгура. Најлош народ сте бе, абе не на балкан, У СВЕТ. Еве побарај ја песнава слушни ја: Орце Стевковски - ОТКАДЕ ДОЈДОВТЕ ДА НЕ ДОЈДЕВТЕ
За ова имаш пиво од мене....

ОТКАДЕ ДОЈДОВТЕ ДА НЕ ДОЈДЕВТЕ ако не НИЕ ЧЕ ВЕ ИСТЕРАМЕ

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.180
Мене ова ми е мутно некој се забеаа овде
Ахмед,Али Паша и Настрадин Оџа сакаат да ги истераат љунгите од Македонија....
вие 3ца не може да сте сериозни:bil:

Член од
13 јануари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Сериозни сме :) Озбилно!!! Ама не сме само 3ца. Имаме и 40 разбојници со нас.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ахмед,Али Паша и Настрадин Оџа сакаат да ги истераат љунгите од Македонија....
Не ми текнуваше веќе имиња пошо по стоти пат праам јузер...така да го глеав акхмед д дед терорист и то...:toe:

Ќе биде и тоа....Трпение спасение...
ЕДИНСТВО-АКТИВИЗАМ-СИЛА!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
А како би било, да нема етнички заедници, туку сите да се Македонци и да зборуваат и пишуваат на официјалниот јазик на државата, во нашиот случај, македонски.

Како што е во сите нормални држави?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Не бе апокалипто, па глеј ги ромите најлошо од сите живеат и никад не се бунеле дека нешто им смета. А албанците преку леб, погача. Го глеав амди бајран на сител у ред лине пред некое време, абе чоекот ме испунува. Уште па прстен со лав ставил. Значи правилно го толкува крушевски манифест. За да се биде вмровец не треба само да си мнакедонец, тоа може да биде секој што ја сака оваа држава.
Респект за глупостите што Амди ги прави, ама и сам има кажано дека тој е увек таму каде што дува ветерот..... (тие и сами - поголемиот дел незнаат кои се и на што се)

Член од
13 јануари 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
Точно, во голем број други држави, еве на пример во грција Македонците го имаат тој проблем (језда друго е проблемот, ама не ми текна сега друг пример). Во грција по дифолт сите се грци, има и други држави кај што на пример во уставот нема декларирано официјален јазик, туку се подразбира кој е.

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
Па добро бе да му ебам мајката!
Сакате да знаете зашто е целава ситуација ваква? Зашто најголем економски центар ни е битпазар? зашто во чаир има повеќе мерцедеси и бмв-инња него луѓе? Зашто се 23% а уствари реално се 17%?
Ај еден многу прост пример поврзан со репутацијата на овој форум....
"Achmed" (македонец на форумов кој се кара со албанцита) има бајаги лоша репутација, се разбира добива црвени од албанците НО НЕ И ЗЕЛЕНИ ОД МАКЕДОНЦИТЕ..
Додека "Блоди албоз" (албанац кој што јаде доста бурек против македонците) има ненадминлива репутација... се разбира, тој добива црвени од македонците, но мнооогу повеќе зеленки од албанците..

Еве уште еден пример:
Оди на битпазар кај таму некој си (албанец) што продава рамки за слики и прашај го- абе да не знаеш каде се продаваат рачки за метли? Он ќе ти каже- ондека бе лево па десно.. ене го глеаш? (културно ќе ти објасни и ти ќе отидеш и ќе купиш од кај некој друг албанец)
Е сеа, иди у трговски или уште подобро на зелен пазар и прашај
ја (македонката) која продава мандарини- тетке, да не знаеш каде се продава цвекло? Не знам јас тоа!.. само за да не заработи некој денар таа нејзината комшивка, од инат бе!

Тоа води до сржта на проблемот, они си се држат меѓу себе и сите се ко браќа бе!
А ние?..

Гет д поинт?

A

Ali Pasha

Гостин
Ахмед,Али Паша и Настрадин Оџасакаат да ги истераат љунгите од Македонија....
Ех бе Итар, итрецу ни еден,...
Ти треба да се вратиш во мојот предходен пост, да го прочиташ уште едно 10 пати, и до го смениш мислењето во твојот цитиран пост.
Ако ти треба помош за превод, бидејќи на „албански“ ми е претходниот пост, ќе ти помогнам.
Tungjatjeta

Kajgana Shop

На врв Bottom